Het weekend van Petra van Engelen op de Kamasutrabeurs: ‘De man met de anaalballetjes blijft bizar’ | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Petra van Engelen op de Kamasutrabeurs: ‘De man met de anaalballetjes blijft bizar’ | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Petra van Engelen op de Kamasutrabeurs: ‘De man met de anaalballetjes blijft bizar’

Het weekend van Petra van Engelen op de Kamasutrabeurs: ‘De man met de anaalballetjes blijft bizar’
Petra van Engelen. Foto: DUIC / Marleen Stoker
Dit weekend is de laatste editie van de Kamasutrabeurs. Honderden stands, stripshows, een erotisch doolhof en zelfs een SM-podium: je vindt het er allemaal. DUIC interviewde Petra van Engelen, bedrijfsleider van sekswinkel Miranda, die al jaren op het erotische festival staat.

Dit weekend is de laatste editie van de Kamasutrabeurs. Honderden stands, stripshows, een erotisch doolhof en zelfs een SM-podium: je vindt het er allemaal. DUIC interviewde Petra van Engelen, bedrijfsleider van sekswinkel Miranda, die al jaren op het erotische festival staat.

Paspoort

Naam Petra van Engelen

Geboortedatum 2 juni 1975

Geboren in Utrecht

Sinds 2000 wordt het erotische festival georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. De opbouw is vrijdagochtend nog in volle gang. Om 18:00 uur gaan de deuren open voor het publiek. Tussen het uitpakken van de dildo’s door heeft Petra gelukkig even tijd om te vertellen over onder andere het meest bizarre dat ze bij de Kamasutrabeurs heeft meegemaakt.

Kun je vertellen hoe als standhouder op de Kamasutrabeurs terechtgekomen bent?

“Ik kwam eerst als klant bij Miranda op de Amsterdamsestraatweg. Tegen een van de verkopers zei ik dat het me wel leuk leek om hier te komen werken. ‘Op dit moment hebben we niemand nodig, maar laat je contactgegevens maar achter’, werd me verteld. Drie weken later belden ze me op met de vraag of ik twee avonden en op de zaterdag kon komen werken. In het begin deed ik dat naast mijn baan als directiesecretaresse. Later ben ik fulltime aan de slag gegaan en sinds vijf jaar ben ik bedrijfsleider bij Miranda. Ik werk er nu ruim acht jaar en vind het echt fantastisch. Dit is de zevende keer dat ik op de Kamasutra-beurs sta. Het is een heel weekend snoeihard werken, maar ik vind het zó leuk om te doen.”

Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt tijdens dit erotische festival?

“Oh daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is een man die hier ieder jaar weer rondloopt in een broekje van gaas en een dun hemd. We noemen hem de man met de anaalballetjes. Als hij er is, wordt dat meteen gezegd in onze groepsapp. Hij heeft diverse anaalbalstrings in zijn kont. Dat zijn er niet één, niet twee, maar wel zes. Dan gaat hij voor je staan en trekt hij ze langzaam één voor één eruit. Dat hoeft nou ook weer niet per se van mij. Hij zal vanavond of morgen vast weer langskomen.”

Dit is de laatste editie. Sta je nog wel op andere beurzen?

“Het is jammer dat het de laatste editie is, maar ik denk dat het wel mooi is geweest. Het is heel anders dan een aantal jaar geleden. Het festival is nu een stuk duurder, er zijn veel minder acts en mensen beleven het dus ook anders dan vroeger. Gelukkig staan wij nog op veel andere beurzen in bijvoorbeeld België, Berlijn en Kopenhagen. De mensen daar zijn gewoon gek. Mensen slaan elkaar daar soms met zwepen, tot bloedens toe. Ik vind het fijn dat de regels hier wat strenger zijn en je bijvoorbeeld niet bloot mag rondlopen. Maar een dresscode waarin staat dat je erotische kleding aan moet zou ik juist wel goed vinden. Over een maand sta ik op Bobbi Eden’s Loversland in Ahoy. Dat festival sluit denk ik veel beter aan bij wat de consument wil in vergelijking met de Kamasutrabeurs. Ik kijk er enorm naar uit.”

Hoe reageren mensen als je vertelt dat je werkt in een sekswinkel?

“Eigenlijk reageren mensen altijd wel positief. Ze zijn vooral heel nieuwsgierig en vinden het toch wel spannend wat ik doe. Op verjaardagen krijg ik meestal de vraag of ik nog een leuk verhaal heb. Ook zij willen weten wat voor gekke dingen ik heb meegemaakt, ha ha. Voordat ik begon bij Miranda heb ik er wel even goed over nagedacht. Het kan moeilijker zijn om ergens anders aan de slag te gaan als dit op je CV staat. Maar het is detailhandel en ik vind het ontzettend leuk. Klanten zijn goed gehumeurd en iedereen wil het leuk hebben, toch? Ik besloot het gewoon te doen.”

Hoe ziet je favoriete weekend eruit?

“Soms werk ik wel eens in het weekend, maar als ik vrij ben doe ik vaak dingen met mijn vriend en mijn zoontje van drie. Maar ik houd ook van een feestje. Daar gaan mijn partner en ik graag samen naartoe. Ons kind gaat dan naar oma, dat vindt zij ook hartstikke leuk.”

Op welke plekken in Utrecht kom je graag?

“Op een zaterdagmiddag vind ik het gezellig om te gaan lunchen aan de Oudegracht en wat rond te lopen in de stad. Koffie & Ik op de Vleutenseweg vind ik erg leuk. Een plek waar je rustig kunt zitten vind ik belangrijk.”

2 Reacties

Reageren
  1. Rob vanestu

    Max verstappen was ook best leuk je moet keuzes maken?

  2. nanie

    ik wil aboneren

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).