Honderden nieuwe bushokjes, reclameborden en informatieschermen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Honderden nieuwe bushokjes, reclameborden en informatieschermen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Honderden nieuwe bushokjes, reclameborden en informatieschermen in Utrecht

Honderden nieuwe bushokjes, reclameborden en informatieschermen in Utrecht
Na de zomer wordt er gestart met het vervangen van ruim 400 bushokjes, reclameborden en informatieschermen in Utrecht. De gemeente is voor dit project in zee gegaan met Reclamebureau Limburg.

Na de zomer wordt er gestart met het vervangen van ruim 400 bushokjes, reclameborden en informatieschermen in Utrecht. De gemeente is voor dit project in zee gegaan met Reclamebureau Limburg.

De nieuwe partij mag de komende 15 jaar de haltevoorzieningen en reclameborden gaan exploiteren. Reclamebureau Limburg betaalt hier jaarlijks een bedrag voor, het is niet bekend hoe hoog dit bedrag is. Vanaf de zomer zal er gestart worden met het vervangen van de 400 haltevoorzieningen en reclameborden. Dit gaat zo’n 6 tot 9 maanden duren.

De gemeente en Reclamebureau Limburg hebben verschillende afspraken gemaakt. Zo krijgen 96 haltevoorzieningen direct zonnepanelen. Deze haltes zijn daarmee volledig zelfvoorzienend. Vanaf 2021 krijgen vervolgens ieder jaar nog eens 80 abri’s zonnepanelen. Ook zal bij een deel van de haltes binnen drie jaar een AED-apparaat beschikbaar zijn.

Bamboe

Verder krijgen 316 haltevoorzieningen dakbegroeiing of sedum. De bankjes bij de bushaltes worden gemaakt van bamboe.

Een deel van de objecten wordt voorzien van digitale schermen waarop de reiziger reisinformatie kan inzien en een plattegrond kan raadplegen, met waarop de belangrijkste bezienswaardigheden te zien zijn en een kalender met evenementen en activiteiten.

De digitale schermen langs de invalswegen van Utrecht tonen de autoreiziger actuele parkeer- en route-informatie. Naast zendtijd voor gemeentelijke berichten zullen ook berichten van Amber Alert en Urgente Vermissing direct op deze digitale schermen geprojecteerd worden.

4 Reacties

Reageren
 1. Patrick Verheij

  Klinkt goed, misschien kunnen de haltes ook eens echt hufterproof worden gemaakt. Kost vast iets meer, maar op termijn spaar je dat zeker uit. Met regelmaat fiets ik langs/door een enorme hoop glas op het fietspad.

 2. Ellen Hakkaart

  Ook het dak iets meer over laten hangen; nu is het zo dat als het regent je in het hokje niet droog staat/zit

 3. G. de Vries

  Zoals bovengenoemd: hufterproof is wel een eerste vereiste! Te veel en te vaak worden bushokjes gemolesteerd. En…eh… bankjes van bamboe? Zelfs de stalen bankjes hangen nu al regelmatig uit hun voegen.

 4. @UtrechtseSjoerd

  Wat DUIC vergeet te melden dat er in deze overeenkomst zit dat ook alle andere reclamezuilen vervangen worden en dat een gedeelte daarvan (bijvoorbeeld alles in de binnenstad) vervangen wordt door schreeuwzuilen. Reclamezuilen die 24/7 bewegend beeld laten zien zoals we dat nu al kennen op bv de Steenweg, de Febo op het hoekje van de Lange Elisabeth en Voor Clarenburg en op het Vreeburg tegenover de voormalige Perry Sport.

  Er zit een pc in deze zuilen die een ventilator heeft die 24/7 aanstaat. Het enige voordeel van deze pc is dat de Utrechtse Raad nu de exploitant (Clear Channel) kan dwingen die dingen ‘s nachts uit te zetten.

  Maar dat is ook het enige voordeel. Nadelen zijn er te over.

  – Lichtvervuiling
  – Afleiding van het verkeer (bv bij de zuil op de Mariaplaats of bij de Smeebrug)
  – Geluidsoverlast
  – Groter stroomverbruik
  – Knipperend beeld (vinden autisten of mensen met hooggevoeligheid niet leuk)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).