Het weekend van Domtorengids Remy Balistreri: “Bij De Drie Dorstige Herten hebben ze lekkere speciaal biertjes” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Domtorengids Remy Balistreri: “Bij De Drie Dorstige Herten hebben ze lekkere speciaal biertjes” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Domtorengids Remy Balistreri: “Bij De Drie Dorstige Herten hebben ze lekkere speciaal biertjes”

Het weekend van Domtorengids Remy Balistreri: “Bij De Drie Dorstige Herten hebben ze lekkere speciaal biertjes”
Sinds anderhalf jaar werkt Remy Balistreri (23) als gids op de Domtoren. Wekelijks gaat hij met groepen bezoekers omhoog om te vertellen over haar bijzondere geschiedenis. “Ik heb de Domtoren al zo’n 450 keer beklommen, maar saai wordt het nooit.”

Sinds anderhalf jaar werkt Remy Balistreri (23) als gids op de Domtoren. Wekelijks gaat hij met groepen bezoekers omhoog om te vertellen over haar bijzondere geschiedenis. “Ik heb de Domtoren al zo’n 450 keer beklommen, maar saai wordt het nooit.”

Had je de toren al eens beklommen voordat je gids werd?

“Een keertje maar. In mijn eerste week als student in Utrecht, tijdens de introductieweek. Ik vond het een leuke beklimming, maar een speciale band met de Domtoren had ik toen nog niet. Dat is pas gekomen sinds ik er als gids werk. Als ik nu in het buitenland ben, kijk ik altijd of er een toren is die het beklimmen waard is. Laatst nog, tijdens mijn vakantie op Sicilië in Italië. Toen heb ik de Kathedraal van Palermo beklommen.”

Waarom ben je gids geworden op de Domtoren?

“Ik studeer Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en zocht naar een bijbaantje dat daar in het verlengde van ligt. Anderhalf jaar geleden schreef ik een sollicitatiebrief. Van de honderd sollicitanten werd ik uitgekozen, samen met nog vier anderen. Waarom ik? Geen flauw idee. Misschien omdat ik al wat ervaring had in het onderwijs en in het spreken voor groepen.”

Wat zijn de leuke bezoekers?

“Dat zijn de mensen die onverwachte vragen stellen, waardoor jezelf anders naar de toren gaat kijken. Of zij die heel erg onder de indruk zijn van wat ze zien. Dat kunnen zowel mensen zijn uit Utrecht zelf, die hier soms al jaren wonen, maar ook toeristen. Voor veel bezoekers is de beklimming van de Domtoren een bijzondere ervaring.”

Hoe vaak heb je de Domtoren inmiddels beklommen?

“In totaal zo’n 450 keer, maar saai wordt het nooit. Dat zou je wel denken misschien, maar iedere groep is weer anders. Dan zijn het kinderen, dan weer ouderen. Soms heb je een groep Duitsers of Chinezen. Het contact dat ik als gids met een groep heb, daar gaat het uiteindelijk om.”

Wat zijn je favoriete plekken in Utrecht om je weekend door te brengen?

“Ik woon vlakbij het Domplein en heb de binnenstad aan mijn voeten liggen. Op zaterdag ontbijt ik graag bij Café Orloff, op het Wed. Je kunt daar heerlijk in het zonnetje zitten. Vandaar ga ik dan naar de Domtoren, waar ik tot een uurtje of vijf werk. Na werktijd pak ik regelmatig met collega’s een terrasje. Gaan we bijvoorbeeld naar De Drie Dorstige Herten op de Lange Nieuwstraat, daar hebben ze hele lekkere speciaal biertjes. Zondag heb ik meestal een vrije dag. Dan vind ik lekker om een stuk te fietsen, bijvoorbeeld langs de dorpjes in de omgeving van Utrecht. Dan waan je je zo in het Groene Hart. Buiten de stad zijn een paar fantastische plekjes, soms helemaal niet ver weg van het centrum. Laatst was ik in het Park Voorveldse Polder. Zeker het bezoeken waard.”

Voor meer informatie over de rondleidingen op de Domtoren kijkt u op de website.

4 Reacties

Reageren
 1. van lieshout

  Inderdaad, lekkere biertjes bij De Drie Dorstige Herten.Wat dat betreft een aanwinst. Jammer dat de openings-/sluitingstijden erg flexibel zijn. Lees: je staat vaak zomaar voor een gesloten deur. Ook jammer dat de bediening nogal chagrijnig is. Bier drinken is daar verheven tot een religie, terwijl het toch vooral lekker is.

 2. Coen

  De 3 Herten is topklassse! Zeldzaam in Utrecht dit soort cafe’s, helaas!

 3. Coen

  Herstel; proeflokaal, geen cafe..

 4. charles

  frijdag naar museum leuk

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).