Het weekend van restauranteigenaar Joris Visser: “Madeleine is een van mijn favoriete eettentjes” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van restauranteigenaar Joris Visser: “Madeleine is een van mijn favoriete eettentjes” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van restauranteigenaar Joris Visser: “Madeleine is een van mijn favoriete eettentjes”

Het weekend van restauranteigenaar Joris Visser: “Madeleine is een van mijn favoriete eettentjes”
De in Utrecht geboren Joris Visser (40) is eigenaar van de restaurants Keuken & Deli aan de Oosterkade en restaurant Firma Pickles in de Drieharingstraat. Daarnaast is hij een van de vier organisatoren van Circus Citroen. “Je weet niet wat je gaat eten, met wie je gaat eten en waar je gaat eten.”

De in Utrecht geboren Joris Visser (40) is eigenaar van de restaurants Keuken & Deli aan de Oosterkade en restaurant Firma Pickles in de Drieharingstraat. Daarnaast is hij een van de vier organisatoren van Circus Citroen. “Je weet niet wat je gaat eten, met wie je gaat eten en waar je gaat eten.”

Hoe breng jij je weekend door?

“Dan spreek ik af met vrienden. Of ik ga er op uit met mijn vriendin en dochter van 3,5 jaar. Naar een museum, een dierentuin of een park. Wij zijn echte dagjesmensen. Het gaat er dan om dat mijn dochter het naar haar zin heeft, want dan heb ik zelf ook plezier. Uiteindelijk eindigen we altijd wel in een of ander restaurant.”

Wat zijn de mooiste plekjes van Utrecht?

“Het centrum herbergt veel mooie, historische plekken. Maar ik houd ook erg van vergeten locaties in Utrecht. Die raken nu weer een beetje in trek, zoals het Werkspoorkathedraal of gevangenis Wolvenplein. Het is goed als dat soort locaties een nieuwe functie krijgen.”

Je bent eigenaar van twee restaurant. Eet je nog weleens ergens anders?

“Ja zeker. Ik ga sowieso vaak uit eten. Elk week komt er wel een nieuwe horecagelegenheid bij in Utrecht. Laatst was ik bij Orlof aan de Kade, een leuke tent. Ik ben erg betrokken bij wat er in onze stad gebeurt, zeker op horecagebied. Of het nu gaat om nieuwe trendy zaak of een low-budget afhaal, ik probeer altijd even langs te gaan. Madeleine op het Wed is één van mijn favoriete eetadresjes. Daar krijg je eerlijke gerechten, dat kan ik wel waarderen. What you see is what you get.”

Wat vind je van de verdeling van de horeca in Utrecht?

“Het is goed dat de horeca wat meer verspreid raakt. Dat zorgt er namelijk voor dat mensen ook eens in een ander gedeelte van de stad komen. Dat is mooi, want Utrecht heeft meer te bieden dan alleen de binnenstad.”

Twee jaar geleden ben je begonnen met Circus Citroen. Dit weekend vindt de vierde editie plaats. Wat is dat precies, Circus Citroen?

“Ik ben Circus Citroen begonnen met Joris. Just en Michael zijn daar nu bijgekomen. Alle vier komen wij uit de Utrechtse horecawereld. Wij noemen het ‘Guerilla dining’, een eenmalige ontmoeting op een ludieke locatie. De gasten weten niet wat ze gaan eten, met wie ze gaan eten en waar ze gaan eten. Dat is een verrassing. Wij bedenken een plek waar voorheen nog nooit eerder is gegeten. Die verbouwen wij zo dat er ruimte is voor meer dan honderd eters. Op die locaties is er vaak geen keuken, geen water en geen elektriciteit. Dat kost dus enorm veel voorbereidingstijd.”

Noem eens een aantal van die ludieke locaties.

“Het gaat altijd om plekken waar normaal niet wordt gedineerd. De eerste keer zaten we in een oude wasserette, de tweede editie boven op het dak van de Neudeflat en bij de derde dineerden we in een aantal oude operatiekamers van een voormalig ziekenhuis. De locatie van de vierde editie is nog even geheim. Maar de gasten zullen weer verrast gaan worden, dat is zeker.”

1 Reactie

Reageren
  1. klaske koevoets

    Hey Joris,
    Leuk om je te ‘horen’ via DUIC !!

    Veel succes met Keuken & Deli, Firma Picles en natuurlijk Circus Citroen!! Wat een ontzettend leuk concept!
    Groetjes, Hans&Klas

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).