Herstel Utrechtse singel september 2020 voltooid | De Utrechtse Internet Courant Herstel Utrechtse singel september 2020 voltooid | De Utrechtse Internet Courant

Herstel Utrechtse singel september 2020 voltooid

Herstel Utrechtse singel september 2020 voltooid
Artist impression van het laatste gedeelte van de singel dat moet worden doorgetrokken.
Het is op 12 september 2020 weer mogelijk om een rondje singel te varen in Utrecht. Op die dag is de singel hersteld en wordt gevierd dat de werkzaamheden zijn afgerond.

Het is op 12 september 2020 weer mogelijk om een rondje singel te varen in Utrecht. Op die dag is de singel hersteld en wordt gevierd dat de werkzaamheden zijn afgerond.

CU2030 meldt de nieuwe datum en schrijft: “Op 12 september 2020 vallen de twee delen singel elkaar plonzend in de armen!”

De oplevering van de herstelde singel stond al gepland voor eind 2020 en loopt dus voorspoedig. Bij de opening is ook het gedeelte tussen Hoog Catharijne en de Marga Klompébrug klaar en is het weer mogelijk om een rondje om de binnenstad van Utrecht te varen.

14 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Hoogste tijd voor een watertaxi als een ring rond Utrecht Centrum!

 2. cas

  Om te huilen hoe de inwoners zijn genegeerd bij het deel van HC. Vreselijk hoe lelijk en slecht dat stuk heeft uitgepakt.

 3. Katja

  Dan dus een èchte rondvaart !

 4. Gerard Brugmans

  Durft CU2030 het aan om op 12 september alle artist impressions uit de tijd van het referendum naast de foto’s van het eindresultaat op te hangen?

 5. Jeroen

  Het referendum is inmiddels 17 jaar oud en was slechts raadgevend, geen in steen gebeitelde wet. De tijd gaat door en keuzen moeten gemaakt worden. Ik ben absoluut niet tevreden met die glazen doos over de Singel maar het is in ieder geval beter dan dat het lange tijd was.

 6. Herman

  Grote delen zijn opgeknapt, andere delen vooralsnog onherstelbaar kapot.
  In ieder geval fijn dat de Singel weer rond is.
  Die foeilelijke HC puist zal ooit wel weer verdwijnen.
  De stad heeft wel grotere rampen overleefd.

 7. Koel Hoofd

  Dat stuk bij HC (vanaf straatweg tot aan Mariaplaats) is zo gruwelijk lelijk en niets zeggend dat het moderne kunst is: veel troep voor veel geld….

 8. Gerard Brugmans

  @Jeroen: dat referendum van 17 jaar geleden ging over dit moment, het beoogde eindresultaat. Wellicht zijn er goede redenen aan te voeren waarom men daarna toch maar andere keuzes gemaakt heeft. Dat levert dan ongetwijfeld interessant discussiemateriaal op over nut en noodzaak van referenda bij dit soort langlopende megaprojecten. Verantwoording afleggen over de gevolgde weg zou in het DNA van bestuurders moeten zitten, ook als het ‘maar’ een raadgevend referendum betreft. Maar iets zegt me dat we daar niet heel erg veel van mogen verwachten…

 9. Bart

  Typisch: focussen op dat ene stukje dat niet goed is, maar over het overgrote deel dat wel mooi is heeft vrijwel niemand het. Ziehier de klagerige mens.

 10. Rinke Doornekamp

  Het is allemaal wel leuk en aardig misschien maar wat nu als iets geweldigs wordt gepresenteerd was er allemaal al. Als ik in de jaren vijftig van de Hartingstraat naar de school Puntenburg liep was er gewoon water in de Catharijnesingel en stonden er bomen langs de oever. Ik peddelde er met mijn kano en ging vissen met mijn vriendjes. Tot het gemeentebestuur in zijn grote wijsheid besloot dat de singels gedempt moesten worden en er een soort snelweg voor auto’s moest komen.
  Te gek voor woorden!

 11. Lauk

  En dan graag gelijk maatregelen tegen lawaaierig en vervuilend scheepvaartverkeer, t.z.t. de rommelgebouwen rond HC weg en liefst doorgaande fiets- en wandelroutes waar die nu worden geblokkeerd door commerciële wan- en hoogbouw

 12. Wim

  De beroeps kkagerx zijn weer aan het woord.

 13. cas

  @ Bart, alles draaide juist om dit stukje.

 14. Berend

  Fijn dat het hersteld is! Go Utrecht!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).