Het weekend van Food Truck Festival-initiatiefnemer Emile Faulborn: “Behalve eten en drinken, gaat het om de gezellige sfeer” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Food Truck Festival-initiatiefnemer Emile Faulborn: “Behalve eten en drinken, gaat het om de gezellige sfeer” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Food Truck Festival-initiatiefnemer Emile Faulborn: “Behalve eten en drinken, gaat het om de gezellige sfeer”

Het weekend van Food Truck Festival-initiatiefnemer Emile Faulborn: “Behalve eten en drinken, gaat het om de gezellige sfeer”
In april kondigde DUIC het al aan. Dit Pinksterweekend is het zover: de eerste editie van het Food Truck Festival TREK, van vrijdag tot en met zondag op het Lucas Bolwerk. Initiatiefnemer Emile Faulborn over zijn weekend.

In april kondigde DUIC het al aan. Dit Pinksterweekend is het zover: de eerste editie van het Food Truck Festival TREK, van vrijdag tot en met zondag op het Lucas Bolwerk. Initiatiefnemer Emile Faulborn over zijn weekend.

Hoe ben je in Utrecht terecht gekomen?

“Ik ben hier gaan wonen toen ik rechten ging studeren en ik ben nooit meer weggegaan. Oorspronkelijk ben ik jurist. Maar al snel ben ik in de evenementen ingegaan, dat vind ik veel leuker.” 

Wat is het verschil tussen TREK en andere Utrechtse festivals?

“Je kunt TREK zien als een openluchtfestival met mobiele keukentjes, verstopt in omgebouwde voertuigen. Zo is er een caravan, een bakfiets en een oud Volkswagenbusje. Behalve eten en drinken, gaat het om de gezellige sfeer. Daarom is er cabaret, kleinkunst en zijn er live optredens van muzikanten.”

Het festival krijgt bezoek van Jan van Zanen.

“Dat klopt, om 16.15 uur vanmiddag opent de burgemeester het festival. Maar daarnaast hebben we ook onze eigen ‘BurgeRmeester’, met een extra ‘r’.”

Van Zanen vond het geen probleem dat er nog een burgemeester zou zijn?

“We hebben een mailtje naar hem gestuurd om dat te controleren. Maar dat was geen probleem gelukkig, haha. Onze ‘BurgeRmeester’ is de ceremoniemeester van het festival. Hij houdt in de gaten wat er allemaal gebeurt en sluit de dag af met een ‘nachtverhaal’. Vrijdag en zaterdag doet hij dat tussen 00.00 en 01.00 uur en op zondag en maandag rond 23.00 uur.”

Er zijn tientallen keukentjes aanwezig op het festival. Zitten daar nog lokale ondernemers bij?

“De drank doen we in eigen beheer. De cateraars die het eten verzorgen, komen uit heel het land. Er is wel een Utrechts restaurant dat een kraampje heeft. Het zou best kunnen dat als er nog een editie komt van TREK, we dan proberen om meer cateraars uit Utrecht bij het festival te betrekken.”

Wat zijn de plekken waar jij in het weekend graag komt?

“Ik vind het leuk om te bivakkeren in cafés rondom Lucas Bolwerk: De Potdeksel en Zocher bijvoorbeeld. Daarnaast ga ik graag naar een pannenkoekenhuis in Rhijnauwen. Maar eigenlijk ben ik in het weekend vaak op andere festivals en evenementen.”

Eigenlijk ben je dus ook bezig met evenementen organiseren als je zelf niet aan het werk bent.

“Grappig dat je dat zegt. In het weekend ga ik vaak naar andere festivals en evenementen om ideeën op te doen en om te kijken wat het publiek leuk vindt. Mijn hart ligt bij evenementen organiseren, dus dat ik daar ook mee bezig ben als ik zelf vrij ben, vind ik geen enkel probleem.” 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).