Honden die man aanvielen in Utrechtse wijk Lunetten in beslag genomen Honden die man aanvielen in Utrechtse wijk Lunetten in beslag genomen

Honden die man aanvielen in Utrechtse wijk Lunetten in beslag genomen

Honden die man aanvielen in Utrechtse wijk Lunetten in beslag genomen
Stockfoto
De honden die ongeveer twee weken geleden een man aanvielen in de Utrechtse wijk Lunetten zijn in beslag genomen. Dat laten wijkagenten Ron Wesselo en Dennis Doorson maandag weten.

De honden die ongeveer twee weken geleden een man aanvielen in de Utrechtse wijk Lunetten zijn in beslag genomen. Dat laten wijkagenten Ron Wesselo en Dennis Doorson maandag weten.

Op zondag 22 mei werd een man in de vroege ochtend in de omgeving van de Karpaten in Lunetten aangevallen door twee honden. Het ging om een grijze hond en een zwarte pitbull. Het slachtoffer werd gebeten in zijn voeten, benen, arm en in het gezicht. De politie liet destijds weten op zoek te zijn naar de eigenaar van de dieren.

Nu zeggen de wijkagenten dat ze via een tip beide honden hebben opgespoord. De dieren zijn in beslag genomen en wat volgt is een risico-inschattingstest. Wat de consequenties waren voor het baasje van de honden is niet bekend.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Krijgt het baasje van de honden ook een risico-inschattingstest?

 2. Geenstijl@Utrecht

  Nou ja de risico test hebben ze volgens mij met vlag en wimpel gewonnen, vraag het maar aan het slachtoffer van deze dieren.
  Het lijkt mij verstandig om deze dieren in te laten slapen,misschien ook zoiets met het b..sje,tenslotte honden worden niet voor niets zo vals.

 3. cas

  Die laat je toch gelijk inslapen zonder dure onderzoeken.

 4. Kriticus

  Waarom worden agenten met hun naam genoem?

 5. Berri

  Jammer dat er in dit soort gevallen altijd een foto van een herder getoond word
  Ik heb zelf een herder en een golden retriever
  Maar ik denk dat mijn golden retriever eerder zal bijten dan de Herder
  Zo komt de Herder nooit van zn (onterechte) imago af

 6. Ronald

  Pitbull, Rottweiler, Duitse herder. Maar wordt het ook niet eens tijd om te kijken hoeveel honden een stad aankan? Mijn wandelingetje wordt regelmatig vergald door deze Poepdozen.

 7. Lexus

  @Ronald: eigenlijk is het jarenlang heel goed gegaan. De meeste hondenbezitters namen tot voor kort de moeite om de poep van hun dieren zelf op te ruimen. Maar met de corona-epidemie heeft een nieuwe categorie hondenhouders haar intrede gedaan en die blijkt veel minder gedisciplineerd te zijn. Het gevolg is dan ook toename van de overlast en terugkeer naar vroegere tijden, toen alle stoepen en plantsoenen in Nederland vol hondenstront lagen. Ook op de wandelpaden, zoals het jaagpad langs de Kromme Rijn of bospaden, is het inmiddels weer oppassen geblazen.

 8. Len

  Je bent zelf een poepdoos @ Ronald

 9. Pieter

  Dat is lekker vlug !!! Pffffff

 10. JdV

  @Cas: Kan DUIC reacties als die van Cas verwijderen aangezien die een loopje nemen met de rechtstaat? Mensen als Cas zijn een gevaar voor de samenleving omdat ze de rechter negeren en tot eigenrichting willen overgaan. Levensgevaarlijk dit soort “mensen”.

 11. Lexus

  @Len: minne reactie op Ronald; die poept niet in de openbare ruimte. Wat ik overigens nog vergeten was op te merken is dat steeds meer hondenbezitters zich niet houden aan de op vele plaatsen verplichte aanlijning. Het aantal bijtincidenten zal daardoor ook verder toenemen. Zorgelijk, want van handhaving is niet of nauwelijks sprake. Mijn advies bij een aanvallende hond: keer hem niet de rug toe, want dan valt hij meestal pas aan, tenzij hij getraind is om aan te vallen. Dan heb je pech en kan de verwonding heel ernstig zijn. In wezen zijn honden hele laffe dieren, maar een dier weet niet beter. Hun baasjes zijn vanzelfsprekend vele malen erger.

 12. Moontje

  @ Ronald, wordt niet eens tijd om te kijken hoeveel mensen de wereld aankan? Mijn wandelingetje wordt regelmatig vergald door chagrijnige mensen.

 13. Lexus

  @JdV: Cas heeft niet gezegd wie die bijthonden moet laten inslapen. Vanzelfsprekend dient dit door het bevoegde gezag te gebeuren. Maar het moet ook niet al te moeilijk zijn.

 14. Carmen

  Ahhh JdV. Heeft Cas op je eigen gevoelige reactionaire staartje getrapt?

 15. JR

  @ JdV: rechtsstaat. Met dubbel s.

 16. Piet

  @Berry, de kans is inderdaad groter dat een golden retriever zal bijten. Maar daar heb je naast een kleine hechting meestal niet veel overlast van. Als een Duitse herder bijt dan ben je verder van huis. Kan je zo een paar vingers of erger missen. Ik heb toch minder moeite met een GR hoor.

 17. RABE

  Kriticus, dat zijn de wijkagenten van Lunetten en iedereen in de wijk kent ze.

 18. Anita

  Het wordt tijd dat deze honden verdwijnen uit het straatbeeld het zijn moordmachine ik vertrouw die honden niet.graag verbod per direct

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).