Het boek met de mooiste verhalen en beelden van Utrecht in 2020 is nu te koop Het boek met de mooiste verhalen en beelden van Utrecht in 2020 is nu te koop

Het boek met de mooiste verhalen en beelden van Utrecht in 2020 is nu te koop

Het boek met de mooiste verhalen en beelden van Utrecht in 2020 is nu te koop
Het boek met de indrukwekkendste verhalen en mooiste fotografie van Utrecht in 2020 is nu te koop. Na een succesvolle crowdfunding, waarbij honderden mensen al een boek bestelden, is DUIC in 2020 nu voor iedereen verkrijgbaar.

Het boek met de indrukwekkendste verhalen en mooiste fotografie van Utrecht in 2020 is nu te koop. Na een succesvolle crowdfunding, waarbij honderden mensen al een boek bestelden, is DUIC in 2020 nu voor iedereen verkrijgbaar.

Door het boek te kopen krijg je niet alleen een mooi overzicht van Utrecht in 2020, je steunt ook de lokale journalistiek in Utrecht – juist in een tijd dat betrouwbare, lokale informatievoorziening belangrijker is dan ooit.

Over het boek

DUIC in 2020 is een portret van Utrecht in 2020. Een jaaroverzicht dat het tijdsbeeld van de stad laat zien, in woord en beeld. 2020 is een uniek jaar, met de eerste coronabesmettingen in februari, de lockdown in maart, de beperking van sociale contacten, getroffen bewoners en ondernemers en de oplopende besmettingen die de tweede golf en de volgende lockdown aankondigen.

Het is een jaar om te onthouden. Een jaar waar we nog lang over zullen napraten. Het coronavirus is het meest besproken onderwerp van 2020, maar in dit jaar gebeurde meer. Veel meer.

2020 is het jaar waarin Utrecht drie burgemeesters kende, het jaar van Black Lives Matter-demonstraties, een gloednieuwe Centrale Bibliotheek en het jaar waarin meerdere grote muurschilderingen zijn gemaakt.

Ook is 2020 het jaar waarin de Voorstraat werd aangepakt, restanten van de zestiende-eeuwse Tolsteegpoort zijn ontdekt, een driehonderd jaar oud skelet werd gevonden, er toch gewoon nog vuurwerk knalde, FC Utrecht vijftig jaar bestond en het jaar van het historische moment waarop de singel weer rond werd.

Jaaroverzicht

Dit jaaroverzicht toont het tijdsbeeld van de stad zoals DUIC dat de afgelopen maanden heeft geschetst. Het is onze blik op Utrecht in 2020. We kijken naar de rode draad maar laten ook de noemenswaardige incidenten zien. In DUIC in 2020 staan nieuwe verhalen en indrukwekkende fotografie. Alles over Utrecht in 2020.

Het boek is hier te koop.

Het boek is ook te koop via onderstaande boekhandels

Broese Boekhandel
De Utrechtse Boekenbar
De Bilthovense Boekhandel
VVV Utrecht
Groeten uit Utrecht
Bruna, Nachtegaalstraat
Aleph Books/ Boekhandel-antiquariaat Aleph
Bruna, Godebaldkwartier

Het Utrechtse nieuwsoverzicht van 2020

2 Reacties

Reageren
  1. Hans

    Geweldig boek. Aanrader!

  2. Jan Dijk

    Vandaag mijn bestelde boek DUIC in 2020 binnengekregen. Prachtig boek! Als je het doorbladert merk je pas hoe snel 2020 voorbij is gegaan. Een aanrader, net als Vergeten Gebouwen overigens. Hoort in de boekenkast van iedere Utrechter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).