Het Platform aan Stationsplein eind dit jaar klaar | De Utrechtse Internet Courant Het Platform aan Stationsplein eind dit jaar klaar | De Utrechtse Internet Courant

Het Platform aan Stationsplein eind dit jaar klaar

Het Platform aan Stationsplein eind dit jaar klaar
Het bijzondere gebouw Het Platform aan het Stationsplein is eind dit jaar klaar. Halverwege december moeten de huurders hun sleutel krijgen. Er komen 201 appartementen, een openbaar terras, een groot dakterras voor bewoners, restaurant, sportschool en andere commerciële ruimtes.

Het bijzondere gebouw Het Platform aan het Stationsplein is eind dit jaar klaar. Halverwege december moeten de huurders hun sleutel krijgen. Er komen 201 appartementen, een openbaar terras, een groot dakterras voor bewoners, restaurant, sportschool en andere commerciële ruimtes.

Het Platform wordt op een lastige plek gebouwd; bovenop de tram- en bushaltes bij het Centraal Station en naast het Stationsplein.

Tekst gaat onder afbeelding door

Uitzicht vanaf Het Platform

De afgelopen jaren is er gebouwd en over een paar maanden moet het pand opgeleverd worden. In totaal komen er 201 huurwoningen die variëren van 44 tot 118m vierkante meter met een prijs van 880 tot 1475 euro. Daarbij komt ook een groot gedeeld dakterras en vanuit sommige appartementen een mooi uitzicht over het Stationsplein of Utrecht Centraal.

Moreelsebrug

Een gedeelte van het terrein rondom het gebouw wordt toegankelijk voor het publiek, waaronder een terras aan de stationszijde. De verhuurder van het pand is nu druk in gesprek met een horecaondernemer die er een groot restaurant wil openen. Ook het succesvolle e-sportbedrijf Team Liquid opent de deuren in het pand.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De Moreelsebrug vanaf Het Platform

Bij het ontwerp is rekening gehouden met een mogelijke doorsteek naar de Moreelsebrug. Het Platform en deze brug sluiten nagenoeg op elkaar aan. Als de loopstromen hierom vragen worden de twee in de toekomst mogelijk aan elkaar gekoppeld.

16 Reacties

Reageren
 1. peter R.

  Wat een absurd lage huurprijzen op zo’n plek? Hoe kan dat?

 2. herman

  Wordt nog druk op die Moreeslsebrug als alle voorziene aansluitingen ooit daadwerkelijk worden gerealiseerd……

 3. Aron

  Peter R, alsjeblieft niet klagen over lage huurprijzen. De gemiddelde huurprijzen in Nederland zijn juist exorbitant hoog, ook voor winkels en kantoren, en hoeven niet te worden gezien als een normaal.

 4. Walter

  Waar is het busstation,die moet terug op zijn oude plek,dit is geen gezicht.

 5. Charlie

  Dat heeft tergend lang geduurd om zo’n ontzettend lelijk gebouw neer te zetten.

 6. Steve

  Het platform.
  Daar hadden de taxi’s een groot plein moeten hebben.
  Boven het busstation.
  Net zoals vroeger.
  Dat heette ook het Taxi platform.
  Belachelijke plek voor woningen.
  De tijd zal het leren….

 7. Inez

  Jeetje, lijkt me de meest verschrikkelijke plek In Utrecht om te wonen.

 8. Sven

  @ Peter, zal wel kale huur zijn

 9. Kadoendra

  @Sven

  Of per vierkante meter ……………….

 10. Naam

  Ik vind €880 voor 44 m² niet heel goedkoop. Bovendien is het exclusief €80 servicekosten (zie website hetplatformutrecht.nl)

 11. Wessel

  Waar is dat verticale bos?
  Ik kan de artist impression nog heugen, maar tijdens de dag van de architectuur werd medegedeeld dat het dak vanwege apparatuur geen ruimte meer zou bieden voor groen. Ik weet niet meer zeker of er nou wel of geen zonnepanelen in plaats van bomen op het dak kwamen ook.
  Waarom wachten met die aansluiting?
  Het is een kwestie van een paar meter en het scheelt een voetganger vele meters! Iedereen zou wel wijzen naar elkaar van wie gaat dit betalen…Maar echt zo stom om dit te laten wachten en dan misschien over een paar jaar (pas) te doen.

 12. Kees Truijens

  Op de foto is goed te zien dat er geen ingang van de stationshal aan de zuidkant zal komen. Jammer voor al die mensen die via de Mariaplaats lopen. Prettig is wel dat je niet door HCl hoeft.

 13. Katja

  “Bijzondere gebouw”. Bijzonder lelijk zul je bedoelen, zoals de meeste gebouwen in dat verrommelde stationsgebied.

 14. E westerhoff beekink

  Helemaal eens met katja het stationsgebied is gewoon een zootje ongeregeld geworden het ziet er niet uit

 15. L

  Erg leuk om te horen dat Team Liquid ook dit gebouw gaat gebruiken. Ik mag mij medio december ook benoemen als nieuwe inwoner van het platform. Ik heb lang moeten zoeten voor een geschikte woning, maar voor €900 en 50m2 ben ik hartstikke tevreden! Het gebouw richt zich ook op jonge professionals, vandaar dat de prijzen (nog) niet gigantisch hoog zijn! Een super zet van de gemeente en bouwcorporatie!

 16. Debby de Wit

  Hoe meld ik mij aan om in aanmerking te komen voor een woning?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).