Hoe is het eigenlijk met de achtergebleven hoogwerker op station Utrecht Centraal? | De Utrechtse Internet Courant Hoe is het eigenlijk met de achtergebleven hoogwerker op station Utrecht Centraal? | De Utrechtse Internet Courant

Hoe is het eigenlijk met de achtergebleven hoogwerker op station Utrecht Centraal?

Hoe is het eigenlijk met de achtergebleven hoogwerker op station Utrecht Centraal?
De blauwe hoogwerker in de stationshal stond al maandenlang te verstoffen. Foto: DUIC / Marlot van den Berg
De achtergebleven hoogwerker in de stationshal van Utrecht Centraal is er nog steeds. Het heeft zelfs een permanente plek gekregen. De NS heeft besloten de hoogwerker te blijven gebruiken op het station.

De achtergebleven hoogwerker in de stationshal van Utrecht Centraal is er nog steeds. Het heeft zelfs een permanente plek gekregen. De NS heeft besloten de hoogwerker te blijven gebruiken op het station.

DUIC schreef in april vorig jaar over de hoogwerker die al maanden op het station stond te verstoffen. Wat bleek? De hoogwerker kon niet meer naar buiten toen de hal af was. Door de grote bouwput onder aan de trappen zou het zeker een jaar niet mogelijk zijn om de hoogwerker naar beneden te hijsen. Hessel Koster, woordvoerder van de NS: “De hoogwerker zat vast. Vergeten. Sommigen noemde het een stommiteit. Anderen vonden het inspirerend. Een ode aan de imperfectie.”

Verdraaid handig

Koster vervolgt: “Maar al vrij snel bleek zo’n hoogwerker in het station verdraaid handig. Er was ook wel een kleiner model, maar zo’n mooie grote hal verdient bijna wel een mooie grote hoogwerker. Een lamp vervangen, kerstversiering ophangen, werk aan de brandmeldinstallatie of sleutelen aan de omroep: onze mensen doen het graag met het ‘blauwe monster’.”

De hoogwerker blijkt net iets beter geschikt voor het zware werk in de stationshal dan een kleiner model en heeft nu zijn eigen, permanente stekje in de Utrechtse stationshal gekregen. De loods voor de hoogwerker is inmiddels aangepast voor het grotere model. Koster: “En daar mag hij geregeld uit voor werk op hoogte.”

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
  1. G.H.

    ‘Een ode aan de imperfectie’, mooi.
    En uiteindelijk heeft ie ook nog zijn nut.

  2. Erik

    Mooie grote hal? Mwah.
    Rotterdam CS heeft een mooie grote hal. En Delft.

    In Utrecht CS heb ik altijd het idee dat ze behalve de hoogwerker ook het plafond vergeten zijn. Of wegbezuinigd.

    Misschien dat die hoogwerker toch nog van nut kan zijn als er geld is voor de afwerking van het plafond?

  3. Stans

    Mooi, nu de glazenwassers nog van die gevaarlijke ladders af

  4. Cico

    Doet me denken aan een BBC-docu van Attenborough over verdwaalde beesten die worden opgenomen in een kudde. Maar dan met hoogwerkers.

  5. Sjaak

    @erik: inderdaad wegbezuinigd.
    Verder is het station, en zeker de trappen en perrons nog steeds niet af. Maar ben bang dat we het hier mee zullen moeten doen…
    Je hebt helemaal gelijk: rotterdam CS is stukken mooier.

  6. Rob

    Kunstenaar vragen er iets moois , passends van te maken!

  7. Geenstijl@Utrecht

    Dus eind goed, al goed om het maar even zo te formuleren.

  8. w

    inderdaad Rotterdam, mooi gebruik van natuursteen en plafond met hout afgewerkt, in Utrecht ziet het er goedkoop uit; uitsluitend beton,glas,staal en kil licht, maar,…. t past wel heel goed bij de onsamenhangende directe omgeving

  9. cas

    @ rob, zullen we iets dat precies uitstraalt waarvoor het bedoeld is niet laten verprutsen…..

  10. M.

    @w onsamenhangende directie omgeving i.d.d. of……. is het wellicht nog niet af.

    Over 1,5 jaar ziet het er al heel anders uit, voor wat verdieping is het altijd mogelijk om een rondleiding met gids te maken (een aanrader voor de geïnteresseerden). http://cu2030.nl/categorie/agenda

  11. Katja

    Een houten plafond was mooier geweest, ipv golfplaten. Maar ja, met al die lekkages zou dat weer onhandig zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).