Het weekend van topkok Ramon Beuk: “VOOREENMAAND is méér dan een normaal restaurant, het is een feestje” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van topkok Ramon Beuk: “VOOREENMAAND is méér dan een normaal restaurant, het is een feestje” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van topkok Ramon Beuk: “VOOREENMAAND is méér dan een normaal restaurant, het is een feestje”

Het weekend van topkok Ramon Beuk: “VOOREENMAAND is méér dan een normaal restaurant, het is een feestje”
Voor het vierde jaar op rij presenteert topkok Ramon Beuk (43) Restaurant VOOREENMAAND. Van 1 augustus tot en met 1 september bent u welkom op evenementenlocatie De Glazen Ruimte in Maarssen voor een feestelijke avondje uit. “Van Utrecht word ik blij.”


Voor het vierde jaar op rij presenteert topkok Ramon Beuk (43) Restaurant VOOREENMAAND. Van 1 augustus tot en met 1 september bent u welkom op evenementenlocatie De Glazen Ruimte in Maarssen voor een feestelijke avondje uit. “Van Utrecht word ik blij.”

“De basis waarom ik kook, is om mensen te vermaken. Als kind zag ik mijn moeder bezig in de keuken: roeren in pannen, het voorbereiden van gerechten. Als ze dan de schaal met eten op tafel zette, werd iedereen daar blij van. Dat wilde ik ook, zelf iets creëren waar mensen blij van worden. Toen ik begon in de horeca zat ik achter een muurtje te koken. Dan zie je niet hoe mensen reageren op het eten dat je maakt.”

Ziet u tijdens Restaurant VOOREENDMAAND de reacties van de gasten wel?

“Niet van alle 150 natuurlijk. Maar ik ben behalve kok ook de gastheer, dus sta ik met de gasten in contact. Het is mijn doel om hen blij te maken. Dat is waar je het uiteindelijk voor doet. Je kunt uit eten gaan omdat je honger hebt, maar ook omdat je een gezellige avond wilt beleven. Daar zorgen wij voor.”

Heeft u er bewust voor gekozen om De Glazen Ruimte in Maarssen te vestigen?

“De rest van het jaar organiseren we hier evenementen en bedrijfsfeesten. Dan is het handig als je centraal in het land zit. Een aanloop zoals je die meestal bij een restaurant hebt, hebben we hier niet. Maar VOOREENMAAND is méér dan een normaal restaurant, het is een evenement, een feestje met een avondvullend programma. Er is een dj die op het terras draait en de hele maand door komen er BN’ers langs: Edsilia Rombley, Jörgen Raymann, Dennis van der Geest, Charly Luske, Ben Saunders en uit Utrecht Henk Westbroek en Babette van Veen.”

U woont twintig jaar in Utrecht. Weleens plannen gehad om te verhuizen?

“Nee, nooit. Veel kennissen, vrienden en familie van mij wonen in Amsterdam, maar Utrecht is een hele fijne stad om te wonen. Ik vind het héérlijk hier. Van Utrecht word ik blij.”

Wat zijn uw favoriete plekjes in de stad om het weekend door te brengen?

“Ik kom graag op de Bemuurde Weerd, daar kun je lekker hangen. Er zijn verschillende restaurants in Utrecht waar je op niveau kunt eten, bijvoorbeeld Podium onder de Dom. En ik ben fan van eetcafé Te Koop in de Biltstraat. Deze maand zal ik weinig tijd hebben om uit eten te gaan. De focus ligt nu even helemaal bij Restaurant VOOREENMAAND.”

Tijdens de vierde editie staat de keuken van uw moeder centraal.

“Dat klopt. Voor de kookboeken die ik heb geschreven en de televisieprogramma’s waar ik aan mee heb gewerkt, heb ik veel over de wereld gereisd. Elk land dat je bezoekt geeft inspiratie voor nieuwe gerechten. Dit jaar presenteer ik de Surinaamse keuken, maar dan op mijn eigen manier, dus leuker, spannender en verrassender. Ik wil proberen om het eten naar een hoger niveau te tillen, door gebruik te maken van nieuwe technieken en het uitnodigen van gastkoks. Samen met het personeel gaan we aan de slag om alle gasten een avond te bezorgen die ze niet snel zullen vergeten.”

Meer informatie is te vinden op de website van Restaurant VOOREENDMAAND.

1 Reactie

Reageren
  1. van lieshout

    Eten met muzikale begeleiding van Henk Westbroek of Babette van Veen? Niet echt een feestje.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).