Herstel van ingestorte kademuur bij Bemuurde Weerd moet voor de kerst eindelijk af zijn - De Utrechtse Internet Courant Herstel van ingestorte kademuur bij Bemuurde Weerd moet voor de kerst eindelijk af zijn - De Utrechtse Internet Courant

Herstel van ingestorte kademuur bij Bemuurde Weerd moet voor de kerst eindelijk af zijn

Herstel van ingestorte kademuur bij Bemuurde Weerd moet voor de kerst eindelijk af zijn
Het herstel van de kademuur bij de Bemuurde Weerd, die in oktober 2013 instortte, moet één dag voor kerst klaar zijn. Dat heeft de gemeente laten weten. Het herstel heeft dan ruim twee jaar geduurd.

Het herstel van de kademuur bij de Bemuurde Weerd, die in oktober 2013 instortte, moet één dag voor kerst klaar zijn. Dat heeft de gemeente laten weten. Het herstel heeft dan ruim twee jaar geduurd.

Op het moment is het ontzette gedeelte van de bestaande kademuur losgezaagd en weggehaald. Ook is de steiger verwijderd en afgevoerd en zijn er nog de nodige resten van de ingestorte kademuur uit het water verwijderd. Daarnaast is inmiddels de verankering aangebracht aan de damwand die in de parkeerstrook staat en is de nieuwe damwand gedrukt die de basis vormt voor de nieuwe kademuur.

De komende tijd wordt de nieuwe damwand aangebracht langs de bestaande kademuur naar sluiswachtershuisje en worden voorbereidingen getroffen voor het storten van beton voor de nieuwe kademuur.

Faillissement aannemer

Kade 01Afgelopen maart bleek ineens dat de aannemer die de klus op zich zou nemen in financieel zwaar weer zat en zodoende niet op de afgesproken datum kon beginnen met de herstelwerkzaamheden. Hierdoor kon de eerste planning, om de kademuur hersteld te hebben voor de sinterklaas-intocht, de prullenbak in.

De aannemer werkt in de bouwvakvakantie door. De einddatum van het herstellen van de kademuur is gepland op 24 december 2015.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Van Pimpelen

  … yeah, ik plaats nu al vraagtekens bij de duurzaamheid van de herstelwerkzaamheden. Immers, beton doet na verloop van tijd rare dingen onder invloed van water…

 2. Joh

  @van pimpelen: hout en baksteen ook. Dus wat stel je voor: kunststof?

 3. @van pimpelen

  Jij praat weer eens peop.

 4. Van Pimpelen

  .. hoi joh, de bakstenen constructie heeft het eeuwenlang volgehouden. ‘k Kreeg eerder vanmiddag een spinsel de kade in modules van baksteen voor te monteren. Vervolgens damwanden plaatsen, water afzuigen, modules plaatsen en blijvend waterdicht maken, en water weer toelaten. Daarbij de druk van het water niet uit het oog verliezende… enne @van pimpelen, ik vind u buitengewoon origineel. Schijnbaar kunt u uw positie bestendigen door anderen de grond in te trappen; ik dicht u nog steeds bruikbaarder vaardigheden toe…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).