Het gebouw De Gesloten Steen aan de Oudegracht staat te koop | De Utrechtse Internet Courant Het gebouw De Gesloten Steen aan de Oudegracht staat te koop | De Utrechtse Internet Courant

Het gebouw De Gesloten Steen aan de Oudegracht staat te koop

Het gebouw De Gesloten Steen aan de Oudegracht staat te koop
Altrecht Geestelijke Gezondheidsorganisatie start met de verkoop van een van zijn locaties. Het gaat om het gebouw aan de Oudegracht 364. In Utrecht beter bekend als De Gesloten Steen.

Altrecht Geestelijke Gezondheidsorganisatie start met de verkoop van een van zijn locaties. Het gaat om het gebouw aan de Oudegracht 364. In Utrecht beter bekend als De Gesloten Steen.

Altrecht gaat zijn diensten in Utrecht meer centraliseren, waardoor deze locatie vrijkomt. Het pand uit 1844 is ooit gebouwd als sigarenfabriek. Het pand is vooral bekend door de zwerfkei die aan de hoek van het gebouw geketend zit. Deze is neergelegd als schampsteen en is de naamgever van het pand.

Over De Gesloten Steen bestaan meerdere sagen. Een van die sagen behelst dat de duivel en zijn knecht ‘s nachts deze steen aan het overgooien waren tussen de nabijgelegen Geertebrug en Vollersbrug. Bij een misser klapte de steen met een zodanige smak tegen de grond dat de huizen op hun grondvesten trilden. Vervolgens heeft men de zwerfkei maar aan de ketting gelegd om van het geduvel af te zijn.

Het hele pand inclusief werfkelder staat te koop. Volgens DTZ Zadelhoff is het gebouw uitermate geschikt voor transformatie.

oudegracht_utrecht_600px_600x331
Foto: Frank van der Pol / DTZ Zadelhoff
Foto: Michele Ahin/CC
Foto: Michele Ahin/CC
Foto: CumulusNL/CC
Foto: CumulusNL/CC

8 Reacties

Reageren
  1. ART- Hotel Lokatie ?

    Prachtige lokatie voor een Art Hotel ? Ge-inspireert op bv Utrechtse Ikonen/designers….

  2. Newsfinder

    Maak er een clubhuis van zou ik zeggen.

  3. utrechtse vogel

    ‘uitermate geschikt voor transformatie’

    wat een heerlijke makelaarstaal weer.

  4. bovverboy

    ‘Altrecht gaat zijn diensten in Utrecht meer centraliseren, waardoor deze locatie vrijkomt.’ Dat heeft DUIC zeker uit een persbericht overgeschreven? Enig doorvragen zou hebben uitgewezen dat het hier gewoon gaat om een keiharde bezuiniging. In het gebouw waren juist allerlei activiteiten gecentraliseerd die na sluiting verspreid moesten worden over meerdere (goedkopere) locaties. De centrale locatie van ‘De Boog’, zoals het pand heette als Altrecht-locatie), en de inloopfunctie voor psychiatrische patiënten die het had, worden nu erg gemist.

  5. Rob

    Dit pand was voor de wat ouderen beter bekend als Kreatum, een zalencentrum voor concerten en swingen. Jeugdsentiment.

  6. Geurt

    Klopt Rob. Ook werd er ondersteuning gegeven aan het zeefdrukken. Heb er heel wat uren doorgebracht.

  7. Goris,C.A.

    Nu De Boog ( Altrecht Talent Oudegracht 364) weg is is bij heel veel mensen het vertrouwen weg! want het valt nu al op dat de naam Altrecht Talent weg word geebt. en dat gebeurt alleen als men een goede naam slecht heeft gemaakt. want de Talentwerkers en Cliënten hebben geen kans gehad om voor deze locatie figuurlijk te vechten. in de goede tijd toen het nog goed in balans was… was dit de beste en veiligste herstel/nazorg pand! waarom? Omdat hier mensen kwamen met serieuze problemen die dankzij de begeleiding daar met de problemen goed konden om gaan. een waargebeurde voorbeeld!! : Er was daar een persoon die in een psychose raakte. De begeleiding (professionals) konden snel en zorgzaam reageren. De ene begeleider houd de persoon in bedwang terwijl de 2e begeleider de groep overnam. En de 3e begeleider belde even naar achteren W.A. huis daar zit ook de crisisdienst op 30 voetstappen afstand van De Boog vandaan(Oudegracht 364 ). de crisisdienst, dat zijn mensen die in burger kleding komen en getraind zijn voor dit soort dingen! Nu dat ze dit kapot gemaakt hebben (raad van bestuur) is het nu nog erger geworden! Want omdat al deze mensen nu verplicht op andere kleine opgesplitste plaatsen moeten komen, is er onvoldoende veiligheid! Want als nu iemand in een psychose raakt zijn er te weinig professionals om direct veilig te kunnen reageren. Houdt in dat geen crisisdienst meer op tijd zal zijn. Maar ambulance en politie! Mensen laten we eerlijk zijn… wat is duurder en wat meer traumatisch ? 2 Getrainde crisisdienstmedewerkers in burger kleding op 30 voetstappen afstand of nu het huidige…dus zwaailichten, politie met pistolen en ambulance in felle kleuren?

  8. Goris,C.A.

    Ter bestrijding van wanbeleid tegen de kwetsbare doelgroepen
    Geplaatst door Alex Goris · 8 juli

    Aangezien Rene Leermakers ( directeur Altrecht Talent ) wel bevoegd is om bepaalde belangrijke beslissingen te nemen…had hij dus ons ( aangezien het een cliënt gestuurd project is en anders moeten ze dat niet zo in media verkondigen ) veel eerder op de hoogte moeten brengen en ons een eerlijke kans te geven om oplossingen te bedenken. In plaats daarvan worden we als idioten bestempeld, maar voor het oog zogenaamd zouden ze ons eigen kracht gestimuleerd hebben…maar feitelijk hebben we niets te zeggen over wat juist zeer belangrijk is voor ons als kwetsbare doelgroep. Dat is pure misleiding.

    (40 bereikte personen)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).