Het ‘kille’ centrum van Vleuterweide in Utrecht wordt komende jaren opgeknapt Het ‘kille’ centrum van Vleuterweide in Utrecht wordt komende jaren opgeknapt

Het ‘kille’ centrum van Vleuterweide in Utrecht wordt komende jaren opgeknapt

Het ‘kille’ centrum van Vleuterweide in Utrecht wordt komende jaren opgeknapt
Winkelcentrum Vleuterweide
Er liggen plannen om het centrum van Vleuterweide in Utrecht en de oevers van de naastgelegen Burchtvijver opnieuw in te richten. Reden hiervoor is onder meer dat ondernemers, bewoners en bezoekers aangegeven dat het gebied ‘kil’ aanvoelt vanwege het ontbreken van groen.

Er liggen plannen om het centrum van Vleuterweide in Utrecht en de oevers van de naastgelegen Burchtvijver opnieuw in te richten. Reden hiervoor is onder meer dat ondernemers, bewoners en bezoekers aangegeven dat het gebied ‘kil’ aanvoelt vanwege het ontbreken van groen.

Op welke manier het centrum precies opgeknapt gaat worden is nog niet bekend. Dat wordt de komende maanden uitgezocht. Het idee is in ieder geval wel dat de openbare ruimte van het centrum van Vleuterweide aantrekkelijker wordt door de aanleg van meer groen, waardoor het gebied ook klimaatbestendiger wordt. Daarnaast moet de verkeersveiligheid worden verbeterd.

De meeste bouwprojecten rond de naastgelegen Burchtvijver zijn momenteel zo goed als afgerond. Daardoor kan nu de definitieve inrichting van de oevers aan de west- en zuidzijde van de plas verder worden uitgewerkt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de wens van de raad om meer bomen langs de Landschapsbaan te planten.

De komende maanden worden veel gesprekken gevoerd met allerlei belanghebbenden zoals bewoners en ondernemers. Er wordt gekeken wat de wensen zijn van de gebruikers en ook wat de ervaringen tot nu zijn. Als alles volgens planning verloopt gaat begin 2024 de eerste schop de grond in.

Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

9 Reacties

Reageren
 1. Harmsen

  Nu al kil? Het is een zo goed als nieuw centrum, onderdeel van het grote Leidsche Rijn-plan. Zo blijf je bezig ja. Zitten de omwonenden weer in een bouwput. Never ending story. Je “halve leven” in een bouwput bivakkeren.

 2. Cor Nelis

  Jaja! De komende maanden worden veel gesprekken gevoerd met allerlei belanghebbenden zoals bewoners en ondernemers. Net als bij de herinrichting van het Ledig Erf en de Weerdsingel zeker! Daar werd uiteindelijk toch het plannetje van B&W doorgevoerd terwijl de bewoners met grote meerderheid voor een ander variant hadden gekozen. Inspraak voor de bühne!!

 3. Alex

  Ik denk dat straks uiteindelijk automobilisten in een straal van 700 km van Vleuten niet meer welkom zijn

 4. W

  Bij de fietsenwinkel van Banierhuis in het winkelcentrum is het altijd ouderwets gezellig!

 5. Claire Obscur

  Sja dat krijg je dus als je voor alle nieuwbouw diezelfde architect laat opdraven welke ook al die andere blokkendozen op zijn tekentafel had en waar heel Leidsche Rijn en ook de Marnixlaan mee behept is.

 6. Utrechter2

  Waarom trekt niemand de conclusie hier dat bijna 100% van de overdekte winkelcentra dan “kil” zijn?

 7. Koel Hoofd

  Die paar nog ontbrekende bomen langs de singel planten die al 20 jaar geleden zijn ingetekend en klaar. Die overige bomen staan er al maar hebben nog een slordige 30 jaar nodig om op te groeien….

  De ambtenaren en belangengroepjes hebben zeker niets beters te doen dan een inrichting die eindelijk eens wordt afgemaakt herinrichten noemen?

 8. Rob

  Een onbereikbaar centrum vanuit de kant van Vleuten, ik kom er niet meer ga naar Terweide is beter bereikbaar. Gemeente luistert toch niet naar de wensen van ondernemers en bewoners en draven hun plannen toch door

 9. Geenstijl@Utrecht

  Al met al,de gemeente Utrecht heeft er weer een zooitje van gemaakt, en er zit een aannemer zit weer in zijn handen te wrijven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).