Het gloednieuwe Stationsplein Utrecht is geopend: zo ziet het eruit | De Utrechtse Internet Courant Het gloednieuwe Stationsplein Utrecht is geopend: zo ziet het eruit | De Utrechtse Internet Courant

Het gloednieuwe Stationsplein Utrecht is geopend: zo ziet het eruit

Het gloednieuwe Stationsplein Utrecht is geopend: zo ziet het eruit
Het gloednieuwe Stationsplein in Utrecht is zojuist geopend. Om 15.00 uur wandelden de eerste mensen onder het reuzendak over het plein. Het plein is wel slechts gedeeltelijk open, de komende maanden wordt er nog gewerkt aan de rest.

Het gloednieuwe Stationsplein in Utrecht is zojuist geopend. Om 15.00 uur wandelden de eerste mensen onder het reuzendak over het plein. Het plein is wel slechts gedeeltelijk open, de komende maanden wordt er nog gewerkt aan de rest.

Hoog Catharijne en Utrecht Centraal gingen altijd vrijwel ongemerkt in elkaar over, maar zijn nu ‘losgeknipt’. De bekende patatstraat, tussen het winkelcentrum en het station, sluit ook vandaag. De komende maanden wordt er nog gewerkt aan de gevel van Hoog Catharijne, krijgt het dak nog verlichting en worden de laatste bollen geplaatst. Het plein moet als nieuwe schakel gaan dienen tussen de binnenstad, Hoog Catharijne en station Utrecht Centraal.

Er komt een hoop horeca aan het plein, de komende tijd openen verschillende zaken de deuren. Zo heeft Vapiano, het bekende Italiaanse fastfoodconcept, bekendgemaakt de deuren te openen op 15 maart. De bekende frieten van Manneken Pis zijn ook vanaf maart op het Stationsplein te verkrijgen. Deze maand opent hamburgerketen Five Guys nog een vestiging aan het plein, en ook eerder maakte The Seafood Bar bekend in februari te openen.

Ook komen Doner Company, Noedelrestaurant Wagamama, TGI Fridays, Noodle Bar en lunchroom Green Pavilion aan het Stationplein. En voor alle mensen die liever zelf koken; er komt ook een vestiging van Albert Heijn.

Fotoverslag

26 Reacties

Reageren
 1. w

  Ik zie uitsluitend een onsamenhangend kleurloos zooitje van glas, staal, beton, natuursteen enz… binnenkort met zwerfvuil, hangjeugd en genadeloze tocht er gratis bij!

 2. Hetty van de Geer

  Utrecht mag trots zijn: zo ontzettend veel bezoekers om het nieuwste wereldwonder in levende lijve te aanschouwen…soficiat Utrecht!

 3. Lydia

  Prachtig ontwerp, en top ook dat Utrecht Centraal Station en Hoog Catharijne eindelijk los zijn. Tel daarbij de grootste fietsenstalling ter wereld op, en we hebben een prachtig stationsgebied.

 4. Jelle

  Wat je er ook van vindt, het is in ieder geval een origineel en gedurfd ontwerp.

 5. R_Utrecht

  Wat moet w een moeilijk leven hebben :). Prachtig resultaat, hier mag utrecht echt trots op zijn. En wat een verbetering tov de griebuszooi die het eerst was met taxiplateau, patatstraat en stuk niemandsland.

 6. Sander

  Gelukkig komt er een hoop horeca rond het plein want dat was er nog niet genoeg. Ik verwacht inderdaad veel zwerfvuil rondom dat plein

 7. Dirk

  Ziet er netjes uit! Eindelijk licht aan het einde van de tunnel. En inderdaad een hele verbetering tov vroeger.

 8. Antonius

  Prachtig !! Enorme aanwinst voor Utrecht.

 9. Herman

  Ziet er mooi uit!

  Een van de mogelijke bijnamen is “Hardebollendak”, dat is een goeie, echte utregse humor.

 10. Katja

  Hardebollendak, mooi verzonnen Herman !
  En eigenlijk zou het mooi zijn als het dak verder uitgebreid zou worden…

 11. Imsookyoo

  Was, dat misse gister..
  Het spijt me..
  Een rit van en naar Centraal.
  Dezalnittemin..
  Van Harte gefeliciteerd!

  Lieve aanmoedigende groet,

 12. arbeider

  Hopelijk doet men wat aan het doortochten op de route van jaarbeursplein naar het Hardebollendak, dat is namelijk geen pretje.

  Tip: zet op de loopboulevard een glazen wand.

 13. Steve

  Wat een vreselijke bouwput/tochtgat is dit nog.
  Was pas open gegaan, op het moment dat het klaar is.
  De taxi’s staan nu nog verder en zijn nu nog moeilijker te vinden.
  Het is ook wachten op een aanrijding met een fietser /voetganger /taxi /bus.
  Ook totaal geen handhaving, op particulier verkeer.
  Er rijd hier genoeg voorbij, wat hier niks te zoeken heeft.

 14. BW

  W (de eerste reactie) is me wat te negatief (over zwerfvuil, hangjeugd en genadeloze tocht), maar eerlijk gezegd weet ik zelf ook nog niet goed wat ik van dat reuzendak moet vinden. Ook ik mis wat samenhang tussen alle bebouwing en het dak lijkt er wat lukraak neergezet. Maar goed, het dak is ontegenzeglijk groot en opvallend (die criteria hoor ik gek genoeg nogal eens, alsof dat iets zegt over de schoonheid…) en het is in mijn ogen sowieso een verbetering ten opzichte van hiervoor.

 15. Dirk

  Hardebollendak, heel mooi.

 16. Marcel

  @steve

  Het kan niet pas open als het af is. Het kan namelijk niet afgemaakt worden als het nu niet open gaat…. bouwen op een postzegel he .

 17. Scherpschutter

  Het is een afschuwelijk lelijke- en totaal disfunctionele gruwel van de bovenste plank. Totale leegte. Totaal failliet. Ik kan er weinig anders van maken…

  Geen ontwikkelde beschaving haalt het in het hoofd om miljoenen miljoenen uit te geven aan een ‘dak’ van 24 meter hoog waar je onder wegwaait en regent, dat bestaat uit halve plastic bollen op een frame dat uit een science-fiction film lijkt te komen, zonder enig doel of visie. Only in a city of unenlightened halfwits…

  God, wat zou ik graag het verwonderde en verwarde gezicht van de archeoloog willen zien die dit gedrocht over 1000 jaar onder het puin vandaan haalt…

 18. Willem

  Hoi Steve, je bent duidelijk nog niet op het nieuwe overdekte stationsplein geweest. Daar rijden geen bussen of taxi’s jongen.

 19. Luuk Upuuk

  Het wordt dus gewoon een ordinaire Foodcourt met een maf dakkie. In australische shopping malls zitten ze binnenin. Hier dus er net buiten.

 20. w

  Iedereen die zegt dat het een verbetering is? tja dat was niet zo moeilijk.
  Maar ik blijf erbij dat het tussen Vredenburg en grofweg Croeselaan een onsamenhangend sfeerloos kil kleurloos van geheel vindt, de meeste laten zich verblinden door dit bollendak en allicht het nieuwe HC maar kijk eens wat kritischer! kijk eens bijv. naar dat reeds gedateerde Poortgebouw, daar moeten we nog minstens 60 jaar tegenaan kijken, of dat foeilelijke TiVre.
  Maar er is 1 troost; in ca. 2080 gaat allles weer tegen de vlakte haha.
  cu2080
  😉

 21. henk

  @ W: Dat is uw mening. Ik vind TiVre top, en het poortgebouw leuk. Ik kijk er graag en met veel plezier naar.

 22. Rietje

  Hahaha wat lelijk.

 23. Sjaak

  @W: 60 jaar?! Nee joh, dat Poortgebouw is over 20 jaar weg!

 24. w

  @henk, u ontbeert esthetisch inzicht!

 25. Mia Amram

  Hardebollendak…. haha die ga ik ook gebruiken, mooi gevonden!

  En inderdaad het ziet er fraai uit maar is niet functioneel voor wat betreft beschutting tegen slecht weer en tocht… Daar zal het ook wel niet voor bedoeld zijn?

 26. Marcel

  Oké, ik ben op het Vredenburg geboren. Daar waar C en A was. Ik heb het volledig naar de klok… zien gaan. Vroeger was er het jaarbeursgebouw. In de stijl van Neude. Het station was art deco. Jammer? Ja, deze zooi heeft geen enkele waarde voor het aanzien van de stad. Luchtfietserij van architecten. Geen enkele visie voor de toekomst. De binnenstad van Utrecht heeft waarde. Prachtige oude panden. Daar loop je graag ook als toerist. Dit HC is werkelijk bizar wat betreft onze rijkdom om te laten zien hoe krankzinnig goed we het hebben. Maar….het is ook nostalgie. De nu opgroeiende jeugd weet niet beter want het staat er. Jammer genoeg. En o ja, gemeente Utrecht? Bestuurders? Bedankt dat jullie deze pracht en praal hebben laten ontstaan. :-((

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).