Het is zover; Leidsche Rijn Centrum gaat open | De Utrechtse Internet Courant Het is zover; Leidsche Rijn Centrum gaat open | De Utrechtse Internet Courant

Het is zover; Leidsche Rijn Centrum gaat open

Het is zover; Leidsche Rijn Centrum gaat open
Na jaren van bouwen wordt Leidsche Rijn Centrum vandaag feestelijk geopend. Op het Brusselplein, midden in het nieuwe stadshart, zal de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen rond 16.00 uur het centrum in gebruik nemen waarna er een uitgebreid feestprogramma volgt.

Na jaren van bouwen wordt Leidsche Rijn Centrum vandaag feestelijk geopend. Op het Brusselplein, midden in het nieuwe stadshart, zal de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen rond 16.00 uur het centrum in gebruik nemen waarna er een uitgebreid feestprogramma volgt.

Update: Ondertussen is Leidsche Rijn Centrum al geopend, kijk en lees hier verder.

Vanuit verschillende hoeken van Leidsche Rijn Centrum trekken vanmiddag vlaggenparades en acrobaten richting het het centrale Brusselplein. Het kernwinkelgebied wordt vandaag officieel in gebruik genomen, althans een groot gedeelte. Er moet nog een paar maanden gebouwd worden om alle 130 winkels, 750 woningen, 10.000 m2 kantoren en de nieuwe bibliotheek te openen. Maar vandaag wordt er alvast feestgevierd en vanaf nu kan iedereen ook terecht in het centrum; tal van winkels zijn wel al open en de eerste bewoners hebben hun intrek genomen. De eigenaar van het winkelgebied hoopt dat er jaarlijks 7 tot 9 miljoen mensen naar het centrum komen.

(Artikel gaat door onder afbeelding)

Rogier Hendriks, commercieel directeur a.s.r. vastgoed projecten, zei al eerder tegen DUIC: “Dit is het hart van Leidsche Rijn. Als de 100.000 mensen in de wijk straks zeggen dat dit hun centrum is dan hebben wij ons doel bereikt.”

Na de vlaggenparade en andere optredens opent burgemeester Jan van Zanen officieel het centrum. Daarna volgt er een optreden van OG3NE en komen de dj’s van 538 on Tour op het podium.

Ook de komende dagen is er nog een feestprogramma. Op donderdag 17 mei is een interactieve bingo, komt er een smartlappenkoor en zijn er dj’s van de popacademie op het plein aan het werk. Op vrijdag 18 mei zijn er ook optredens van de popacademie.

20 jaar Leidsche Rijn

Zaterdag 19 mei wordt er weer een groots feest gevierd; dan begint ook de viering van 20 jaar Leidsche Rijn. Want 1998 wordt gezien als het begin van de Vinex-wijk. Wethouder Kees Geldof verricht de officiële opening van dat feest om 12.00 uur. Op het podium op het Brusselplein laat de jeugd van Leidsche Rijn van zich horen en zien, met muziek, dans, zang, circus en meer.

Benieuwd hoe Leidsche Rijn Centrum eruitziet? Bekijk de foto’s van maandag hier.

Gekoppelde berichten

Fotoverslag

5 Reacties

Reageren
 1. Ben

  Fijn voor de bewoners dat er faciliteiten er nu zijn. Het ziet er best mooi uit, ik kom wel even kijken en hopelijk ontlast het de binnenstad een beetje!

 2. Herman

  lekker boodschappen doen in eigen wijk.

  Voor gezelligheid en sfeer hebben we gelukkig nog het echte centrum van Utrecht!

 3. Jeroen

  Ben er net geweest en het ziet er werkelijk fantastisch uit. Gevarieerd en gezellig hoewel nog niet af. En het heeft een big city feel zoals je dat in het oude Utrechtse centrum nergens hebt. Chapeau voor de architect.

 4. Ron

  Gelukkig maar dat centrum Utrecht geen “Big City feel” heeft. We moeten trots zijn op ons “stagie” en laat de architecten vooral ergens anders hun geld verdienen!

 5. Paul

  Leidsche Rijn is OPEN, ja open.
  Modern winkelcentrum maar bescherming tegen de regen, ho maar.
  Zal ook wel tochtgat worden

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).