Pokémon-jagers in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Pokémon-jagers in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Pokémon-jagers in Utrecht

Pokémon-jagers in Utrecht
Honderden Pokémon-jagers zijn gisteravond naar de binnenstad gekomen voor de eerste echte Pokémon battle in Utrecht. In de twee uur durende strijd moesten de ruim 300 deelnemers zoveel mogelijk Pokémon vangen.

Honderden Pokémon-jagers zijn gisteravond naar de binnenstad gekomen voor de eerste echte Pokémon battle in Utrecht. In de twee uur durende strijd moesten de ruim 300 deelnemers zoveel mogelijk Pokémon vangen.

In Nederland spelen nu zo’n twee miljoen mensen Pokémon Go. Ook in Utrecht was gisteren het deelnemersveld divers, van jong tot oud, iedereen deed mee. Zo was Ruud van der Linden met zijn 75 jaar de oudste deelnemer. Ook de strategieën waren divers: sommige fanatiekelingen renden de hele stad door om de beste Pokémon te vangen, andere hadden juist stoeltjes meegenomen om zo lang op een goede locatie te kunnen blijven zitten. Vooral voor de H&M op de Oudegracht was het druk.

Met de wedstrijd waren diverse prijzen te winnen, waaronder een vakantie naar Toscane voor vier personen. Gisteravond was nog niet bekend wie er gewonnen heeft.

Foto’s: Robert Oosterbroek

Pokemon Go 02 Pokemon Go 03 Pokemon Go 04 Pokemon Go 05 Pokemon Go 06 Pokemon Go 07 Pokemon Go 08

 

 

Fotoverslag

Pokémon Go in Utrecht (Robert Oosterbroek)

7 Reacties

Reageren
 1. Lode

  Ik was er bij en sta zelf op de foto’s! Was een top wedstrijd

 2. Hans Oudwijk

  Lode 22/7/2016 – 14:11
  Ja Lode het ziet er ongekend enerverend uit. De actie, het speelplezier en spanning straalt je vanaf de foto’s tegemoet.

  De mare gaat ook dat jongeren met pokémon meer sociaal contact maken en bewegen en eindelijk van achter hun computer of van de bank af komen. Dat is ook heel fijn. Neerlands toekomst is in goede handen, dat zie je zo.

 3. Oog in Aller

  jongeren spelen buiten, praten met elkaar (ook met jongeren (en ouderen) die ze anders niet zouden spreken) en zijn veel meer in beweging. De overheid zou er honderden miljoenen voor overhebben om dat voor elkaar te krijgen. Hopen dat dit lang hip blijft.

 4. Henk

  Ik vind dit alles nogal kinderlijk, met name wat de volwassenen betreft.

 5. Patrick

  @Henk
  Ieder zijn eigen ding. En dat is maar goed ook.

  Het is goed dat ze weer naar buiten gaan en sociaal bezig zijn, maar sommigen moeten dan wel beter opletten op het (overige) verkeer. Een vriend van mij had er eentje al bijna onder de bus en soms blokkeren ze het fietspad. Als ze de anderen even in hun achterhoofd houden, mogen ze van mij nog jaren doorgaan.

 6. Sam

  @Henk “Ieder kind is een artiest. De kunst is om kind te blijven als je opgroeit.” – Picasso.

  Als mensen hier plezier uit halen, waarom zouden ze dan geven om wat wordt gezien als “volwassen”? De volwassenen die dit spelen durven ten minste gewoon toe te geven aan hun passies en hobbies. Daarboven is de nostalgiefactor erg hoog bij dit spel, want de meeste mensen die hiermee opgegroeid zijn, zijn nu rond de 25.

 7. Ro

  Met Hans moet je ontzettend kunnen lachen, dat kun je uit zijn teksten wel opmaken!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).