Hockeynieuws: Zilver voor Kampong heren in de zaal | De Utrechtse Internet Courant Hockeynieuws: Zilver voor Kampong heren in de zaal | De Utrechtse Internet Courant

Hockeynieuws: Zilver voor Kampong heren in de zaal

Hockeynieuws: Zilver voor Kampong heren in de zaal
In de play-offs van de zaalkampioenschappen heeft Kampong de landstitel niet geprolongeerd. Na een 2-0 overwinning op Den Bosch in de halve finale, werd de finale met 10 – 4 van Rotterdam verloren.

MDW 09022014__MG_8952In de play-offs van de zaalkampioenschappen heeft Kampong de landstitel niet geprolongeerd. Na een 2-0 overwinning op Den Bosch in de halve finale, werd de finale met 10 – 4 van Rotterdam verloren.

Kampong heeft een bewogen zaalseizoen achter de rug. Veel spelers die vorig jaar landskampioen werden, waren dit jaar door interlandverplichtingen (De Wert, Jonker) of blessures (Wiegman en Dullemeijer) afwezig. Door de vele afwezigen speelde het team van Pieter Bos zelden in dezelfde samenstelling. Deze zondag op de finaledag was niet alleen zaalinternational De Wert van de partij, ook veldinternationals Jonker en De Wijn speelden mee. Uiteindelijk brak het Kampong op dat de spelers niet op elkaar ingespeeld zijn. Tegen Den Bosch lukte het in de laatste seconden nog om de 0-0 in 0-2 om te buigen. Tegen Rotterdam bleek de tegenstander te sterk.MDW 09022014__MG_8959

In de finale is Kampong via Bruno van den Bosch en Constantijn Jonker gevaarlijk. Maar waar Kampong de kansen mist, lukt het de Rotterdammers wel te scoren. Nadat Philip Meulenbroek Kampong in de buurt brengt door de 2-1 te maken is het Rotterdam dat de ruststand op 3 -1 brengt. Kampong toont na rust veerkracht door na de 4-1 terug te komen tot 4-3 en later tot 5-4. Door verschillende tijdstraffen van Kampongspelers lukt het Rotterdam in de laatste vijf minuten vrij eenvoudig om vijf keer te scoren. De eindstand 10-4 maakt dat Rotterdam de landstitel overneemt van Kampong.

De selectie van Kampong is inmiddels ook alweer actief op het veld. 23 februari hervat Kampong de competitie met een uitwedstrijd tegen Bloemendaal.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).