Historische kademuur Bemuurde Weerd ingestort | De Utrechtse Internet Courant Historische kademuur Bemuurde Weerd ingestort | De Utrechtse Internet Courant

Historische kademuur Bemuurde Weerd ingestort

Historische kademuur Bemuurde Weerd ingestort

Een deel van de kade bij de Bemuurde Weerd Oostzijde is ingestort door een weggezakte boom. De boom heeft een fiks stuk grond, een verkeersbord en een aanhanger mee het water in gesleept.

Doordat de boom  dwars over het water is gevallen, wordt de doorgang van (rondvaart)boten belemmert. De politie heeft het gebied afgezet.

Ook de brug naar het Nijntje-Pleintje is afgezet, door de verzakking is deze instabiel geworden.
De boom is waarschijnlijk weggezakt door de heftige regenval van de afgelopen dagen. Een medewerker van Café Weerdzicht zei tegen RTV Utrecht dat een tweede boom het dreigt te begeven.

De Bemuurde Weerd is een rond 1300 ontstane voorstad van de Nederlandse stad Utrecht. Vandaag de dag is de Bemuurde Weerd door stadsuitbreidingen geen voorstad meer, maar de naam is blijven bestaan als straatnaam.

https://twitter.com/KaatjeP/statuses/390091083343880193

5 Reacties

Reageren
 1. Schnees Brotz

  Allemaal de schuld van Bert van der Roest.

 2. Ottotto

  Die klotebomen ook!

 3. Hans Donck

  Die aanhanger was duidelijk VEEL te zwaar beladen

 4. Stephan

  Echt jammer van die mooie Plataan en de kaalslag van een mooi stukkie oud Stadsie!

 5. Louis Nouws

  Fijn om te lezen dat Utrecht een Nederlandse stad is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).