Honderden bestellingen voor bouwinstructie Domtoren van Lego Honderden bestellingen voor bouwinstructie Domtoren van Lego

Honderden bestellingen voor bouwinstructie Domtoren van Lego

Honderden bestellingen voor bouwinstructie Domtoren van Lego
De bouwinstructie van de Domtoren in Lego is een waar succes. Meer dan 600 bestellingen zijn er al binnengekomen via de DUIC shop. “We zijn overweldigd en oprecht overvallen door de vele bestellingen, en kennelijk ons bestelsysteem ook”, laat initiatiefnemer Joris Daalhuisen weten.

De bouwinstructie van de Domtoren in Lego is een waar succes. Meer dan 600 bestellingen zijn er al binnengekomen via de DUIC shop. “We zijn overweldigd en oprecht overvallen door de vele bestellingen, en kennelijk ons bestelsysteem ook”, laat initiatiefnemer Joris Daalhuisen weten.

Om eerst even kort terug in de tijd te gaan. Een van de oprichters van DUIC, Joris Daalhuisen, bedacht een paar jaar geleden dat het mooi zou zijn als er een bouwpakket van Lego van de Domtoren zou komen. Het bleek een project van de lange adem waar we hier al uitgebreid over schreven.

Uiteindelijk startte vorige week de verkoop van de bouwinstructie van de Domtoren, waarvan de netto-opbrengst ten goede komt aan de restauratie van het icoon van de stad via stichting Utrechts EigenDom. De bestellingen stroomden binnen, meer dan 600 bouwboekjes zijn er al verkocht. Maar het bestelsysteem was daar niet direct op berekend en niet iedereen kreeg een bevestiging. Alle bestellingen zijn echter wel opgeslagen.

Verzendklaar

Nu wordt er hier hard gewerkt om alles in te pakken, de vaandels van 900 Jaar Utrecht te maken en alles verzendklaar te maken. Vanwege het hoge aantal bestellingen moeten er nog een hoop bouwboekjes extra gedrukt worden. “Volgende week, uiterlijk vrijdag 17 juni, zullen we alle Lego-boekjes versturen”, vertelt Daalhuisen

Initiatiefnemer Daalhuisen vertelt verder: “De Dom van Lego is een droom die uitkomt en het enthousiasme hiervoor is fantastisch. Wie weet zal Lego de Dom alsnog officieel uitbrengen! Hoe dan ook heb je met je bestelling bijgedragen aan de renovatie van de echte Dom – en schittert binnenkort de miniatuurversie in jouw huis.”

De Domtoren waarvan de bouwinstructie nu te koop is

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Lachgas

  Heel leuk initiatief. Maar is er bv een bestellijst van de steentjes en waar dat dan kan?
  Of hoe steekt dit in elkaar?

 2. Joris

  Lachgas: lijst met steentjes zit achterin het boekje, groet Joris

 3. W

  Wat een bijzonder initiatief! Top!

 4. Julien

  @lachgas. Ik hoop dat achterin het boekje, net als bij Lego, de nummers van de steentjes staan. Dan kan je ze via een website als Bricklink bestellen.

 5. BW

  Uit het eerdere artikel begreep ik dat een set inclusief stenen ca. 60 euro zou kosten. De initiatiefnemers vinden dat blijkbaar teveel (lijkt mij niet zo’n gekke prijs, maar kan niet in andermans portemonnee kijken), maar wordt het dan zoveel goedkoper als je die stenen zelf op internet koopt?

  Overigens ook en vooral: leuk initiatief!

 6. Jeanne

  Huh en zijn al die steentjes dan wel voldoende op voorraad en waar moet ik doe dan bestellen en hoe duur is dat wel niet..?

 7. W.

  @BW: Misschien niet per se, maar als iemand zelf al een aanzienlijke collectie Lego heeft, dan kom je daar misschien al een heel eind mee. Als ik terugdenk aan de bakken Lego die ik vroeger thuis had, dan zou ik daar al wel een paar Domtorens mee kunnen bouwen als ik het zo zie. 🙂

 8. pietje precies

  Kan het zomopbgexicht nabouwen geen boekje voor nodig heel simpel!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).