Hond zit al twee weken alleen in Utrechtse achtertuin terwijl bewoners genieten van vakantie Hond zit al twee weken alleen in Utrechtse achtertuin terwijl bewoners genieten van vakantie

Hond zit al twee weken alleen in Utrechtse achtertuin terwijl bewoners genieten van vakantie

Hond zit al twee weken alleen in Utrechtse achtertuin terwijl bewoners genieten van vakantie
Bron: Instagramaccount Michael Politie
Bewoners van een huis in Utrecht Zuid hebben besloten hun hond in de achtertuin te laten terwijl zij zelf op vakantie zijn gegaan. Agenten hebben het dier woensdag uit de benarde positie gehaald.

Bewoners van een huis in Utrecht Zuid hebben besloten hun hond in de achtertuin te laten terwijl zij zelf op vakantie zijn gegaan. Agenten hebben het dier woensdag uit de benarde positie gehaald.

Bij de politie kwam vandaag de melding binnen dat een hond al twee weken alleen in de achtertuin van een woning in Utrecht Zuid zou zitten. De bewoners zouden de gehele periode al op vakantie zijn, zonder dat er een redelijke oplossing voor het dier was gevonden.

Agenten die een kijkje gingen nemen vonden een vastgeketende hond. De hele tuin lag daarnaast vol met uitwerpselen en de hond had geen eten en drinken.

Er is besloten het dier in beslag te nemen. “De hond is naar een opvangcentrum gegaan waar hij wel de juiste aandacht en liefde krijgt”, aldus de politie.

25 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Stop die bewoners in een asiel zeg.
  En laat de hond op vakantie gaan.

 2. Rietje

  Knettergek.

 3. Esrin W.

  En weer vraagt niémand zich af of de directe buren van de aanliggende panden niks in de gaten hebben gehad.

 4. Uuutje

  Worden deze mensen ook nog gearresteerd bij thuiskomst, of doen dierenlevens er eigenlijk niet toe? Krijgen deze mensen een permanent verbod op het houden van dieren.

  Worden deze mensen bij een sociale huurwoning uit hun huis gekicked? Wegens niet naleven huurcontract en overlast voor buren.

  Kan, bij evt. kinderen, de raad voor de kinderbescherming , hier een kijkje nemen? Het zegt wel iets over deze “volwassenen” namelijk. Alles gaat hier mis en achteraf haben wir weer nichts gewust. Het is gewoon dierenmishandeling.

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 5. Uuutje

  @esrin

  Die hebben dan ook de politie ingeschakeld.

  Waarsch. had men eerst niet door dat de buren vertrokken waren? Waarsch. hebben ze dat niet verteld.

  Missch. zijn de buren tuig vd richel en speelt angst een rol? Of wordt men doodziek v dit gezin?

 6. Cora van M.

  Esrin W, lieve schat, de buren hebben de politie gebeld. Niemand vraagt zich af wat jij je afvraagt, omdat iedereen behalve jij het artikel leest.

 7. Nico

  Gokje, boete en verders niet? Misschien straffen met ergens koe of paardenstallen laten schoonscheppen een paar weken of langer? Maar dat zal wel niet kunnen of mogen. Dus misschien boete en weer door………………..naar de volgende vakantie.
  Al snap ik buren ook niet die de melding pas na 2 weken doen. Zal toch wel eerder opgevallen zijn dat hond vast zat en zonder eten en drinken buiten was…?

 8. Hans

  @ Uutje
  De suggestie dat de Raad voor de Kinderbescherming hier langs moet gaan indien er sprake is van kinderen is een heel terechte. Mensen die hun huisdier verwaarlozen zijn meestal ook slecht bij machte om goed voor hun kinderen te zorgen. Verwaarlozing van een huisdier is meestal een signaal dat er iets helemaal niet goed gaat op dat vlak.

 9. wollie

  lik op stuk: bewoners aan de halsband in de tuin, hond op vakantie.

 10. Peet

  Wat gaat de politie doen wanneer de dierenbeulen terug komen van vakantie????

 11. JdV

  Ik ben het zowaar eens met Uuutje. Ik zou willen voorstellen dat Fiod, kinderbescherming, dierenbescherming, woningcooperatie en politie gezamelijk optrekken om deze mensen voor de rest van hun leven aan te pakken. Huurcontract door de versnipperaar. Kinderen naar jeugdzorg. Beslag op bankrekeningen en huisraad. Huisdieren naar de dierenbescherming. En een aantal aanklachten van justitie. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Een harde les, zeg maar.

 12. Zudewi

  Hetzelfde met de eigenaren doen en hopelijk gaat de hond naar betere mensen.

 13. Esrin W.

  Even terug naar de basics, als ik merk dat een hond al een paar dagen in de tuin zit bel ik aan bij de buren en zo niet dan laat ik het geen twee weken duren. Net zoals bij die studenten deze week is het diréct handelen en resultaat.

 14. Trudy

  Dat is toch te gek voor woorden die zijn geen dier waard als je een vakantie kan betalen kan je dan ook wat voor je dier regelen vindt het een schande echt

 15. Scherpschutter

  De ophef is ergens wel weer amusant en toont aan hoe vervreemd velen van de realiteit zijn. Wij mensen helpen zonder met de ogen te knipperen een complete mierenkolonie in de tuin om zeep (duizenden tegelijk de dood in) en we eten meerdere dieren per maand op (dieren zijn nu eenmaal onze eigendommen), maar wee het gebeente van diegene die zijn hond twee weken zonder eten of drinken in z’n tuin laat.

  Waarom is het moreel ok om een wespennest uit te roeien of een koe te vermoorden om op te eten, maar een halsmisdaad om je hond twee weken in de tuin achter te laten zonder eten of drinken?

  Ik kan er niet bij met mijn verstand.

 16. De Buurman

  @Scherpschutter: een hongerige hond in de tuin van de buren is irritant, en ik bel bij elke vorm van aanhoudende geluidsoverlast de politie. Het is geen halsmisdaad om je buren wakker te houden en iedereen moet lekker met z’n doorgefokte vlooienbaal doen wat ie wil. Maar kom niet aan mijn nachtrust.

 17. Koel Hoofd

  Die hond zit vastgeketend zonder eten of drinken in de tuin.
  Hongerige honden zijn niet stil….die worden pas stil na verhongering
  En de buren bellen pas na 2 weken de politie?

  Ik ben het eens met @Uuutje en @JdV, maar dan voor de hele buurt….
  Want als dat al met weerloze dieren gebeurd, wat gebeurd er daar nog verder?

 18. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  Moet iedereen die een mierenhoop uitroeit in de tuin zich voortaan ook verplicht laten controleren door de FIOD en de Raad voor de Kinderbescherming? Zo nee, waarom dan wel bij het simpelweg in de tuin laten van een hond? Wat maakt het ene dier specialer dan het andere?

  U bent irrationeel in deze kwestie. Dat ben ik niet van u gewend.

 19. Luuk Upuuk

  Wat een negativiteit in alle reacties. Ik zie graag de positieve kant van de zaak. Gelukkig waren/zijn de “eigenaren” van deze hond zo vreselijk dom om die hond in hun eigen tuin vast te binden. Als ze wat slimmer waren geweest, hadden ze de hond meegenomen en ergens in Frankrijk in een bos aan een boom gebonden om daar te laten creperen. Dan had er geen haan naar gekraaid en hadden ze bij thuiskomst alleen met een kwasi droef gezicht hoeven te vertellen dat hun schatje op vakantie was weggelopen.

 20. wollie

  @ss insecten en zoogdieren worden inderdaad verschillend behandeld ihkv dierenbescherming. maar begin gerust een mierenasiel — wel zorgen dat ze niet weglopen 🙂

 21. Ton

  @ Scherpschutter
  “Ik kan er niet bij met mijn verstand.”
  Ik zou zeggen, probeer het dan eens met iets anders als je verstand.
  Dan lukt het je vast wel om erbij te komen.

 22. Scherpschutter

  @wollie

  Het gaat niet om de klasse van het dier in kwestie. Muizen bijvoorbeeld zijn ook zoogdieren. Niemand die klaagt als er 1 onthoofd wordt in een muizenval. En natuurlijk zijn ook de miljoenen kippen, koeien en varkens die we opeten zoogdieren.

  Maar oh oh oh…Laat niemand een hond (ook zoogdier, en een maaltijd in sommige landen) twee weken in de tuin zonder eten en drinken, want DAT is pas echt evil. Kennelijk.

  Demense hier in het westen zijn werkelijk compleet gebrainwashed. Ieder zich op de realiteit of nature of reality kwijt…

 23. Ton

  @ SS
  Kannibalisme schijnt ook ‘reality of nature’ te zijn.
  Als je perse zou willen is er zuiver rationeel vast wel een sluitende redenatie op te zetten om het te rechtvaardigen.

 24. Scherpschutter

  @Ton

  De ‘reality of nature’ en ‘nature of reality’ zijn twee verschillende zaken, Ton.

  Verder heb ik eerlijk gezegd geen flauw idee wat het punt is dat je probeert te maken met kannibalisme. Onnavolgbaar.

 25. Jan Wolkers

  Haha, kippen zijn zoogdieren ja. Scherpschutter heeft thuis een hok waarin zijn kippen eiloze kuikens ter wereld brengen en met melk voeden. De fantasiewereld van deze figuur wordt steeds grappiger.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).