Het Utrechtse Stadsblad houdt op te bestaan Het Utrechtse Stadsblad houdt op te bestaan

Het Utrechtse Stadsblad houdt op te bestaan

Het Utrechtse Stadsblad houdt op te bestaan
De Utrechtse huis-aan-huiskrant Stadsblad houdt op te bestaan. Eigenaar DPG Media maakte eerder dit jaar bekend veel kranten van de hand te doen. Verschillende uitgeverijen hebben lokale kranten overgenomen maar daarbij blijven niet alle titels bestaan. Het Stadsblad komt deze maand voor het laatst uit. 

De Utrechtse huis-aan-huiskrant Stadsblad houdt op te bestaan. Eigenaar DPG Media maakte eerder dit jaar bekend veel kranten van de hand te doen. Verschillende uitgeverijen hebben lokale kranten overgenomen maar daarbij blijven niet alle titels bestaan. Het Stadsblad komt deze maand voor het laatst uit. 

Het Stadsblad Utrecht werd rond 1955 opgericht en heeft afgelopen decennia verschillende eigenaren gehad. De huis-aan-huiskrant werd al die jaren bij tienduizenden Utrechters gratis bezorgd.

De huidige eigenaar van Stadsblad, DPG Media, maakte in mei bekend het merendeel van haar huis-aan-huiskranten te verkopen aan verschillende uitgeverijen. Ook de Utrechtse huis-aan-huiskrant wordt van de hand gedaan.

Rodi Media heeft het Stadsblad, en nog enkele andere titels zoals De Brug, overgenomen. Na de overname van de verschillende kranten door meerdere uitgevers blijven niet alle zelfstandige titels bestaan. Daarmee komt er per 1 juli een einde aan het Stadsblad.

DUIC

Het stoppen van Stadsblad heeft ook gevolgen voor DUIC. Omdat DPG Media en Rodi adverteerders de mogelijkheid willen geven om Utrechters te bereiken via een gratis krant – maar het niet rendabel achten om het Stadsblad te blijven uitgeven – gaan ze aan hun klanten advertentieruimte aanbieden in DUIC.

Het Stadsblad kwam wekelijks uit en die periodieke publicatie willen DPG en Rodi blijven aanbieden. Daarom heeft DUIC besloten om elke week te verschijnen. De DUIC krant wordt al jaren gedrukt bij Rodi en zodoende heeft die partij ook belang bij de wekelijkse drukorder.

15 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Jammer, toch een icoon in en rond Utrecht.

  Ooit in de jaren 80 waren er vele HAH bladen, volgens mij had je ook Groot Utrecht en Dinsdagblad en Stadsblad verscheen 2 keer per week.

 2. Hans

  Gefeliciteerd, mensen van de DUIC!

 3. Katja

  Nou, kreeg ik sinds kort voor het eerst sinds jaaaaaren het in de bus, houdt het ermee op !
  DUIC is wel een waardige vervanger.

 4. Wim Vreeswijk

  Dat scheelt weer een extra rit naar de boekwinkel en kunnen we volstaan met DUIC !

 5. Erwin

  De een z’n dood is de ander zijn brood.
  Fijn dat het stadsblad ophoudt te bestaan, die ging meteen bij het oud papier. Ook fijn voor het milieu.

 6. Gerda

  Gefeliciteerd DUIC, met 10 jarig bestaan en een mooie toekomst.

 7. JdV

  Jammer. Leuk gewerkt bij de krant. De vestiging op het Vredenburg was altijd gezellig.

 8. Van Pimpelen

  … zo hoorde ik halverwege jaren t8ig het geluid over een pluriform (=veelzijdig) mediabestel; nochtans éénworstigheid troef. Mede de commerciëlen hebben het aanbod versimpeld, zo niet verschraald. Hierover schreef ik eind jaren 9tig al.
  Stelling: Iedere zichzelf respecterende stad verdiend een eigen nieuwsblad in plaats van een katern!
  Indertijd schreef ik prettig met Sam van Josbeek die al een eeuw voor een dagblad van rotterdamse origine schrijft. Shit happens…

 9. Niels

  Woon 3 jaar in de mooie grote Ustad nog nooit gezien dat blad. DUIC gris ik graag mee bij de kruidenier. Blij dat jullie blijven! Sneu voor die mensen maar de klok tikt door.

 10. Kadoendra

  Mijn maandelijkse ritueel van even een DUIC krantje halen bij de supermarkt gaat dus een wekelijks ritueel worden.

  Vroeger was alles beter, maar nu DUIC wekelijks gaat verschijnen gaat het allemaal nog beter worden!

 11. Vivienne Hoyng-Geel

  Heel jammer!!!

 12. Fred Jonkman

  Van 1987 tot 1994 gewerkt bij het Stafsblad.
  Op de Neude en later op Vredenburg.
  Leuke jaren.
  Gedrukte media hebben het al jaren moeilijk.
  Ingehaald door internet.

 13. ELR

  Ontzettend jammer dat het Stadsblad is opgedoekt, de meeste correspondenten ervan nu zonder werk zitten en – misschien wel het ergste – dat het hele online stadsbladarchief zomaar verdwenen is.

 14. Patricia De Bruijn

  Erg jammer, ik las hem altijd graag.

 15. Peter van den Broek

  Als sportcorrespondent van het Utrechts Nieuwsblad nog heel plezierig samengewerkt met Piet Imbos, een heel aimabele man.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).