Het weekend van Wilbert Vernooij, organisator van de stormbaan op The Wall | De Utrechtse Internet Courant Het weekend van Wilbert Vernooij, organisator van de stormbaan op The Wall | De Utrechtse Internet Courant

Het weekend van Wilbert Vernooij, organisator van de stormbaan op The Wall

Het weekend van Wilbert Vernooij, organisator van de stormbaan op The Wall
De stormbaan op het dak van The Wall. Links de A2 en rechts Leidsche Rijn. Foto: DUIC / Agnes Peijster
De langste stormbaan ter wereld ligt momenteel op het dak van The Wall in Utrecht. Van morgen tot en met zondag 13 augustus kan iedereen die 1.40 meter of langer is de baan trotseren. DUIC nam een kijkje en sprak met organisator Wilbert Vernooij van VCompany.

De langste stormbaan ter wereld ligt momenteel op het dak van The Wall in Utrecht. Van morgen tot en met zondag 13 augustus kan iedereen die 1.40 meter of langer is de baan trotseren. DUIC nam een kijkje en sprak met organisator Wilbert Vernooij van VCompany.

Paspoort

Naam: Wilbert Vernooij

Geboortedatum: 30 december 198

Is: Eigenaar bij VCompany

Bij aankomst op het dak van The Wall deze vrijdagmiddag zijn veel mensen druk bezig met het opbouwen van de stormbaan. Hij ligt helemaal uitgerold, maar staat nog niet. “Zowel gisteren als vandaag heeft het geregend waardoor we de baan nog niet konden opzetten”, legt Vernooij uit. Precies op dat moment gaan de aggregaten aan en begint de stormbaan langzaam vorm te krijgen.

Hoe ben je in de wereld van stormbanen beland?

“Ik werk bij VCompany, een bedrijf dat attracties verhuurt. Wij verhuren springkussens, rodeostieren, noem maar op. Eigenlijk alles wat met vermaak te maken heeft. The Wall wilde iets unieks hebben om zich wat meer op de kaart te zetten. Toen dacht ik: waarom zetten we niet gewoon de langste stormbaan van Nederland hier neer? Ik had een filmpje voorbij zien komen op internet van de langste stormbaan van 320 meter. Daar moeten we overheen kunnen, dacht ik. De baan is nu 380 meter en de langste ter wereld. We hadden zelfs een baan van vijfhonderd meter hier neer kunnen zetten, zo veel ruimte is er.”

Waar komt de baan vandaan en hoe is die hier terecht gekomen?

“We hebben de stormbaan laten maken in China. Daar zit een fabriek die dit soort opblaasbare producten goed kan maken. Meestal halen we daar de attracties die we verhuren vandaan. Vanuit China komen de onderdelen eerst naar ons bedrijf. We maken we er kleine rolletjes van die vervolgens in vrachtwagens hier naartoe gaan. Iedere stormbaan bestaat uit verschillende onderdelen, zodat we de indeling kunnen veranderen als we dat willen.”

Wilbert Vernooij bij de stormbaan. Foto: DUIC / Agnes Peijster

Wat verwacht je ervan?

“Er komen heel veel mensen. We hebben op dit moment al negenduizend tickets verkocht. Totaal kunnen we er zo’n twaalfduizend verkopen. Achteraf hadden we de baan misschien zelfs beter voor een periode van drie weken neer kunnen zetten. Mensen kopen een ticket voor een dagdeel. Op die manier zal de drukte zich verspreiden. Om de minuut mag iemand de baan op, dus de doorstroom is behoorlijk vlot. Het is zo groot dat je elkaar niet eens ziet op de baan.

Al die obstakels op de stormbaan: zorgen die nooit voor gevaarlijke situaties?

“Nee, daar ben ik niet bang voor. Alles is gekeurd en veilig. Vanmorgen is de baan nog gecontroleerd door de gemeente en alles was goed. Het kan eigenlijk niet fout gaan. Van ons bedrijf zijn er een hoop mensen die de doorloop in de gaten houden. Er bestaan ook onderdelen met vrije vallen van vier meter, maar die hebben we bij deze baan eruit gelaten. Vanaf de zijkant kunnen wij gauw de baan op, mocht er iets gebeuren. Tot nu toe is het altijd goed gegaan.”

Binnenkort komt er ook een spookhuis bij The Wall. Kunnen we meer van dit soort projecten verwachten?

“Als dit een groot succes wordt, komt de stormbaan er misschien wel vaker. Sinds de nieuwe eigenaar van The Wall er is wordt er van alles aan gedaan om deze plek goed op de kaart te zetten. De afgelopen tijd zijn hier veel dingen georganiseerd en dat worden er alleen maar meer. Er is steeds meer reuring. Het is een unieke locatie met een hoop ruimte, dus wat dat betreft zou je hier zeker meer bijzondere evenementen kunnen organiseren.”

Wat doe je graag in het weekend?

“In het weekend hoef ik niet te werken. Morgen ga ik hier uiteraard even naartoe, omdat ik het leuk vind. Er komen ook een aantal bekenden langs. Verder bezoek ik graag festivals in het weekend. Ook voetbal ik graag en onderneem ik leuke dingen met mijn twee kleine dochters.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).