HKU Awards én Gemeenteprijs uitgereikt op Onderwijsdag HKU | De Utrechtse Internet Courant HKU Awards én Gemeenteprijs uitgereikt op Onderwijsdag HKU | De Utrechtse Internet Courant

HKU Awards én Gemeenteprijs uitgereikt op Onderwijsdag HKU

HKU Awards én Gemeenteprijs uitgereikt op Onderwijsdag HKU
Foto: Peter Menninga
In TivoliVredenburg werden donderdagavond de HKU Awards 2018 uitgereikt tijdens de jaarlijkse Onderwijsdag. Naast drie awards in drie verschillende categorieën werd ook de Gemeenteprijs Utrecht uitgereikt.

In TivoliVredenburg werden donderdagavond de HKU Awards 2018 uitgereikt tijdens de jaarlijkse Onderwijsdag. Naast drie awards in drie verschillende categorieën werd ook de Gemeenteprijs Utrecht uitgereikt.

In de categorie Vernieuwing ging Studio PMS er met de prijs vandoor. Studio PMS bestaat uit de drie modeontwerpers Puck, Merle en Suzanne. Met hun project ‘In Pursuit of Tactility’ ontwikkelden ze een virtuele kledingcollectie, zodat er geen overbodige stoffen en winkels meer nodig zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De HKU Award in de categorie Vernieuwing is voor @Studio_PMS! . De fashion industrie is één van de grootste vervuilers ter wereld en er wordt nog steeds op grote schaal gebruik gemaakt van slecht betaalde arbeid in lagelonenlanden. Hiervoor ontwikkelde Studio PMS iets nieuws: . Kleding volledig digitaal ontwerpen én presenteren, zodat er geen overbodige stoffen en winkels meer nodig zijn. Ze maakten een virtuele kledingcollectie waarbij de stoffen zelfs op vernieuwende wijze voelbaar zijn. . Meer info over Studio PMS en alle andere genomineerden? Check onze website in de bio ?⬆️ . #hku #kunst #art #award #vernieuwing #innovation #studio #pms #fashion #mode #kleding #clothes #industrie #industry #vies #vuil #dirty #sustainable #duurzaam #vr #virtualreality #fashiondesign #fashiondesigner #collectie #collection #tactility #voelen #stof #fabric #utrecht

Een bericht gedeeld door HKU (@dekunstvanhku) op

Michael Hildering won met ‘The Dolphin Swim Club‘, een virtual reality bril waarmee je in het het water virtueel kunt zwemmen met dolfijnen, de prijs in de categorie Ondernemerschap. Fashion designer Tim Dekkers ontving de HKU Award in de categorie Artistieke Prestatie, met zijn collectie ‘The Parasitic Humanity‘.

De HKU Awards worden elk jaar uitgereikt aan opvallende talenten die in het jaar daarvoor zijn afgestudeerd aan één van de vele kunstopleidingen van HKU. Aan elke onderscheiding is een geldbedrag van 5.000 euro en een bijbehorende penning gekoppeld. De overige genomineerden ontvangen 500 euro.

HKU Prijs Gemeente Utrecht

Dit jaar werd voor het eerst de HKU Prijs Gemeente Utrecht tegelijkertijd met de HKU Awards uitgereikt. De prijs is drie jaar geleden in het leven geroepen door de gemeente en is bestemd voor een project van bijzondere maatschappelijke relevantie van een net afgestudeerde kunstenaar aan HKU.

De keuze van de jury viel dit jaar op Diederik van de Heg. Met zijn project ‘…And this is what I felt’ geeft hij via een interactieve installatie een kijkje in de periode van zijn ontluikende homoseksualiteit. Hans Soelen, hoofd Cultuur van de gemeente Utrecht, reikte de prijs uit en benadrukte daarbij hoe belangrijk het is dat kunstuitingen zoals die van Van de Heg de ruimte krijgen, vooral in deze tijd. Daarmee doelde Soelen op de ophef rondom de Nashville-verklaring.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).