Het was fijnstof-dag in Utrecht. DUIC peilde op De Neude | De Utrechtse Internet Courant Het was fijnstof-dag in Utrecht. DUIC peilde op De Neude | De Utrechtse Internet Courant

Het was fijnstof-dag in Utrecht. DUIC peilde op De Neude

Het was fijnstof-dag in Utrecht. DUIC peilde op De Neude

Het was vandaag fijnstof-dag in Utrecht. Via een apparaatje dat op de smartphone wordt geplaatst kon de fijnstof in de lucht worden gepeild. De verkregen data moeten de vervuiling in Utrecht in beeld brengen (zie ook http://ispex.nl/).

Wendy Kremer heeft in Lombok gemeten en was naar eigen zeggen verbaasd over de uitkomst. “Ik kreeg twee keer de score ‘niet helder’, de slechtste score als resultaat. Bij de meting aan de Graadt van Roggenweg begrijp ik dat wel met al die CO-2 uitstoot van auto’s. Vanochtend had ik gemeten in het Molenpark, de groene long van Lombok. Ook daar is de lucht blijkbaar vol fijnstof.” Wendy heeft kinderen op de nabij gelegen Parkschool zitten en is met de school en andere ouders bezig om een groen dak te laten aanleggen op de school. Naast het deel wat zonne-energie opwekt, kan het dak worden benut om fijnstof af te vangen en de temperatuur te dempen. “Ik weet nu nog meer dat het nodig is om dat groene dak te laten realiseren.”

Larrisa Exalto, projectmanager bij het Longfonds, deed een meting op De Neude. DUIC TV keek met haar mee.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).