Het weekend van Jasper Coenen, organisator van Smeerboel: ‘Onze bezoekers laten zich niet uit het veld slaan door wat regen’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Jasper Coenen, organisator van Smeerboel: ‘Onze bezoekers laten zich niet uit het veld slaan door wat regen’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Jasper Coenen, organisator van Smeerboel: ‘Onze bezoekers laten zich niet uit het veld slaan door wat regen’

Het weekend van Jasper Coenen, organisator van Smeerboel: ‘Onze bezoekers laten zich niet uit het veld slaan door wat regen’
Morgen is alweer de achtste editie van het Smeerboel Festival. Op het terrein bij Papendorp zullen zo’n tienduizend mensen losgaan op allerlei verschillende muziekstijlen. Organisator Jasper Coenen heeft er zin in: “We gaan er een groot feest van maken.”

Morgen is alweer de achtste editie van het Smeerboel Festival. Op het terrein bij Papendorp zullen zo’n tienduizend mensen losgaan op allerlei verschillende muziekstijlen. Organisator Jasper Coenen heeft er zin in: “We gaan er een groot feest van maken.”

Paspoort

Naam Jasper Coenen

Geboortedatum 25 oktober 1985

In Utrecht sinds 2005

Is zelfstandig ondernemer en mede-eigenaar van Elevation Events, Soia en WAS

Hoe is het ontstaan?
“Dit festival organiseer ik samen met mijn broer Joris. Het is allemaal begonnen met een verjaardagsfeestje van Joris dat uiteindelijk is uitgegroeid tot een groot festival. Hij is midden in de zomer jarig; een moeilijke periode om je verjaardag te vieren omdat veel mensen dan met vakantie zijn. Joris wilde het eens wat groter aanpakken en besloot bij dB’s een studio te huren en mensen uit te nodigen voor een klein indoor feestje met ongeveer tweehonderd mensen. Het werd ieder jaar groter. Tien jaar geleden organiseerden we het eerste indoor feest en twee jaar later het eerste officiële festival.”

Wat kunnen mensen dit jaar verwachten?

“Smeerboel staat bekend om de diversiteit. Er zijn veel podia en we hebben allerlei verschillende soorten muziekstijlen: van techno tot house, maar ook hits van nu en karaoke. Het leuke vind ik dat je die diversiteit ook terug ziet in het publiek. Juist zo’n gemixt publiek maakt het ook heel gezellig. Naast de muzikale programmering is er ook een creatieve programmering. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld horizontaal bungeejumpen of een bezoekje brengen aan de technotherapeut.”

De weersverwachtingen zijn niet heel goed. Hebben jullie maatregelen getroffen vanwege de regen?

“We hebben extra overkappingen geplaatst zodat een groot gedeelte overdekt is. Ook zijn er meer vloeren gelegd waardoor mensen niet in de blubber hoeven te staan. Ondanks de voorspellingen komen er dit jaar weer ontzettend veel bezoekers. Het zegt denk ik wel iets over het soort bezoekers dat graag naar het festival komt: ze laten zich niet door een beetje regen uit het veld slaan. We merken dat iedereen graag wil feesten.”

Hoe ziet jouw favoriete weekend eruit?

“Ook in het weekend ben ik toch vaak aan het werk. Afgelopen zomer hebben we al zeven festivals gehad en dan komt daar morgen nog Smeerboel bij. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om naar Soia te gaan en daar lekker een biertje te drinken en naar boten te kijken die voorbij varen. Verder trap ik op zaterdag graag een balletje met vrienden en als FC Utrecht thuis speelt ga ik daar met mijn vader naartoe.”

Op welke plekken in Utrecht kom je graag?

“Ik vind Utrecht in het algemeen een onwijs leuke stad. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ik deze plek snel zal verlaten. Ik vind het altijd gezellig om met vrienden wat te drinken bij Café Flater en in de zomer ben ik vaak te vinden bij Soia. De ontwikkelingen in het gebied van het Werkspoorkwartier vind ik trouwens interessant. Het zou mooi zijn als dat een gebied wordt met veel creatieve hotspots. Utrecht heeft zo’n gebied nodig.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).