Het gaat nog twee jaar duren maar dan moet de Muntkade weer begaanbaar zijn | De Utrechtse Internet Courant Het gaat nog twee jaar duren maar dan moet de Muntkade weer begaanbaar zijn | De Utrechtse Internet Courant

Het gaat nog twee jaar duren maar dan moet de Muntkade weer begaanbaar zijn

Het gaat nog twee jaar duren maar dan moet de Muntkade weer begaanbaar zijn
De Munt in Utrecht. Archieffoto: Robert Oosterbroek
De kades rondom de Munt moeten na jarenlange problemen in 2021 weer begaanbaar zijn. Rijkswaterstaat heeft bouw- en constructiebedrijf Hakkers ingehuurd voor het vervangen van de kademuren.  

De kades rondom de Munt moeten na jarenlange problemen in 2021 weer begaanbaar zijn. Rijkswaterstaat heeft bouw- en constructiebedrijf Hakkers ingehuurd voor het vervangen van de kademuren.  

Langs de Muntkade staan al sinds 2014 hekken op de oevers van het Merwedekanaal. De fundering van de kademuren is deels vergaan, waardoor de kades niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. Rijkswaterstaat heeft de kades daarom afgesloten om gevaarlijke situaties te voorkomen.

In 2015 gaf Rijkswaterstaat aan dat er geen geld en capaciteit beschikbaar was voor de werkzaamheden. De afgelopen jaren zijn er wel inspecties uitgevoerd, en nu is er dus ook een bouwbedrijf ingeschakeld.

Tijdschema

De voorbereidende werkzaamheden starten naar verwachting nog voor de zomer van dit jaar. De komende maanden stelt Hakkers een gedetailleerd werkplan met tijdschema op. Voordat de werkzaamheden starten, wordt dit plan gedeeld met de omwonenden via informatiebijeenkomsten en nieuwsberichten. Vooralsnog zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2021 afgerond.

De opdracht van Hakkers heeft ook betrekking op enkele kades in Nieuwegein, daar spelen dezelfde problemen.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Hans van den Berg

  Het is wel te hopen dat het bouwbedrijf rekening houdt met het feit dat roeien onder brug door gewoon door moet kunnen gaan. Ook versmalling is niet mogelijk wegens de lage doorgang.

 2. Hans van den Berg

  Ik neem aan dat de aannemer er rekening mee houdt dat er roeiers onder de muntbrug door roeien.Een versmalling is ook niet mogelijk vanwege beperkte door roei hoogte. (schuine onderkant brug in combinatie met waterhoogte)

 3. Erwin

  @Hans: en waarom moet dat roeien per sé doorgaan..? Als de straat opgebroken is, kan er ook ff geen auto langs. Kwestie van jammer.

 4. Hilco

  Misschien kan de aannemer dan gelijk een steiger en duikplank aanleggen? Het is in de zomer namelijk nogal druk precies daar, heeft Utrecht er gelijk een openlucht-zwembad bij 🙂

 5. Don

  Ach meneer vd Berg bewoners zitten al vanaf 2014 opgescheept met een gevaarlijke situatie en kunnen geen gebruik maken van de waterkant en daar heeft ook iedereen schijt aan. Maar als ik uw standpunt zo lees heeft u ook volledig schijt aan de omgeving en bijbehorende bewoners die kunnen best nog wel een paar jaar tegen de hekken aan kijken.

 6. Don

  “Vooralsnog zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2021 afgerond”. Dit betekend dat ze in 2021 zeker nog niet klaar zijn. En we hebben het hier over een gevaarlijke situatie vanaf 2014 en het niet meer aan de veiligheidseisen voldoen. Volgens mij moet eerst een deel van de kade instorten voordat er iets gebeurt.

 7. WP

  Wat is dat toch met roeien en die brug…. Je kunt toch ook voor die brug stoppen met roeien en omkeren… Redelijke ego-reactie Hans….
  @Erwin: volledig mee eens!

 8. Harry Schuring

  Het is natuurlijk schande dat Rijkswaterstaat niet in staat is om een paar eenvoudige kades door de jaren heen gewoon te onderhouden. Tientallen jaren geen onderhoud plegen, dus gewoon niet doen waar je als rijksdienst verantwoordelijk voor bent. En dan een beschamende de monstratie van absolute onmacht en onwil om gewoon zon klus voortvarend aan te pakken. Waar zijn we in Nederland in terecht gekomen , beste goedwillende totaal versufte ambtenaren?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).