Het weekend van Wes Schreutelkamp, van restaurant Watertoren: “Twee vrienden die dit nu samen opstarten” | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Wes Schreutelkamp, van restaurant Watertoren: “Twee vrienden die dit nu samen opstarten” | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Wes Schreutelkamp, van restaurant Watertoren: “Twee vrienden die dit nu samen opstarten”

Het weekend van Wes Schreutelkamp, van restaurant Watertoren: “Twee vrienden die dit nu samen opstarten”
Bovenop de Watertoren opent 2 oktober restaurant WT – urban cafe & kitchen. Dit weekend staat de zaak op ‘Uitgekookt’ met lekkere gerechtjes en wordt hun gloednieuwe menukaart gepresenteerd. Gastheer Wes Schreutelkamp is een van de drijvende krachten achter WT. 

Bovenop de Watertoren opent 2 oktober restaurant WT – urban cafe & kitchen. Dit weekend staat de zaak op ‘Uitgekookt’ met lekkere gerechtjes en wordt hun gloednieuwe menukaart gepresenteerd. Gastheer Wes Schreutelkamp is een van de drijvende krachten achter WT

Wat voor lekkere dingen kunnen bezoekers zaterdag van jullie verwachten op ‘Uitgekookt’?
“We gaan de bezoekers van ‘Uitgekookt’ twee gerechtjes laten zien. Het eerste gerecht wordt coquilles met avocado en gegaard door middel van Ceviche. Met Ceviche gaar je de vis met citroenzuur. Het tweede gerechtje dat we gaan maken is gestoofde kalfswang, met gekookte zilverui, aardappelmousseline en gepofte boekweit. Het is niet zeker of deze twee gerechten op de menukaart van het restaurant komen te staan. Omdat we op een plein koken zaterdag, kunnen we niet alles maken wat we in een restaurant wel zouden kunnen. Wel kunnen we zaterdag laten zien wie we zijn, wat we kunnen en wat voor soort gerechten mensen in ons restaurant kunnen verwachten.”

Hoe ben je bij WT terecht gekomen?
“De chefkok van WT, Joost Bergsteijn, en ik zijn beide geschoold in wat sommige het beste restaurant van Utrecht noemen, Podium onder de Dom. Daar heb ik drie jaar gewerkt en ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Toen leerde ik Wichert, de eigenaar van WT, kennen en hij vroeg of ik als gastheer in de Watertoren aan de slag wilde gaan. Het leek mij een geweldige uitdaging om een restaurant vanaf de grond op te bouwen. Ik kreeg de kans om zelf mijn team samen te stellen en het concept uit te denken. Als chefkok heb ik eigenlijk gelijk Joost gevraagd, het is mijn beste vriend en ik ken geen betere chef dan hij. Het is ook een beetje het gedachtegoed van WT geworden: twee vrienden die dit nu samen opstarten en er plezier in hebben om avond na avond mensen te vermaken.”

Wat voor soort restaurant wordt WT?
“Officieel wordt het restaurant Frans internationaal, met een eerbied aan vroeger, maar dan wel op onze manier. Dit zegt natuurlijk niet zoveel. We willen in ieder geval geen modern restaurant zijn. We zijn gewoon twee gasten die laten zien wat we kunnen en vermaken mensen met lekker eten en een goed glas wijn. Joost en ik willen de kwaliteit van Podium onder de Dom voor een breder publiek toegankelijk maken. Daarom gebruiken we niet per se de beste spullen die er te vinden zijn, dit is gewoonweg niet haalbaar voor de prijs waarvoor we het willen aanbieden. Wel maken we alles met dezelfde aandacht, precisie en gevoel voor smaak als dat we dat in ons vorige restaurant zouden doen. WT wordt een avondje uit, waar je relatief goedkoop een heerlijke avond kunt beleven. Ons driegangen menu start bij 34 euro.”

Hoe bedenk je een nieuwe menukaart?
“We beginnen bij het bekijken van seizoensproducten. Als we daar een paar mooie producten hebben uitgekozen, kijken we naar welke smaken daarbij passen. Alle smaken moet namelijk in balans zijn, dus zoet, zuur, zout, bitter. Dit doet voornamelijk Joost, ik proef vervolgens het gerecht en bedenk welke wijnen daar bij moeten komen. Meestal kies ik twee totaal verschillende wijnen uit, die verschillende smaken uit het gerecht naar boven halen. Joost en ik zijn op dit moment ongeveer anderhalve maand bezig met het menu en de wijnkaart voor de opening. Door het jaar heen willen we elke maand één à twee gerechten wisselen en elke vier maanden willen we een compleet nieuwe kaart.”

Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?
“Ik werk standaard op vrijdag en zaterdag, in mijn ideale weekend zou ik dit ook doen. Op zondagochtend ga ik altijd lekker voetballen met mijn vrienden. En in mijn ideale weekend zou ik zondag op het terras gaan zitten met mijn vriendin om een lekker wijntje of biertje te drinken. Daarna een heerlijk stoofpotje. Ik houd van die grove smaken.”

8 Reacties

Reageren
  1. sjef

    mooi gebouw, mooie mannen, mooie dingen!

  2. Diederik

    Succes mannen, ik kom zeker weten bij jullie langs….!!!!

  3. Pim

    Over welke watertoren hebben we ‘t hier? Misschien heb ik onder n steen geleefd, maar het staat er niet vernoemd

  4. Robb

    Watertoren zit aan de vaartscherijn bij de jutfaseweg. Officiële straat heet Heuveloord.

  5. Pee

    Pim,,je hebt niet onder een steen geleefd,,maar onder een straat met klinkers

  6. Robb

    Ik heb een paar gerechtjes geproefd tijdens het uitgekooktfestival. Veelbelovend!

  7. Jeroen

    Weer een culinaire belofte bij ons om hoek. Utrecht Zuid-West wordt de leukste wijk van de stad! Parkhaven, Rotsoord, Merwedekanaal, Ledig Erf en omgeving. Het wordt steeds beter en avontuurlijker allemaal. Ik kan niet wachten 🙂

  8. Nienke Bergsteijn en Erik Battem

    Top!!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).