Het weekend van Danny van Tiggele (Mister and Mississippi): ‘Eigenlijk is dit de meest bijzondere show van de tour’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Danny van Tiggele (Mister and Mississippi): ‘Eigenlijk is dit de meest bijzondere show van de tour’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Danny van Tiggele (Mister and Mississippi): ‘Eigenlijk is dit de meest bijzondere show van de tour’

Het weekend van Danny van Tiggele (Mister and Mississippi): ‘Eigenlijk is dit de meest bijzondere show van de tour’
Dit weekend treedt de vierkoppige Utrechtse band Mister and Mississippi weer op in hun stad. Sinds ze in april hun nieuwe plaat ‘Mirage’ uitbrachten, stonden ze hier niet meer op de planken. DUIC sprak met gitarist Danny van Tiggele.

Dit weekend treedt de vierkoppige Utrechtse band Mister and Mississippi weer op in hun stad. Sinds ze in april hun nieuwe plaat ‘Mirage’ uitbrachten, stonden ze hier niet meer op de planken. DUIC sprak met gitarist Danny van Tiggele.

Optreden in Utrecht is alweer even geleden. Zin in?
Absoluut. Eigenlijk is dit de meest bijzondere show van de tour. Het zou ook de laatste zijn, de grote afsluiter in onze hometown, ware het niet dat onze gitarist Tom vlak voor de tour van zijn fiets viel waarbij zijn schouder uit de kom ging en een stukje van zijn schouderkom af brak. We moesten de drie shows die we daardoor zouden missen opnieuw plannen in januari 2018. Toch voelt ons optreden aanstaande zaterdag in de EKKO als de afsluiting van onze clubtour. Het is extra tof dat we daar een show doen omdat het ook de plek is waar we, toen we jaren terug nog samen op de Herman Brood Academie zaten, onze schoolexamens deden.

Woont de hele band nog in Utrecht?
Toevallig sinds kort niet meer. Tom en ik wonen nog steeds in Utrecht, maar Maxime woont in Amsterdam en Samgar ook sinds een paar maanden. Sinds het begin van Mister and Mississippi woonde ik met de mannen uit de band samen in een studentenhuis: eerst in Kanaleneiland, inmiddels in Tuindorp richting het Griftpark. We hadden vroeger echt een appartement dat gevuld was met muziek. We repeteerden er ook. Later kregen we gelukkig een eigen oefenruimte, wat natuurlijk een stuk handiger was. Samen uit, samen thuis – dat was wel erg leuk aan het samenwonen.

In april hebben jullie een nieuwe plaat uitgebracht. Tevreden mee?
Ja. De nieuwe plaat heeft een ander geluid dan wat we eerder hebben neergezet, maar na vier jaar werd het ook tijd om ons verder te ontwikkelen. Het resultaat was deze plaat, die we hebben opgenomen in Kytopia aan de Oudegracht. We wisten van tevoren dat mensen hier even aan zouden moeten wennen, en dat is ook helemaal niet erg: you win some, you lose some. De keuze voor deze nieuwe sound hebben we mede gemaakt omdat we behoefte hadden aan een andere podiumervaring: voorheen was het vooral mooi, we kunnen nu echt knallen.

Wat doe jij het liefst in je weekend?
Het liefst ga ik lekker op pad met de band. Donderdag, vrijdag en zaterdag spelen en op zondag een vrije dag waarop ik met vrienden de kroeg in duik. Ik ben opgegroeid in Den Helder, daar trek ik ook regelmatig nog heen. Vooral na een druk weekend vind ik het fijn om op zondag op de trein te stappen en in mijn stamkroeg, voorzien van een biertje, voetbal te kijken. Ik heb daar familie, vrienden en plekken waar ik nog graag kom.

Wilde plannen voor de kerstdagen?
De dag na onze show in de EKKO, op kerstavond dus, speel ik in mijn stamkroeg in Den Helder met vrienden en lokale muzikanten een aantal sets. Meezingers, kerstklassiekers en bekende nummers uit de jaren zestig en zeventig. Daar heb ik heel veel zin in!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).