Het weekend van Nick de Vree van het TAPT Festival: ‘Het is een evenement voor de buurt’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Nick de Vree van het TAPT Festival: ‘Het is een evenement voor de buurt’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Nick de Vree van het TAPT Festival: ‘Het is een evenement voor de buurt’

Het weekend van Nick de Vree van het TAPT Festival: ‘Het is een evenement voor de buurt’
Organisatoren Simon Leech (l) en Nick de Vree. Foto: DUIC / Agnes Peijster
Na Amsterdam vonden Nick de Vree en Simon Leech het hoog tijd om een bierfestival in Utrecht te organiseren. Dit weekend vindt de eerste editie van het TAPT Festival plaats in het Julianapark. DUIC nam een kijkje bij de voorbereidingen en sprak met Nick de Vree.

Na Amsterdam vonden Nick de Vree en Simon Leech het hoog tijd om een bierfestival in Utrecht te organiseren. Dit weekend vindt de eerste editie van het TAPT Festival plaats in het Julianapark. DUIC nam een kijkje bij de voorbereidingen en sprak met Nick de Vree.

Paspoort

Naam: Nick de Vree

Geboortedatum: 12 februari 1987

Op het festivalterrein zijn de voorbereidingen in volle gang. Het podium is opgebouwd en ook de opblaasbare kerk staat er al. Een aantal mensen is druk in de weer om ervoor te zorgen dat een feestende menigte morgen en zondag kan genieten van allerlei verschillende soorten bieren.

In Amsterdam organiseren jullie al langer bierfestivals. Waarom nu ook in Utrecht?

“Drie jaar geleden zijn we begonnen met het organiseren van bierfestivals in Amsterdam. Het begon met BierWest en later kwam ook BierOost erbij. Al die edities waren heel succesvol. Omdat ik uit de buurt van Utrecht kom, deze stad nog steeds heel leuk vind én ik ooit ben begonnen met het organiseren van evenementen in Utrecht, wilde ik altijd nog een keer hier een festival organiseren. Utrecht heeft al veel bierfestivals, maar de mensen hier weten wat het inhoudt en vinden het leuk om meerdere smaken te proberen. Het leeft hier. Mijn businesspartner Simon en ik hadden het er al eens over gehad dat áls we naar een andere stad zouden gaan, het Utrecht zou worden.”

Het festival is in het Julianapark. Vanwaar deze locatie?

“We proberen met al onze evenementen locaties te vinden waar het misschien niet gebruikelijk is om een evenement te organiseren of waar nog niet vaak festivals zijn geweest. Mensen vinden dat ook leuk en zijn benieuwd naar hoe het er op een andere locatie uitziet. Telkens wéér een festival in bijvoorbeeld het Westerpark of het Griftpark kan gaan vervelen. In het Julianapark gebeurt normaal gesproken niet zo veel, ook omdat het een historisch park is. Daarom is het een verrassende locatie. Het is een evenement voor de buurt. Ik denk dat het festival heel goed past in een buurt als deze. Het is hier prachtig en qua locatie uitstekend.”

De opblaasbare kerk. Foto: DUIC

Hoe onderscheidt Utrecht TAPT zich van andere bierfestivals?

“Drie jaar geleden begon de hype rondom het speciaalbier. Wij dachten: daar moeten we iets mee doen. Er bestaan natuurlijk al honderden jaren heel mooie bierfestivals, maar vaak zijn die festivals nogal oubollig. Wij willen meer een verrassingseffect creeëren. Natuurlijk gaat het uiteindelijk om het speciaalbier uit binnen- en buitland, maar goede muziek, lekker eten en gekke spelletjes vinden wij persoonlijk belangrijk. Het gaat om die combinatie. De kwaliteit wilden wij ook omhoog gooien. Op veel bierfestivals is niet goed geïnvesteerd in de uitstraling van het festival. Juist daarmee onderscheidt TAPT zich van andere festivals.”

Wat doe je graag in het weekend?

“Ik werk ook als stagemanager op dertig festivals in het jaar. Vaak werk ik dus ook in het weekend. Als ik vrij ben, vind ik het leuk om te varen in Amsterdam. Barbecueën in het park doe ik ook graag, net als het bezoeken van een ‘ordinaire’ bruine kroeg en natuurlijk festivals.”

Wat zijn je favoriete plekken in Utrecht?

“Café Flater is een soort van sentiment voor mij. Vroeger kwam ik daar vaak en als ik hier ben vind ik het leuk om weer daar naartoe te gaan. Verder vind ik de Drieharingstraat de mooiste straat van Utrecht, met al die restaurants.”

De opbouw van het Utrecht TAPT festival. Foto: DUIC

1 Reactie

Reageren
  1. Bert

    Op Facebook kreeg ik geen antwoord, misschien lukt het via deze weg wel. Hoe moet het bier worden afgerekend? Moet dat cash worden afgerekend, kan er gepind worden of moeten er muntjes aangeschaft worden? Ik kan dat op Facebook en op de website nergens vinden. Elk festival heeft zo zijn eigen manier.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).