Hockeynieuws: Heren Kampong winnen met 5-0 van Pinoké, dames verliezen van koploper Laren | De Utrechtse Internet Courant Hockeynieuws: Heren Kampong winnen met 5-0 van Pinoké, dames verliezen van koploper Laren | De Utrechtse Internet Courant

Hockeynieuws: Heren Kampong winnen met 5-0 van Pinoké, dames verliezen van koploper Laren

De heren van Kampong hebben het goede spel van vorige week op de EHL doorgezet in de wedstrijd tegen Pinoké. Kampong speelde een hele goede wedstrijd en won met 5-0.

Pinoké staat laag op de ranglijst, maar verloor de wedstrijden tegen de andere topteams maar nipt. Deze zondag kwam Pinoké er niet aan te pas. In de tweede minuut is het Constantijn Jonker die 1-0 maakt. Voor rust scoort alleen nog Thierry Brinkman. De schade voor de gasten bleef beperkt, want de ruststand had veel hoger kunnen zijn.

Na rust gaat Kampong door met het goede spel. Floris de Ridder maakt de 3-0, het is zijn eerste treffer voor Kampong. de 4-0 wordt gemaakt door Roderick Weusthof uit een strafcorner. Robbert Kemperman brengt de eindstand op 5-0.

Komende vrijdagavond speelt Kampong uit tegen Oranje Zwart. Dit is een belangrijke wedstrijd omdat Kampong stevig in de top-4 komt te staan.

Bron: Kampong Hockey TV

Kampongdames verliezen uit bij koploper Laren

De vrouwen van Kampong hebben het uitduel tegen koploper Laren met 3-0 verloren. Wederom heeft het team van Stijn van Roosendaal tegen een topploeg een goede wedstrijd neergezet, maar geen punten overgehouden aan de confrontatie.

Eerder werd er goed gespeeld tegen Den Bosch en SCHC zonder succes. Alleen in de wedstrijden tegen het hoger geklasseerde Oranje Zwart en Amsterdam werd er gelijk gespeeld. Kampong kwam binnen tien minuten op achterstand door een goal van Holman uit een strafcorner. Laren kreeg verder de eerste helft nog twee corners, maar creëerde verder geen kansen.

Doordat Laren weinig gevaar stichtte en Kampong zelf goed speelde, begon het team van Stijn van Roosendaal vol vertrouwen aan de tweede helft. Kampong zette Laren direct na de hervatting onder druk. Dit leidde onder meer tot drie strafcorners. Laren kreeg de tweede helft geen strafcorners meer. Wel scoorden de dames uit het Gooi twee keer.

Kampong-Coach Stijn van Roosendaal is teleurgesteld in de uitslag omdat Kampong tussen de cirkels het betere spel had. “In de tweede helft creëerden wij weer meer kansen en we waren gevaarlijker, alleen scoorden we niet. Daarnaast gaven we de goals te makkelijk weg.”

De Kampong dames staan nu op de zesde plaats met 17 punten uit elf wedstrijden. Volgende week speelt Kampong uit tegen Landskampioen Amsterdam