Herinrichting deel van Catharijnesingel in Utrecht heeft vertraging opgelopen Herinrichting deel van Catharijnesingel in Utrecht heeft vertraging opgelopen

Herinrichting deel van Catharijnesingel in Utrecht heeft vertraging opgelopen

Herinrichting deel van Catharijnesingel in Utrecht heeft vertraging opgelopen
Bron: CU2030
De herinrichting van het deel van de Catharijnesingel dat tussen de Marga Klompébrug en Hoog Catharijne ligt heeft vertraging opgelopen. Eerder werd door projectorganisatie CU2030 gezegd dat alles in 2022 zou worden afgerond, maar nu lijkt het erop dat dit in maart van dit jaar wordt gedaan.

De herinrichting van het deel van de Catharijnesingel dat tussen de Marga Klompébrug en Hoog Catharijne ligt heeft vertraging opgelopen. Eerder werd door projectorganisatie CU2030 gezegd dat alles in 2022 zou worden afgerond, maar nu lijkt het erop dat dit in maart van dit jaar wordt gedaan.

Tussen de rijbaan en het water ligt inmiddels een nieuw fietspad, maar dit kan nog niet worden gebruikt. Vanwege de vorst in december kon dit pad niet geasfalteerd worden. Ook lukte het niet de verkeerslichten op tijd in te stellen. “En nu heeft de aannemer ook even kerstvakantie”, aldus de projectorganisatie.

Van 23 januari tot en met 3 februari wordt dit deel van de Catharijnesingel afgesloten voor auto’s. In deze periode worden nieuwe lantaarnpalen geplaatst en worden er zestien platanen geplant. “Begin februari fiets je dan met sfeervol licht op een nieuw fietspad omgeven door groen.”

Kruispunt

Van 6 tot en met 17 maart wordt de Catharijnesingel nog een keer afgesloten voor auto’s. Dan wordt het kruispunt bij de Marga Klompébrug en het Moreelsepark afgemaakt. Tot slot heeft ook de aanleg van de singeltrappen vertraging opgelopen. Ook dit kwam door de vorst. De hoop is dat dit in februari wordt gedaan, maar ook dat is afhankelijk van het weer.

Tot slot wordt het voetpad langs de waterkant dit jaar afgemaakt.

26 Reacties

Reageren
 1. anton

  Volgens mij heeft het 2 weken gevroren. En dat leidt dan tot 3 maanden uitstel?

 2. Bill

  @anton, het lijkt me dat de uitvoerende partij in de tussentijd ook nog wat andere projecten heeft liggen die ze moeten uitvoeren en dus niet zomaar even alles twee weken kunnen opschuiven. Klinkt dat zo vreemd?

 3. JdV

  Je verwacht het niet. Goed dat duic dit bekend maakt. Dat is echt voor het eerst dat een infrastructuur project in Utrecht uitloopt. Proest.
  Het zou uiteraard veel handiger zijn om uitsluitend de projecten te belichten die wel op tijd en binnen budget gereed zijn. Scheelt een hoop werk voor de redactie.

 4. Len

  Ik ben benieuwd! Dat was me toch een lappendeken daar al die tijd.

 5. Koel Hoofd

  Wat een naargeestige deprimerende foto…
  Heeft policor omkatten vele miljoenen gekost en dat is er totaal NIET aan af te zien.

 6. Bill

  @JdV: superwaardevolle bijdrage ook weer, bedankt! Ik neem aan dat jij het allemaal veel beter zou doen maar op de een of andere manier niet in de positie zit om daadwerkelijk iets te betekenen?

 7. WvR

  @JdV:
  Niet zo flauw doen, d’r zijn zat andere dingen om over te zeiken, en dan doe ik van harte mee. Dit is zeiken om iets te zeiken te hebben.

  Over de prestaties van de gemeente aangaande infrastructurele projecten valt genoeg te zeggen, maar met 2 weken vorst in de eerste 2 weken van december wordt bij /letterlijk/ geen enkel bouwbedrijf rekening gehouden. Kan de aannemer niets aan doen, en de gemeente ook niet. Niemand niet.

 8. JdV

  @bill: dank voor jouw superwaardevolle commentaar. En mocht de gemeente Utrecht meelezen, ik ben in te huren tegen een mooie vergoeding. En inderdaad, ik zou dit veel beter doen Bill.

 9. Marco Knol

  Sfeervol licht? Dan mag ik toch hopen dat er andere lampen komen dan in het Zocherpark aan de andere kant van de Marga Klompé-brug.

 10. Hans

  Kleine uitloop dus. Niet zo gek in deze roerige tijden. Kennelijk hebben complotdenkers als JDV nog nooit hun huis verbouwd.

 11. Bart van Dam

  “Vanwege de vorst in december kon dit pad niet geasfalteerd worden.” Dat begrijp ik nog. Wat ik niet begrijp is dat in de planning van dit project dus niemand ooit had verwacht dat er in december vorst kon zijn.

 12. Scherpschutter

  @Hans

  Ik weet vrij zeker dat JdV in ieder geval nog nooit zijn huis heeft verbouwd met de overheid als projectmanager. LOL

 13. Kees Truijens

  Tekenend voor de minachting van de voetganger in Utrecht is dat de meest belopen oversteekplaats als allerlaatste aan de beurt is. Hoe lang staat die foeilelijke oliedrum met verkeerslicht daar al niet?

 14. Wim Barmentloo

  @Scherpschutter De overheid (Welke?) is nooit projectmanager. In welk project dan ook is de uitvoerder verantwoordelijk voor de projectvoering. De overheid (welke?) is opdrachtgever en bouwt niet zelf een onderzeeër.

 15. Bert

  Wat duren die vakantie lang tegenwoordig. 3maanden?

 16. Adriaan

  Ach die paar maanden op zo’n project, waar maken we ons druk over….

  Over 10 jaar gaat deze weg er weer geheel uit. En dat is nu te voorkomen! Daar zou ik me druk over maken.

  Bij de aan de andere kant geplante platanen ontbreken de wortel begrenzende maatregelen. Dat zal hier ook gebeuren. Oftewel over 10 jaar drukken de wortels het wegdek omhoog. Kijk bijvoorbeeld eens op het rechtbankplein. Daar drukken de bomen de bestrating omhoog. Daar komt iedere paar jaar een stratenmaker die een deel van het wortelpakket verwijderd en de straat er weer overheen legt.
  Dit alles is prima te voorkomen door de ruimte waar de boom zijn wortels heen mogen gaan te begrenzen. Vaak worden hier herbruikbare kunststof schermen voor ingezet en een met speciale grond opgeleukt plantgat.

 17. Helene

  Toch prima ,de catharijne si gel is mooi geworden.De smeebrug naar de singel is een succes.geen stoplichten en het loopt als een trein,verder goede doorstroming b.

 18. Jacky

  Het gebouw op de hoek was vroeger (jaren 60) de ziekenzorg. Ben geboren en getogen stukje verderop in de 7 steegjes. Woon nu al bijna 20 jaar in Drenthe, al die jaren niet meer in Utrecht geweest.

 19. Statler

  @Helene
  u bedoeld waarschijnlijk de Bartholomeus brug. De Smeebrug ligt over de oude gracht.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 20. Ans

  Als het kruispunt wordt afgesloten, hoe moet het verkeer dan rijden? Via de croeselaan mag niet meer. Via het oude centrum natuurlijk ook niet. Wordt het dan gewoon een doodlopende weg?

 21. hilco

  “omgeven door groen”…. welke drugs gebruiken ze daar bij de gemeente? Omgeven door een betonnen koopbunker zullen ze bedoelen.

 22. Statler

  @hilco
  de stad Utrecht stond in 2019 tweede in de Europese competitie MDMA concentratie in stedelijk rioolwater.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 23. Peter van Zoest

  Echt dolletjes, die tekst ‘Catharijnebekentenissen’ van CU2030. https://cu2030.nl/nieuwsitem/catharijnebekentenissen

 24. Steven

  @Helene, de ‘smeebrug’ wat inderdaad de ‘ Bartholomeusbrug’ moet zijn zoals Statler zegt, is helemaal geen succes, u komt hier vast niet uit de buurt. Het is er levensgevaarlijk, dat is wel te zien aan het aantal ongelukken en aan het feit dat sinds de korte tijd dat het open is, de middenberm, al achttien keer gerepareerd is.

  Oversteken is gevaarlijk, auto’s houden weinig tot geen rekening met fietsers, de fietser die wilt afslaan naar ‘links’ richting de smeestraat, moet zich letterlijk voor auto’s gooien om over te kunnen steken, en de senioren die oversteken staan tergend lang te wachten. Nog nooit in mijn leven heb ik zo vaak, “opa’s en oma’s” moeten helpen met oversteken.

  Het weghalen van stoplichten is, zoals we de laatste tijd vaker zien, een behoorlijk raar besluit.

  En ja, ik kom er elke dag, ik woon er namelijk (al 30 jaar) en kijk vanuit mijn raam op de Singel.

 25. Koningsweg2001

  Ik woonde in 2002 in Utrecht op kamers. Hele leuke tijd.
  Tegelijk met de verkiezingen was er een referendum over het stationsgebied. Een foldertje gaf een indruk van de opties waaruit gekozen kon worden. Laagbouw met bomen of hoogbouw zonder bomen.

 26. Pieter

  Huh, waar zou je je druk over maken? Als je omrijdt is het stadsgezicht 100x beter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).