Hoe ziet de ideale vrouw eruit? UU en de Volkskrant zoeken het uit | De Utrechtse Internet Courant Hoe ziet de ideale vrouw eruit? UU en de Volkskrant zoeken het uit | De Utrechtse Internet Courant

Hoe ziet de ideale vrouw eruit? UU en de Volkskrant zoeken het uit

Hoe ziet de ideale vrouw eruit? UU en de Volkskrant zoeken het uit

Hoe denken mannen nu écht over het uiterlijk van vrouwen? Is botox ok? Is grijs haar mooi? Is dun ideaal of juist niet? Dat is in Nederland nog nooit wetenschappelijk onderzocht. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, vindt de Volkskrant. Samen met Universiteit Utrecht is de krant een onderzoek gestart.

“Ik ben gevraagd door de Volkskrant om dit onderzoek te bedenken en uit te voeren”, zegt seksuologe en hoogleraar kwaliteit Psychologie onderwijs Liesbeth Woertman tegen DUB. Samen met promovenda Femke van den Brink heeft ze een vragenlijst gemaakt over hoe de man de vrouw het liefste ziet.

In het onderzoek wordt ook meteen gevraagd hoe mannen over hun eigen uiterlijk denken en wat ze er aan doen.

Server explodeerde

De enquête staat sinds 11 juni op de site van de Volkskrant en de reacties zijn overweldigend. Iets té zelfs: door de duizenden belangstellenden kon de server van de UU het niet meer aan. “Blijkbaar doen we niets liever dan praten over het uiterlijk van vrouwen”, aldus de krant.

Representatieve groep

Vooralsnog is de vragenlijst alleen door Volkskrant-abonnees in te vullen. “Als de server het weer goed doet, wordt de vragenlijst ook op andere sites geplaatst”, zegt Woertman in DUB. “We proberen uiteraard een representatieve groep mannen deel te laten nemen aan het onderzoek, en niet alleen mannelijke Volkskrant-abonnees.”

4 Reacties

Reageren
  1. Jan Scherjon

    Ideale vrouw bestaat niet, je mag al blij zijn als
    ze niet stom is !

  2. Jan Bautrigram

    Dat geldt zeker ook voor mannen die onzin schrijven.

  3. Anoniem

    En de vragenlijst is samengesteld door 2 vrouwen ?

  4. Rick

    Wat de ideale vrouw is, volgens de Nederlandse man, zou nog nooit wetenschappelijk zijn onderzocht. Is dat voldoende reden om onderzoek te doen? Is er al eens wetenschappelijk onderzocht of een vrouw met blond haar minder slim is dan de donkerharige vrouw? Is dat maatschappelijk relevant? Of wordt hier gebruik gemaakt van een veel gebruikte methode in de wetenschap om de eigenlijke onderzoeksvraag te maskeren? Wat wil men weten…? En, waarom?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).