Honderden bomen geplant in Tiny Forest op Utrecht Science Park Honderden bomen geplant in Tiny Forest op Utrecht Science Park

Honderden bomen geplant in Tiny Forest op Utrecht Science Park

Honderden bomen geplant in Tiny Forest op Utrecht Science Park
Foto's: Robert Oosterbroek
Er zijn donderdag honderden bomen geplant op het Utrecht Science park die samen een Tiny Forest vormen. Het minibos met 35 soorten bomen moet een plek worden waar mensen kunnen genieten van de natuur maar waar studenten  ook onderzoek kunnen doen.

Er zijn donderdag honderden bomen geplant op het Utrecht Science park die samen een Tiny Forest vormen. Het minibos met 35 soorten bomen moet een plek worden waar mensen kunnen genieten van de natuur maar waar studenten  ook onderzoek kunnen doen.

Een bos ter grootte van een tennisveld klinkt misschien niet heel indrukwekkend, maar door de manier van aanleggen kan het bos heel snel groeien en heeft het heel veel waarde. Zo is de grond tot een meter diep behandeld, staan er 500 bomen en 35 verschillende boomsoorten.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het Tiny Forest is aangelegd op initiatief van een student van de studievereniging Biologie.  Donderdag konden betrokkenen de hele dag bomen planten op het veldje. Er zijn ook onderzoekstegels in het ontwerp gemaakt. Met deze tegels kunnen biologiestudenten het bos en het ecosysteem nauwlettend in de gaten te houden.

De vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht Annetje Ottow plantte samen met Fiona van ’t Hullenaar, directeur Vastgoed & Campus, ook enkele bomen.

Ottow vertelde daarbij: “Het Tiny Forest past heel goed bij de plannen die de Universiteit Utrecht heeft op het gebied van biodiversiteit op het Science Park. We willen meer groen, meer diversiteit en meer gebruikmaken van de prachtige ligging van het Science Park. Het Tiny Forest symboliseert de toekomst.”

8 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Ja, leuk hoor, maar wel Amelisweerd kappen ?

 2. X

  @Katja

  Die studenten kappen geen bomen, toch? Lijkt me een super welkome aanvulling dat tiny forest.

 3. Theo

  Ideale wereld: over honderd jaar een arboretum van wereldklasse in Utrecht.

  Praktijk: over tien jaar is het waarschijnlijk een parkeerterrein.

 4. Scherpschutter

  Een complete verspilling van schaarse resources aan het verleden. Alsof de biologie van een bos niet al lang en breed in kaart is gebracht…Zinloos dit.

  Had dit stuk ruimte dan gebruikt om te testen met sterk genetisch gemanipuleerde bomen, planten en andere gewassen. Het bos van de toekomst bestaat uit superbomen, superplanten en supergewassen: oersterk, bestand tegen vrijwel alles, gevrijwaard van ziektes, maximale fotosynthese, ongekende energie-efficiency en vrijwel geen tijd om van zaadje uit te groeien naar meters hoog.

  Ga lekker in je vrije tijd in je moestuin een Tiny Forrest aanleggen jongens. Gebruik deze grond voor nuttigere zaken!

 5. Koel Hoofd

  Zinloze actie van luie studenten. Als ze heel even van de stad weg zouden fietsen, in plaats van naar de stadskroegen toe, zitten ze een bosrijke omgeving want bij Zeist begint natuurpark de Utrechtse Heuvelrug.

  Ben het eens met Scherpschutter, ze hadden wetenschappelijk onderzoek kunnen doen, maar doen liever aan wetenschappelijk populisme.

 6. Kadoendra

  Voor alle mensen met een beperkte algemene ontwikkeling, een Tiny Forest is niet slechts een klein bos, maar het is meer een klein bos waar de bomen niet alleen dicht bij elkaar gezet worden, de bomen zijn er ook op gericht om veel nuttige insecten aan te trekken en dit trekt weer veel vogels aan.
  Een Tiny Forest bestaat dus uit veel bloem en vruchtdragende bomen die weer veel nuttige insecten aantrekken wat op zijn beurt weer goed is voor vogels.

 7. Robertjc

  Ik snap het hoor, wetenschap, internationaal, ambities, dat soort dingen, maar toch…
  Waarom niet La Petite forêt? Of Winziger Wald? Bosque minúsculo, Küçük Orman, Крошечный Лес, غابة صغيرة of 小森林? De keuze voor ‘t Kleine Woud had ik zelfs briljant gevonden.

 8. Leonie

  Harstikke leuk idee ! Goed gedaan. Beetje natuur doet de jeugd goet

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).