Het duurt straks 1,5 uur om een rondje te varen over de Utrechtse singel Het duurt straks 1,5 uur om een rondje te varen over de Utrechtse singel

Het duurt straks 1,5 uur om een rondje te varen over de Utrechtse singel

Het duurt straks 1,5 uur om een rondje te varen over de Utrechtse singel
De Utrechtse singel is straks, wanneer het water weer helemaal om de stad loopt, bijna 6 kilometer lang. Met een maximumsnelheid van 4,5 kilometer duurt het ongeveer 1,5 uur om een rondje te varen.

De Utrechtse singel is straks, wanneer het water weer helemaal om de stad loopt, bijna 6 kilometer lang. Met een maximumsnelheid van 4,5 kilometer duurt het ongeveer 1,5 uur om een rondje te varen.

Op 12 september moet het werk aan het laatste deel van de singel zijn afgerond. Momenteel wordt er nog hard gewerkt tussen de Marga Klompébrug en Hoog Catharijne. Graafmachines graven daar de laatste 200 meter van de singel uit.

Voordat het uitgraven in dat deel kon beginnen moesten er oude funderingsresten worden verwijderd. Ook lag er vervuilde grond in dit deel van de singel. Dat is inmiddels weggehaald.

Daarnaast wordt gestart met de voorbereiding voor het inzaaien van het groen bij het Willemsplantsoen. Via verschillende webcams zijn de werkzaamheden live te volgen.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Die plataantjes rechts staan er armzalig bij.
  Af en toe een gietertje er bij kan de gemeente zich kennelijk niet veroorloven

 2. GeeWee

  Mooi dat we straks weer helemaal rond kunnen!

  Over het gedeelte op de foto vroeg ik me af of het smaller is dan de rest van de singel. Is dat zo of lijkt dat maar zo? Was dit gedeelte altijd al deze breedte of was het een ruimte- of kostenkwestie?

 3. Bastiaan

  @wim Platanen zijn over het algemeen oersterke stads bomen die een hoop kunnen verdragen en door de grote bladeren veel schaduw bieden. Vandaar dat je ze in grootstedelijke gebieden met veel bebouwing vaak aantreft. Een nadelige bijkomstigheid is dat wanneer de bomen hun ”bloemhoofdjes” kwijtraken dat voor extra fijnstof zorgt in de omgeving. Maar de bomen zijn net geplant en gaan het heus wel redden, wellicht met wat extra water.

 4. Koel Hoofd

  Foto kan vertekenen, maar verlepte plataantjes en smal slootje is een wel goede impressie.

 5. Wim

  @ GeeWee

  Nee, hij is daar inderdaad smaller. De oever meandert naar binnen.

 6. Herman

  Zal vast iets met jet skies gaan ontstaan, dat is sneller en spectaculairder

 7. Pieter

  @Wim
  Platanen kunnen volgens goed tegen weinig water en hoge temperaturen.

 8. Massegast

  Aaah, 4,5 km. Er komt toch af en toe wel speedbootuurtje?

 9. M.

  @GeeWee: die foto is gemaakt met een groothoeklens. Dat gebeurt op DUIC wel vaker. Of het er nu mooier op wordt of niet, het geeft een vertekend beeld. Ik ben er geen voorstander van, tenzij het niet anders kan om iets in beeld te brengen.

 10. Guus

  Singel noemen ze dit? Het is zelfs te smal om sloot genoemd te worden.

 11. Teun

  De singel is 5,5 kilometer lang, daar doe je met die snelheid 1 uur en 13 minuten over. Anderhalf uur is wel een beetje overdreven.

 12. Cico

  Ehm, het is wel heel duidelijk het gaat om een gehalveerde singel. Dat wandelpand aan de linkeroever zou normaal ook water zijn, dit is hooguit 3-4 meter breed. Het mooie plan voor meer groen en water in de singel is verder verschraald.

 13. Pee

  @ herman

  Jetski/waterscooters zijn overal verboden alleen op het kanaal niet.

 14. Kroontje

  Wat is de maximale doorvaarthoogte en wat is de diepte? Met andere woorden: kun je de Singel bevaren met een boot van 8,5 m lang x 2.40 m breed x 2.35 m hoog x 0,80 diep

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).