Hoe zou Utrecht er 100 jaar na de meltdown uitzien? Zo!

Hoe zou Utrecht er 100 jaar na de meltdown uitzien? Zo!

Stel je eens voor: 2010, de dollar zakt in elkaar en vervolgens stort de hele wereldeconomie in. De chaos is compleet. Mensen verliezen overal hun banen, hoop en gevoel voor veiligheid. Voedsel wordt schaars en de winkels worden geplunderd. De ongelukkige omstandigheden zorgen ervoor dat onderhoud aan de kerncentrales op een laag pitje is komen te staan. Door het missen van personeel en materialen die nodig zijn, gaat na een paar jaar helemaal mis.

2014: Een aantal niet te stoppen meltdowns in Nederland en België zorgen er voor dat er een dodelijke hoeveelheid straling vrij komt en is overal meetbaar in Nederland. Door de straten rijden militairen met megafonen en roepen de mensen op hun dierbare spullen te verzamelen en direct te vertrekken. Geen tijd om te blijven. Iedereen moet weg. NU!

Zo introduceert illustrator Roy Korpel zijn project Holland 2114. De illustrator zag in deze angstaanjagende gedachte een uitgelezen kans om met Photoshop zijn fantasie een digitale werkelijkheid te maken. Hoe zou Nederland er 100 jaar later uitzien? Met die visie maakte hij onder andere bovenstaand beeld van de Zadelstraat en de Dom.

Hoe dat precies ging, zie je hier.

3 Reacties

Reageren
 1. Bart Verhoeven

  Gaaf.
  Doet mij een beetje denken aan een shortfilm uit 2009, gemaakt door een Nederlandse filmstudent, die een 9-minuten lange game-achtige (halflife) film heeft gemaakt die zich afspeelt in Nederland: What’s in the box?
  http://www.youtube.com/watch?v=IU_reTt7Hj4

 2. ITALO DE LORENZO

  vreselijke catastrofe.

  gelukkig hebben de geraniums-baskets op de lantaarnpalen het wel gered.

 3. spaak

  Prachtig. Zie ookRuin

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).