Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht? | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?

Het weekend komt eraan; Wat is er te doen in Utrecht?
Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft wat tips. Missen we nog leuke evenementen? Laat het achter in de reacties of stuur het naar [email protected]

Jacob Lekkerkerker: Cathedral Mobile

Waar: Nicolaïkerk

Wanneer: Nacht van zaterdag 26 oktober op zondag 27 oktober, 22.00 tot 08.00 uur

Prijs: Volwassenen €15, studenten €10

In de Nicolaïkerk geeft organist Jacob Lekkerkerker in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober een optreden dat maar liefst 11 uur duurt. Het publiek mag in en uit lopen, de hele nacht blijven luisteren of in de kerk in slaap vallen. De hypnotiserende muziek is een mix van ambient, elektronica, jazz en postrock en heeft geen begin, midden of einde. Het bijzondere concert is van 22.00 tot 08.00 uur; doordat die nacht de klok een uur achteruit gezet wordt duurt het concert 11 uur.

Kijk hier voor meer informatie.

Just Dance Party

Waar: Hoog Catharijne

Wanneer: Woensdag 23 oktober t/m zondag 27 oktober

Prijs: Gratis toegankelijk

Het evenement ‘Just Dance Party’ is deze week in winkelcentrum Hoog Catharijne te bezoeken. Just Dance is een videogame waarbij het om dansen draait. Tijdens het dansfeest kunnen bezoekers onder andere een video maken waarin zij veranderen in een avatar, het is mogelijk om opgemaakt te worden als één van de karakters uit de videogame en er worden danswedstrijden georganiseerd. Per dag worden de drie beste dansers geselecteerd. Zij nemen het zondagmiddag tegen elkaar op in een finale.

Kijk hier voor meer informatie.

 

Mantis Festival Indoor

Waar: De Koninklijke Munt

Wanneer: Zaterdag 26 oktober, 13.00 tot 00.00 uur

Prijs: €26

Zaterdag 26 oktober wordt De Munt voor één dag omgetoverd in het creatieve muzikale universum van het Mantis Festival. Met vier podia en meer dan 50 verschillende artiesten neemt het festival de bezoeker mee op een avontuurlijke reis met geluiden van over de hele wereld. Er wordt onder andere afrobeat en cumbia gespeeld, maar ook genres zoals Techno en reggae komen aan bod. Daarnaast zal er beeldende kunst, theater, acrobatiek en meer te zien zijn. De laatste ronde van de ticketverkoop is gestart.

Kijk hier voor meer informatie.

Tentoonstelling North & South

Waar: Museum Catharijneconvent

Wanneer: Opent Vrijdag 25 oktober

Prijs: Volwassenen €17, studenten €7, 65+ €15,50

Museum Catharijneconvent brengt eeuwenoude kunstwerken uit Noord- en Zuid-Europa bij elkaar in een nieuwe tentoonstelling. Kunst uit de periode van 1100 tot 1350 is nauwelijks te zien in Nederland, maar vanaf 25 oktober zijn er meerdere stukken te vinden in Utrecht. De kunstwerken die naar Utrecht komen, zijn allemaal gerelateerd aan het altaar, de meest heilige en belangrijkste ontmoetingsplek voor de middeleeuwer. De tentoonstelling North & South is tot en met 26 januari te zien in Museum Catharijneconvent.

Kijk hier voor meer informatie.

Kinderkijkavond – Nacht van de Nacht

Waar: Museum & Sterrenwacht Sonnenborgh

Wanneer: Zaterdag 26 oktober, 19.30 tot 21.30 uur

Prijs: Kinderen €12, begeleiders €10

Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh organiseert zaterdag een extra donkere Kinderkijkavond tijdens de Nacht van de Nacht. Gemeenten, bedrijven en organisaties doven deze nacht de verlichting van objecten en gebouwen. Tijdens de avond in Sonnenborgh kunnen kinderen en begeleiders door grote telescopen de sterrenhemel bewonderen. Daarnaast wordt een spannende speurtocht georganiseerd waarbij de kinderen in de donkere sterrenwacht op zoek moeten naar verborgen sterren. Vanaf 19.30 uur is er vrije inloop, bezoekers hoeven dus niet per se op dat tijdstip aanwezig te zijn.

Kijk hier voor meer informatie.

Halloween Festival

Waar: TivoliVredenburg

Wanneer: Zaterdag 26 oktober, 23.00 tot 04.00 uur

Prijs: €13,50

TivoliVredenburg maakt zich op voor Halloween. Tijdens het Halloween Festival in verschillende zalen kan je in een Scary Movie-achtige sfeer onder andere een bloedrood drankje drinken tijdens de silent disco. Met drie verschillende kanalen op de koptelefoon zijn er meer dan genoeg tunes om uit te kiezen. Twee verdiepingen boven de disco staat er een karaoke-stage met daarnaast een spookhuis. In de Magere Hein Foyer vind je arcade-games en spellen zoals Twister en Jenga Gone XL. Relaxen en bijkomen kan in Park 666.

Kijk hier voor meer informatie.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).