Het is weer raak in Utrecht: anti-monarchist gearresteerd tijdens bezoek koningspaar [update] | De Utrechtse Internet Courant Het is weer raak in Utrecht: anti-monarchist gearresteerd tijdens bezoek koningspaar [update] | De Utrechtse Internet Courant

Het is weer raak in Utrecht: anti-monarchist gearresteerd tijdens bezoek koningspaar [update]

Het is weer raak in Utrecht: anti-monarchist gearresteerd tijdens bezoek koningspaar [update]

Het was gezellig druk donderdagmiddag tijdens het bezoek van het koningspaar aan Lombok. Met veel dans, zang en getrommel werden Willem-Alexander en Maxima onthaald voor hun 20 minuten-durende bezoek. Ook was er tegengeluid. Een eenzame demonstrant met een bord boven zijn hoofd waarop stond: ‘Weg met de monarchie’ werd aangevallen door de lokale bloemist en vervolgens gearresteerd door de politie. DUIC TV was erbij en sprak met getuigen.

[update] Er komt een onderzoek naar de aanhouding van de 29-jarige demonstrant tijdens het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdag aan Utrecht. Voor de tweede maal pakte de Utrechtse politie ten onrechte tijdens een koninklijk bezoek een betoger op.

Burgemeester Aleid Wolfsen betreurt het incident en laat onderzoeken wat er precies is gebeurd. Volgens hem is er een menselijke fout gemaakt. In januari van dit jaar werd anti-monarchie demonstrant Joanna ook al onnodig aangehouden. Ook zij kreeg later excuses.

19 Reacties

Reageren
 1. frits

  wat is de reactie van de Politie dan? ben wel benieuwd…

 2. Frans Bergman

  Politie zegt sorry. Alweer!

 3. Ton

  Dus de aanvallende bloeit laten ze lopen en het slachtoffer wordt gearresteerd?
  Zijn zij bij de politie nu zo dom? Of ben ik zo dom?

 4. De waarheid op zijn turks

  Kokie van Jopie”s bloemenhuis daar moet je zo wie zo niets meer kopen als student.
  Deze agent wist dondersgoed waar hij mee bezig was,intimideren van een demonstrant.
  Volgens mij moet die agent eens een keer naar een darkroom gaan,misschien dat hij dan wat soepeler loopt en denkt met zijn nichten gezicht.
  Door dit soort GeStaPo optredens krijgen mensen een hekel aan de monarchie.

 5. Frank

  Tot zover de grondrechten in Utrecht. Vrijheid van meningsuiting kan uit de Grondwet als Wolfsen zijn zin krijgt.

 6. Hassan

  Wat een klotzak die bloemenmanetje,egt een nicht met zijn curly haar.
  Ale buitenlanders hebbe een hekel aan hem,hij veel lichte ouwe mensen.
  Hij doen kleine vrouwtjes pakke uit ostblok,jij vieze manetje.

 7. Ener.

  Dit is weer overduidelijk een agent die, of terug naar school moet,of per direkt zijn ontslag moet krijgen.
  Deze agent heeft ieder democratisch beginsel aangetast,kun je na gaan wat het gehalte van de gemiddelde diender is.
  Als monarchist stoort mij dit echt gruwelijk,vrijheid van demonstratie en vrijheids uiting dat is Nederland voor mij.

 8. Jan de waarheid

  Deze agent is van alochtone afkomst,misschien is het daarom verklaarbaar dat hij de Democratische beginselen van vrijheid van meningsuiting niet helemaal snapt,sorry niet rasistisch bedoeld.
  Hoe was de slogan van de politie, Dom en Domer, hahahahahahahahaha.
  Sorry,sorry,sorry,……………………………

 9. henk de sperma tank

  Die bloemist denkt dat de hele kanaalstraat van hem is,met zijn pakeer plaatsjes te reseveren voor zichzelf.
  Koop geen bloemen meer bij de on- Democratische Jopie”s bloemenhuis op de kanaalstraat in de wijk Lombok.
  Kokie,je bent een lullo ………..

 10. henk de sperma tank

  Dit optreden was geheel volgens protocol en draaiboek van de politie Utrecht.
  En achteraf zeggen sorry,sorry,sorry, enz ……

 11. Wijsmuller

  Een ezel stoot zich niet twee keer aan de zelfde steen, wie is hier nu de ezel.

 12. Thijs

  De reacties zijn allemaal wel erg negatief!
  Kokie is gewoon een ras-lombokker die als autotochtone ondernemer het goed doet op de kanaalstraat. Zijn zaak vind ik persoonlijk de mooiste van de kanaalstraat,
  Ik snap wel dat als je het koningspaar gaat ontmoeten je geen malloot met een anti-koningsbord voor je winkel wilt hebben.

 13. Marina Holms

  En zijn dan al die domme mensen die naar poppenkast willen kijken dan geen malloot?!

 14. Mia Amram

  Het is mij niet helemaal duidelijk hoe het precies gegaan is. Als winkelier zou ik ook wel wat willen uitmaken over wat er net voor de eigen winkelpui gebeurt. Maar. Nu al minstens de tweede keer dat iemand die gewoon alleen met een bord Anti- Monarchie staat, wat op zich echt zou moeten kunnen, weggehaald wordt door politie. En later wordt er sorry sorry gezegd. Zo kun je dus als politie allerlei verbazingwekkende maatregelen nemen en het later heel makkelijk wegpoetsen onder mom van foutje, sorry. Na een paar keer geloven we dat echt niet meer, zeker niet hier in Utrecht, waar Wolfssen al eerder liet merken zich niet veel aan te trekken van het recht van vrije meningsuiting.

 15. Jiri

  Prima actie van Kokie! Je gaat ergens anders maar de principele zeikerd uithangen en kom niet dit leuke feestje in Lombok verstieren. Je kan verwachten dat op dat moment Oranje liefhebbers rondlopen. Dan kan je een negatieve reactie verwachten. Ik ga toch ook niet tegen ajax demonstreren in een Feyenoord shirt? Jopie’s, goed gedaan! Morgen kom ik bloemen kopen. Pleur op met die anti-monarchistische huilenbalken. Ga lekker naar Ubica… oh nee, wacht….

 16. Steve

  Hulde aan de eenlingen die tegen de meute in hun eigen zelf denkend vermogen blijven verkondigen! Zeker als de massa niet verder komt dan duwen en trekken, het hebben van principes vergelijken met voetbalsupportersellende en het recht op vrijheid van meningsuiting verraden aan hun eigen gevoel van veiligheid om maar bij de zogenaamde grootste groep te willen horen. Zo lang dat gebeurt ben ik dankbaar dat er individuen zoals hij er zijn!

 17. Paul Wilke

  Het is duidelijk dat het begrip ‘ vrije mening uiting” in het protocol als DREIGING wordt gezien tijdens koninklijk bezoek…of handelen Agenten op eigenhoutje ? Is Utrecht zo zich zelf aan het promoten als Intoleranten stad ? Sorry is niet voldoende…diversiteit is juist een sterkte punt van Utrecht !

 18. Ronald van Voorthuizen

  Mijn haren gaan recht overeind staan van zoveel naïviteit als in Jiri’s reactie.
  Jiri is niet voor vrije meningsuiting, maar hij vindt dat een of andere bloemenhandelaar moet bepalen wat we vinden.

 19. LeidscheRijner

  Gelijk heb je ronald ouwe rukker, die Jiri is natuurlijk weer 1 van die zgn medestanders van die meppende tiran/bloemen lullo.
  Het gaat om een grondrecht die geschonden is door notabene een agent van alochtone afkomst,die zelfs uitgebreid gebrieft zijn hoe te handelen met protesten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).