Hogeschool Utrecht zoekt 400 nieuwe medewerkers Hogeschool Utrecht zoekt 400 nieuwe medewerkers

Hogeschool Utrecht zoekt 400 nieuwe medewerkers

Hogeschool Utrecht zoekt 400 nieuwe medewerkers
Archieffoto Utrecht Science Park
De Hogeschool Utrecht (HU) zoekt 400 nieuwe medewerkers. Het opleidingsinstituut is vooral op zoek naar nieuwe docenten die in september kunnen starten. Het is de grootste wervingscampagne sinds het bestaan van de school.

De Hogeschool Utrecht (HU) zoekt 400 nieuwe medewerkers. Het opleidingsinstituut is vooral op zoek naar nieuwe docenten die in september kunnen starten. Het is de grootste wervingscampagne sinds het bestaan van de school.

Er is bij de HU een ‘enorme vraag’ naar nieuwe docenten, onderzoekers en personeel voor ondersteunende functies. Er werken volgens het meest recente jaarverslag nu al zo’n 3340 mensen bij de HU en daar moeten er dus nog zo’n 400 bijkomen.

Heleen Cosijn, directeur Human Resources HU: ”We hebben snel veel nieuwe collega’s nodig. Door met meer docenten per student te werken, versterken wij al langere tijd de kwaliteit van ons onderwijs. Tegelijkertijd zien wij oplopende aanmeldingen van nieuwe studenten en hebben we minder studie-uitval. Hieruit ontstaat een enorme vraag naar nieuwe collega’s.”

6 Reacties

Reageren
 1. ACTK

  Hoogstwaarschijnlijk voornamelijk een effect van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. De HU had er nogal een handje van personeel in uitzendcontructies te stoppen. Die mensen moeten nu op de loonlijst komen en dan moet je een mooi verhaal verzinnen. De top van de HU staat wat dit aangaat bekend als de bonte hond. Klinkt allemaal heel tof, is gewoon het wegmoffelen van laakbaar handelen uit het verleden.

 2. Martijn

  Op de website van de HU zie ik maar 50 vacatures staan. Waar kan ik de overige 350 vinden?

 3. Utrechter2

  HU is niet de eerste die zegt honderden mensen nodig te hebben. Wat ik meestal mis bij deze publicaties zijn de fte’s. Met andere woorden gaat het om full time banen met uitzicht op vast dienstverband (‘hypotheekwaardige banen dus’) of om bijbanen en andere free lance werk? Ik zeg niet dat hier sprake van is, maar in het licht van 20 jaar arbeidsmarktontwikkelingen is het wel relevant om te weten.

 4. Begemoth

  HU is een oasis van het Nederlandstalige onderwijs, ook in ICT. Er is natuurlijk niks mis daarmee, maar geen wonder dat ze tekort aan docenten hebben. Het lijkt een beetje op Athletic Bilbao, die alleen Baskische spelers gebruikt…

 5. Saskia

  Docenten voor welke vakken?

 6. Piet

  Hopelijk kunnen ze wat goede nieuwe docenten vinden. De HU bungelt al jaren onderaan de hbo-lijst van de keuzegids.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).