Tijdens haar studententijd in Utrecht ontwikkelde Mette Luiting (24) een passie voor de horeca. Sinds een jaar woont ze in Amsterdam, waar ze in april haar eigen cateringbedrijf is begonnen, Good Met Food. Zondag doet de jonge onderneemster mee aan Restaurant Day.
Je hebt International Business and Languages gestudeerd. Nu heb je een eigen cateringbedrijf. Hoe is dat zo gekomen?
“Tijdens mijn studententijd had ik allerlei bijbaantjes in de horeca. Ik heb onder meer bij Chateaubriand in Heemstede gewerkt, één van de bekendste traiteurs van Nederland. Daar is mijn passie voor de horeca ontstaan. In april ben ik voor mijzelf begonnen en heb ik een eigen cateringbedrijf gestart, Good Met Food. Je kunt mij inschakelen voor de lunch, borrels, diners, maar ook een hi-tea is mogelijk. Ik bezoek mensen of ik breng de bestellingen bij de mensen thuis.”
Zondag doe je mee met de vierde editie van Restaurant Day. Wat ga je doen?
“Tijdens Restaurant Day kan je dineren bij mensen die hun eigen huis voor een dag als restaurant hebben omgetoverd. Vorige week heb ik er pas van gehoord, maar het leek mij zo leuk dat ik meteen ben begonnen met de voorbereidingen. Ik doe het samen met mijn vriend, in zijn appartement op de Mgr. van de Weteringstraat 41. Koken is zijn grote hobby, dus hij is zondag de chefkok. Ik ben de gastvrouw. In totaal is er ruimte voor negen gasten, maar als er genoeg aanmeldingen zijn houden we twee rondes.”
Wat staat er op het menu?
“We beginnen met een amuse. Het voorgerecht is verse tonijn. Als hoofdgerecht staat er een lam van de barbecue op het programma. Onze barbecue staat onder een afdakje, dus ook als het regent gaat dat wel lukken. Na het hoofdgerecht is er nog een amuse. Het dessert is Saffraan Panna Cotta. We sluiten de avond af met koffie of thee. Als de gasten dat willen kunnen ze een wijnarrangement bestellen.”
Wat zijn je favoriete plekjes in Utrecht om je weekend door te brengen?
“Sinds een jaar woon ik in Amsterdam, maar daarvoor heb ik vijf jaar in een zijstraat van de Voorstraat gewoond, in een vrouwenhuis van het UVSV. Wat ik toen heerlijk vond, was om over de Singel te rennen. Daar werd ik altijd heel erg blij van. Ik houd erg van koken en dan proef je natuurlijk wel eens wat. Hardlopen is dan een goede afwisseling. Rennend over de Singel kom je langs de mooiste plekjes van de stad.”
Kijk hier voor meer informatie over Restaurant Day.
3 Reacties
ReagerenIk heb het eten van Good met Food al mogen ervaren, en ik kan zeggen het is de moeite waard. Wat Mette al bereikt heeft in toch een betrekkelijke korte tijd vind ik geweldig! Mette gaat heel ver komen!!
Wandelend zie je die mooie plekjes nog beter! ( wandelaar die al 50 jaar langs de singel z’n hond uitlaat en de laatste tijd gek wordt van alle joggers die het park hebben overgenomen )
leuk xxx