Het was weer te druk in de Utrechtse parken, gemeente verzocht mensen te vertrekken Het was weer te druk in de Utrechtse parken, gemeente verzocht mensen te vertrekken

Het was weer te druk in de Utrechtse parken, gemeente verzocht mensen te vertrekken

Het was weer te druk in de Utrechtse parken, gemeente verzocht mensen te vertrekken
Park Lepelenburg stroomde langzaam weer vol.
Het was misschien te verwachten, maar ook woensdagmiddag werd het volgens de gemeente te druk in meerdere Utrechtse parken. De gemeente verzocht bezoekers om niet meer naar Park Lepelenburg, Wilhelminapark en het Griftpark te komen. 

Het was misschien te verwachten, maar ook woensdagmiddag werd het volgens de gemeente te druk in meerdere Utrechtse parken. De gemeente verzocht bezoekers om niet meer naar Park Lepelenburg, Wilhelminapark en het Griftpark te komen. 

Het warme lenteweer zorgt ervoor dat veel Utrechters eropuit trekken. De parken zijn geliefde plekken met het zonnige weer. Het werd volgens de gemeente echter te druk in verschillende parken. Boa’s en politieagenten zijn ingezet om bezoekers te vragen om te vertrekken.

De gemeente riep woensdagochtend inwoners al op hun ‘gezond verstand’ te gebruiken en drukte te vermijden.

17 Reacties

Reageren
 1. Mark

  Waar moeten we dan heen? Binnen zitten? De politiek is elke vorm van menselijkheid kwijt aan het raken. Misschien moeten we gewoon gaan accepteren dat mensen met een zwakke gezondheid dood kunnen gaan aan een virus. Dat motiveert mensen misschien ook om niet super dik te worden en een gezond gewicht aan te nemen.

 2. jan

  Het is niet te druk. Onze overheid vind het te druk. Dat is een groot verschil

 3. Erwin

  In het griftpark was het redelijk druk maar niet overvol. De mensen hielden bovendien goed afstand. Geen enkele reden tot gepanikeer derhalve.

 4. G.H.

  Stampvol inderdaad.

 5. Subsidie

  Die parken zijn niet te druk, er zijn te weinig parken. Een fundamenteel verschil.

 6. Bernhard

  Triest. Hopelijk kunnen we snel weer normaal leven.

 7. Stuurvrouwtje aan wal

  Stuurvrouwtje is verbaast dat er niet gehandhaafd wordt op de regel ‘maximaal met 1 persoon buiten afspreken’.

  Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om je er niet meer aan te houden….

 8. erwin

  @Stuurvrouwtje: en hoe had je dat in gedachten? het leger inschakelen om te handhaven?

  PS Is overigens stuurvrouwtje zelfde reaguurder als bromsnor? Qua schrijfstijl?

 9. Niels Bokhove

  Solidariteit bestaat niet meer, geen wonder dat de PvdA verloor. Het is nu ikke ikke, de rest kan stikken. Als ik maar plezier heb, verder zal het me worst wezen. Egoïsme, hedonisme, e.d.. En intussen danken we het mooie weer m.n. aan de klimaatcrisis. Afgelopen jaar weer regenwoud ter grootte van Nederland gekapt. Zo gaat de mensheid feestend onder, net als de Titanic met doorspelend scheepsorkest. Overdreven gezegd: over 10 jaren spoelt de zee de terrassen van de Neude weg, en dan maar klagen. Eigenlijk zouden we met bedrukte gezichten in het park moeten zitten.

 10. Henk

  Was het trouwens ‘verzoeken’ of dwang?

 11. Theo

  Je zegt het goed, @Mark. De overheid is de normale omgangsvormen uit het oog verloren, zogenaamd uit bezorgdheid voor de gezondheid van de burgers, maar feitelijk zijn ze blij met de macht die ze plotseling gekregen hebben.

  Mensen die naar het park gaan om te nieten van de zon, terug naar huis sturen. Hoe kom je erop?

 12. De count

  Dweilen met de kraan open. Zodra de boa’s vertrokken stroomde het direct weer vol op paardenveld. Wellicht met iets minder mensen dan voorheen, die vertrekkers zaten wss op elkaar gepakt op een balkonnetje ipv parkje. Denk niet dat hiermee ook maar 1 besmetting is voorkomen

 13. Katja

  Te weinig parken ? Teveel mensen, daardoor is de pandemie in eerste instantie door ontstaan. En buiten is kans op besmetting veel kleiner dan in de supermarkt, waarom komen ze dáár niet handhaven ?

 14. Moniek

  Mensen met een zwakke gezondheid moeten dus maar sterven aan het virus, Mark? Dikke mensen ook? Alleen mensen met een gezond gewicht verdienen het nog verder te leven? Niet iedereen is zo gezond als Mark. Mark wil ook oud worden, neem ik aan?

 15. Gas

  Tussen verzocht en mensen is ook niet genoeg afstand gehouden, (sorry hoor).

 16. Joey

  @niels

  Hou toch op met je klimaatgeneuzel, allemaal aangepraat om je bang te maken.
  Er zijn in nederland zelfs nog mensen die armoede kennen en dan gaan mensen zich druk maken over het milieu, echt te triest

 17. Malle Aggie

  Een jaar geleden wist men niet beter, nu toch wel? Zgn. besmetting gebeurt in de buitenlucht 19x minder snel dan binnen. Het is juist heel goed om buiten te zijn, zonlicht op je te krijgen, te bewegen en ook sociaal contact te hebben. Schande om mensen weg te jagen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).