Hogeschool Utrecht volgt voorbeeld UU niet: onderwijs gaat door ondanks staking - De Utrechtse Internet Courant Hogeschool Utrecht volgt voorbeeld UU niet: onderwijs gaat door ondanks staking - De Utrechtse Internet Courant

Hogeschool Utrecht volgt voorbeeld UU niet: onderwijs gaat door ondanks staking

Hogeschool Utrecht volgt voorbeeld UU niet: onderwijs gaat door ondanks staking
Update: De HU komt toch terug op het besluit om de studenten naar de instelling te laten komen. Lees hier waarom.

Update: De HU komt toch terug op het besluit om de studenten naar de instelling te laten komen. Lees hier waarom.

De Hogeschool Utrecht verwacht ondanks een OV-staking aanstaande dinsdag dat studenten gewoon naar de instelling kunnen komen, omdat de staking ruim van tevoren is aangekondigd.

De Universiteit Utrecht (UU) verplaatste de tentamens van 28 mei wegens de ov-staking, omdat door de staking niet gegarandeerd kan worden dat studenten en docenten de UU kunnen bereiken. Ook is het die dag niet verplicht om aanwezig te zijn bij colleges. Er rijden de hele dag geen treinen in het hele land.

De Hogeschool Utrecht (HU) zegt dat het onderwijs wel door zal gaan zoals gepland. “Aangezien de staking ruim van tevoren is aangekondigd, wordt iedereen in staat geacht om een oplossing te vinden voor mogelijke hinder in het openbaar vervoer”, schrijft de onderwijsinstelling op Facebook.

Onder het bericht zijn al snel tientallen klachten van studenten te lezen. Zo zegt een Rotterdamse student geen auto te kunnen betalen en elke dag met de trein te reizen: “Verwachten jullie dat ik ga fietsen? Voor sommige studenten is er geen oplossing ondanks de vroegtijdige aankondiging.”

Een woordvoerder van de HU, Seger Pijnenburg, zegt dat elke onderwijsinstelling een andere afweging maakt en dat bij de hogeschool in Utrecht in principe alles doorgaat. Hoe studenten dat moeten oplossen als ze erg ver weg wonen? “Studenten kunnen dan contact opnemen de opleiding.”

Ov-staking wegens pensioenleeftijd

Op 28 mei wordt er door het treinpersoneel in Nederland en bij verschillende streekvervoerders gestaakt. Het is nog niet duidelijk of de streekvervoerders in Utrecht ook zullen staken.

De werknemers leggen het werk de hele dag neer omdat ze willen dat de pensioenleeftijd wordt bevroren. De vakbonden willen dat het voor mensen met zwaar werk mogelijk blijft eerder met pensioen te gaan.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).