Honderden Utrechters bij inspraakavonden tippelzone | De Utrechtse Internet Courant Honderden Utrechters bij inspraakavonden tippelzone | De Utrechtse Internet Courant

Honderden Utrechters bij inspraakavonden tippelzone

Honderden Utrechters bij inspraakavonden tippelzone
De gemeente Utrecht heeft honderden aanmeldingen ontvangen voor de inspraakavonden over de tippelzone. Gisteren was er een informatiebijeenkomst over de locatie Elektronweg. Vanavond is bijeenkomst voor de Boteyken.

De gemeente Utrecht heeft honderden aanmeldingen ontvangen voor de inspraakavonden over de tippelzone. Gisteren was er een informatiebijeenkomst over de locatie Elektronweg. Vanavond is bijeenkomst voor de Boteyken.

Gisteren begon de inspraakavond over de locatie Elektronweg met een blokkade van bergingsbedrijf Modern. Een grote vrachtwagen blokkeerde de toegangsweg naar zalencentrum Den Hommel, waar de bijeenkomst plaatsvond. Toen de wagen, op verzoek van de aanwezige handhavers, aan de kant ging kon de avond beginnen. Bewoners, politici en ondernemers waren aanwezig om uitleg te vragen over de mogelijke komst van de tippelzone naar Lage Weide. Er waren eigenlijk geen voorstanders te vinden onder het publiek in de zaal. De kritiek richtte zich vooral op de veiligheid, en op de economische schade voor ondernemers.

DUIC sprak al eerder met ondernemer Jeroen Boere van Next Kitchen. Hij zit met zijn bedrijf aan de Elektronweg. “Hier zit ik niet op te wachten. Wij zijn een partycateraar en mijn medewerkers komen op hele diverse tijden, ook in de avond laat, terug op kantoor. Ik wil mijn werknemers een leuke en gezonde werkplek aanbieden maar als de tippelzone er komt dan kan het wel een stuk spannender worden met de veiligheid.”

Boteyken

Vanavond is de inspraakavond over de locatie Boteyken en daar zal waarschijnlijk de kritiek richting het college niet minder zijn. Honderden mensen hebben zich aangemeld en daarom heeft de gemeente besloten om meerdere rondes te houden, zodat iedereen zijn zegje kan doen. Ook komt er een extra consultatieavond op 25 september, eveneens in twee rondes. Hiermee kunnen in totaal zo’n 600 mensen aanwezig zijn.

Waar gaat de discussie over?

De huidige tippelzone aan de Europalaan moet volgend jaar wijken voor woningbouw. In de Merwedekanaalzone worden 6.000 tot 10.000 nieuwe woningen gebouwd. De huidige tippelzone, met een groep van ruim zestig sekswerkers, moet daarom verhuizen. De gemeente heeft uitgezocht op welke plekken het werk voortgezet kan worden en kwam uit op twee locaties: de Elektronweg bij Lage Weide en de Boteyken bij Strijviertel.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ja hoor eens hier. Utrecht heeft Vleuten en de Meern niet voor niets ingelijfd. We hebben ruimte nodig en het kan niet zo zijn dat de mensen uit deze plaatsen wel profiteren van alle lusten die Utrecht te bieden heeft (OV-knooppunt, Theater, Bioscopen, Restaurants, Musea) en niet de lasten. Lijkt me niet meer dan eerlijk dat er ook zaken als coffeeshops of prostitutie mogelijk worden, dat hoort nou eenmaal bij een grote stad waar ze nu onderdeel van uitmaken.

 2. Mia Amram

  Hoho… Vleuten-De Meern wilde he-le-maal niet bij de Gemeente Utrecht, het is ons opgedrongen. Vanaf die tijd dus hogere lasten, meer drukte, ellendige busbaan. Dat er meer gebouwd moet worden en we dus heel Leidsche Rijn om ons heen hebben gekregen, het is niet anders. Maar om te zeggen dat wij hiervan profiteren (???) en dus ook maar een tippelzone in de buurt moeten accepteren is wat kort door de bocht.
  Die arme meiden die op zo’n manier hun geld moeten verdienen hadden allang geholpen moeten worden niet meer op die tippelzone Europalaan te hoeven staan; die misser hoeft niet op Vleuten-De Meern afgeschoven te worden.

 3. Toine Goossens

  Ja hoor, daar gaan we weer. De Vleuten De Meern NIMBY,S zetten ook een pressiegroep op. Wel de lusten, maar niet de lasten.
  Het is hoog tijd dat College en Raad pressiegroepen duidelijk maken dat zij in deze een ruime meerderheid van de bevolking vertegenwoordigen die vindt dat ookVldM haar verantwoordelijkheid moet nemen. Lasten worden namelijk evenredig over de stad verdeeld. Daar staan de beginselen van behoorlijk bestuur namelijk garant voor.

  Eigenlijk zou het College ook inwoners van de rest van Utrecht, of hun vertegenwoordigers, uit moeten nodigen. Die kunnen pressiegroepen vrij tegenspreken en VldM bewoners op hun verantwoordelijkheden kunnen wijzen. Utrecht zijn we samen!!

 4. Geenstijl@Utrecht

  Ik snap niet dat er zon groot probleem hiervan word gemaakt, op de Europalaan gaat het al meer dan 20 jaar uitstekend, ik hoop dat de mensen in de Meern zich niet gek laten maken door die zgn eigenbelang club, stadsagenda.
  Ook dit hoort bij een stad en kun je niet wegmoffelen.
  Of voelen nu veel heren zich betrapt als ze even stiekem gaan neuzen bij de meiden van plezier.

 5. Wim Vreeswijk

  Persoonlijk denk ik dat er helemaal geen handel meer in zit voor de dames, want het is tegenwoordig veel eenvoudiger en ook anonimer via thuiswerken op internet. Daarmee word ook de tippelzone een heel eind overbodig.

 6. Scherpschutter

  Tippelzone? Op het stadskantoor!! Je zou toch door zo’n ambtenaar even een hoerenbuurt door je strot geramd krijgen zeg….

 7. Mia Amram

  Die arme vrouwen hadden allang geholpen moeten worden aan een andere vorm van inkomsten, net zoals de dames uit de Hardebollenstraat en van het Zandpad opeens iets anders moesten gaan doen?
  Wij van Vleuten-De Meern hebben de inlijving door Utrecht opgedrongen gekregen, niemand was daar blij mee, om dan te stellen dat we lasten en lusten moeten verdelen? Tot nu toe alleen maar lasten hoor….

 8. Katja

  Vleuten en De Meern zijn INGELIJFD door Utrecht, ze wilden het helemaal niet.
  Dus niet praten over “wel de lusten (van de hoerenlopers ?) en niet de lasten, @Toine Goossens !

 9. JdV

  @Katja. Wel de lusten van de utrechtse scholen, ziekenhuizen, schouwburg, zwembaden etc. etc. Maar de inwoners van Utrecht betalen voor al die voorzieningen, en de inwoners van de randgemeenten dragen geen stuiver bij en lachen zich een versuffing. Lekker goedkoop sporten, naar het theater, naar school. Profiteus en uitvreters noem ik dat.

 10. BW

  Valt me op dat de term “nimby” nogal eens wordt misbruikt, ook nu weer. Voor de mensen die niet weten wat nimby betekent: Not In My Back Yard. De uitleg: een nimby is hartstikke voorstander van een tippelzone (o.i.d.), behalve als het in hun eigen achtertuin is. Dat is hier bij mijn weten niet aan de orde. Deze mensen hebben nooit voor een tippelzone gekozen, maar worden er nu onverwacht mee geconfronteerd dat deze ongevraagd in hun achtertuin komt. Vrij normaal dat je daar heftig tegen ageert, zouden we waarschijnlijk allemaal doen. Ik wel in ieder geval.

  Verder ben ik altijd erg benieuwd wat de mensen die anderen voor nimby uitmaken zelf allemaal in hun achtertuin hebben (gifbelten? kerncentrales? iets anders?) wat rechtvaardigt dat anderen zo makkelijk voor nimby worden uitgemaakt.

 11. Vingervlug

  Die boeren uit Vleuten en de Meern heb ik sowieso nooit als Utrechters gezien.

 12. Geenstijl@Utrecht

  Ik vind de huidige keuze ook niet echt top, maar ik vind wel dat er ruimte moet zijn voor dit soort mensen en hun bezoekers, echter ik kan mij betere locaties bedenken.
  Het blijkt maar weer dat de ambtenaren over de ambtenaren geen inlevingsvermogen hebben.

 13. Jeroen

  Als je kunt kiezen tussen een industrieterrein met of zonder woningen in de buurt lijkt mij de keus eenvoudig.

 14. Bazel

  Hoezo moet er ruimte zijn voor gedoogd vrouwenmisbruik en gedoogd mensen de vernieling in helpen? Hoezo moet er ruimte zijn voor het faciliteiten van de misdaad? Hoezo moet er ruimte gegeven aan hoerenlopers die een probleem hebben en een probleem zijn? Leg me dat eens uit.

  Gaan we ook een gedoogzone aanleggen voor winkeldiefstal, want de meeste kleine criminelen zijn ook verslaafd?

 15. Zeg eens

  @ JdV

  Wat een onzin, de gemeentebelasting is verhoogd voor al deze inwoners en de meeste voorzieningen worden in de oude dorpen gesloten (wegbezuinigd), want men moet maar gebruik maken van andere voorzieningen op andere plekken. Daarnaast kunnen inwoners vanuit Leidsche Rijn ook gebruik maken van voorzieningen in Nieuwegein, waar ze nu niet aan meebetalen, maar wat wel dichterbij is. Dat theater in Utrecht gebruikte ze misschien ook al wel, toen ze nog geen inwoner van Utrecht waren, dus wat wil je nu eigenlijk zeggen?

 16. Reaguurder/Utrecht

  Ik zou mijzelf gewoon afscheiden van de stad Utrecht als ik de inwoners van de Meern zou zijn, gewoon de grenzen dicht voor die Utrechters en hun bestuurders, roep de onafhankelijkheid uit, leve de vrijheid eigen Meerenezen eerst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).