Het weekend van Lotte Brouwer, voorzitter van het UIT-bestuur: ‘Het is een mooie start van hun studententijd’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Lotte Brouwer, voorzitter van het UIT-bestuur: ‘Het is een mooie start van hun studententijd’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Lotte Brouwer, voorzitter van het UIT-bestuur: ‘Het is een mooie start van hun studententijd’

Het weekend van Lotte Brouwer, voorzitter van het UIT-bestuur: ‘Het is een mooie start van hun studententijd’
Lotte Brouwer, voorzitter van het UIT-bestuur.
Maandag stroomt de stad vol met aankomende studenten die meedoen met de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). DUIC sprak met voorzitter Lotte Brouwer van het UIT-bestuur over de laatste voorbereidingen en het programma.

Maandag stroomt de stad vol met aankomende studenten die meedoen met de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). DUIC sprak met voorzitter Lotte Brouwer van het UIT-bestuur over de laatste voorbereidingen en het programma.

Paspoort

Naam: Lotte Brouwer

Geboortedatum: 4 augustus 1993

In Utrecht sinds: 2012

Aan de kamer van het UIT-bestuur is te zien dat het niet lang meer duurt voor het jaarlijkse feest losbarst. De muren en tafels zijn volgeplakt met foto’s en briefjes, er hangen vlaggetjes en tussen de koekjes en kannen met drinken door werken de zes dames van het bestuur hard om de laatste dingen te regelen. Ondanks de drukte heeft Lotte Brouwer tijd om te vertellen over de twintigste editie van de UIT, die plaatsvindt van 14 tot en met 18 augustus.

Na maanden van voorbereidingen gaat de UIT bijna beginnen. Hoe ziet dit laatste weekend voor jou eruit?

“Ik verwacht wel de nodige hectiek. We zijn op dit moment druk bezig met de laatste voorbereidingen en de puntjes op de i aan het zetten. Onze thuisbasis, TivoliVredenburg, wordt dit weekend opgebouwd. Zelf ben ik de hele zondag daar aanwezig en morgen zit ik nog op de bestuurskamer om van alles te regelen. Zo moeten er bijvoorbeeld nog veel draaiboeken worden geprint, de laatste partijen moeten we informeren over hoe laat en waar ze verwacht worden en ik moet vanwege mijn rol als voorzitter het geheel in de gaten houden en bijspringen waar nodig.”

Wat verwacht je ervan?

“Het wordt denk ik een geweldige week met ontzettend veel nieuwe studenten die staan te popelen om te beginnen aan hun studententijd. Ik denk dat de UIT daarvoor een mooie start is. Hopelijk gaan de deelnemers genieten van alle activiteiten die wij voor ze hebben georganiseerd. Met name de feestjes in TivoliVredenburg zijn denk ik onwijs leuk.”

Hoe ziet aankomende week voor jou als voorzitter eruit?

“Als alles goed gaat, hoop ik dat we als bestuur een rustige week hebben. Het enige wat onzeker blijft, is het weer. Er zijn zes eventmanagers die de activiteiten leiden en daar het aanspreekpunt zijn. Als bestuur zijn we erbij om in te grijpen om wat extra aansturing te geven als dat nodig is, maar ik heb er honderd procent vertrouwen in dat de eventmanagers de activiteiten goed kunnen regelen. Na de eindshow op de vrijdag is er nog een bedankfeest voor al onze vrijwilligers waar wij samen met hen de week afsluiten. Dan wordt het ook voor ons echt een feestje.”

Wat is er anders dan voorgaande jaren tijdens deze lustrumeditie?

“Dit jaar bestaat de UIT twintig jaar. Vanwege het lustrum én omdat we merkten dat het programma niet meer in vier dagen past, duurt het dit jaar een dag langer. Die vijfde dag is voor ons erg spannend, maar daardoor hadden we meer ruimte om iets nieuws te organiseren. Dit jaar ligt de focus vooral op de dagactiviteiten. Het cultuurfestival in het Wilhelminapark op de woensdag is bijvoorbeeld helemaal nieuw. Niet alleen de deelnemers, maar ook inwoners van de stad kunnen hier naartoe. We willen laten zien dat Utrecht heel cultureel is. Voorheen kwam dat nog niet zo uitgebreid naar voren in het programma.”

Hoe heb je zelf destijds de UIT ervaren?

“In 2012 deed ik mee aan de UIT. Ik kende nog niemand in Utrecht en vond het heel fijn om op deze manier allerlei andere studenten te leren kennen. Zo hoefde ik niet in mijn eentje de stad te verkennen, maar deed ik dat met mijn groepje en de leuke mentoren. Zonder de UIT had ik me denk ik niet ingeschreven bij andere organisaties, waardoor ik uiteindelijk veel fijne mensen heb ontmoet.”

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar als voorzitter van het UIT-bestuur?

“We zijn als bestuur met zes meiden en in het begin dacht ik, dat kan nog wel eens spannend worden. Maar het valt me echt ontzettend mee, het is een heel leuke groep. We zijn erg hecht geworden als bestuur en ook hebben we een goede band met de eventmanagers. En het klinkt misschien cliché, maar ik heb heel veel geleerd van het samenwerken met allerlei verschillende partijen, zoals studentenorganisaties en grote professionele organisaties.”

Wat doe je het liefst in het weekend?

“Ik zit in een theatergroepje samen met een vriendin. Daarmee treden we op voor kinderen. Nu ligt dat helaas even stil vanwege de UIT, maar voor binnenkort staan er weer voorstellingen op de planning. Verder doe ik in het weekend vrijwilligerswerk in een hospice.”

2 Reacties

Reageren
  1. Jeanine

    Hoe kan UIT nou nog maar 20 jaar bestaan!? In 1982 deed ik al mee aan de Uit-dagen.

  2. Gerd

    Kan niet, Jeanine. Ik denk dat je je in het jaar vergist, en dat het in 2002 was.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).