Honderden vrouwen (en mannen) demonstreren in Utrecht tegen coronamaatregelen Honderden vrouwen (en mannen) demonstreren in Utrecht tegen coronamaatregelen

Honderden vrouwen (en mannen) demonstreren in Utrecht tegen coronamaatregelen

Honderden vrouwen (en mannen) demonstreren in Utrecht tegen coronamaatregelen
Foto's: Bas van Setten
Honderden vrouwen liepen zondagmiddag in Utrecht mee met de Vrouwen Voor Vrijheid Mars. De demonstranten protesteerden tegen de coronamaatregelen en tegen de spoedwet.

Honderden vrouwen liepen zondagmiddag in Utrecht mee met de Vrouwen Voor Vrijheid Mars. De demonstranten protesteerden tegen de coronamaatregelen en tegen de spoedwet.

Het protest begon om 14.00 uur in het Moreelsepark. Vanaf daar liep de stoet langs de singel richting Park Lepelenburg. De mars werd begeleid door verschillende drums die de demonstranten meedroegen.

In Park Lepelenburg kwam iedereen samen. Aan de mannen werd vriendelijk gevraagd om zich tijdens de mars afzijdig te houden, maar wel aan te sluiten bij het protest op het eindpunt. In Lepelenburg stonden op een gegeven moment dan ook zo’n duizend demonstranten.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Anderhalvemeterregel

De politie moest een paar keer benadrukken dat iedereen afstand van elkaar moest houden. Wanneer dit niet zou gebeuren zou er een eind gemaakt worden aan het protest. Uiteindelijk lukte het iedereen om anderhalve meter bij elkaar vandaan te staan.

Op het podium in Park Lepelenburg verschenen verschillende sprekers. “We staan hier voor onze vrijheid. Wij leven in de buurt van elkaar, dat is onze natuur. Over de hele wereld zijn mensen zoals wij aan het opstaan. Samen met al deze mensen maken wij het verschil.”

De demonstratie is zonder enig tumult verlopen.

80 Reacties

Reageren
 1. Manmanman

  Prima dat ze protesteren! Vrijheid is een belangrijk goed en ik gun het ze van harte. Het zou mooi zijn als dat voor ze vastgelegd kan worden, zodat ze als ze zelf hevige klachten krijgen in ieder geval niet in het ziekenhuis belanden als dat noodzakelijk is. Gewoon wat kippensoep tock? ;). Oh en misschien kunnen ze dan ook bijdragen aan de zorgkosten van diegene die ze hebben geïnfecteerd!

 2. Scherpschutter

  Hartverwarmend! Geweldig om zoveel mensen te zien (en ook van alle leeftijden) die mordicus weigeren om zich te laten ketenen door een totaal krankzinnige overheid….

 3. wollie

  protesteren voor vrijheid maar mannen mogen miet meedoen??

 4. C.

  Precies, dit lijken mij voor een deel de mensen die mij en anderen op straat (op de stoep, maar ook elders) níet de vrijheid gunnen wél afstand te willen/kunnen houden. Bijvoorbeeld grofweg naast elkaar blijven lopen als jij je langs de gevel beweegt en dan lacherig/boos/niet begrijpend/verongelijkt reageren als je kenbaar maakt die ruimte toch wel te willen. Fijne medeburgers.

 5. buurtbewoner

  waarom wordt er niet gehandhaafd, onvoldoende afstand!

 6. N.

  Vrije Mina, baas in eigen brein/body ??? Hopelijk is Marie inmiddels wijzer! En blijft ze wel op anderhalve meter van mijn lijf!

 7. Scherpschutter

  @Manmanman

  Quid pro quo.

  Deal. U betaalt dan wel in mijn plaats de rekening van de geruineerde economie, staat hoofdelijk garant voor alle nieuwe schulden (ook die in EU verband) doet afstand van al uw sociale rechten, accepteert dat u als eerst zult worden ontslagen bij uw baas en voldoet een tegemoetkoming aan iedereen die deze 1.5 meter gevangenis niet ziet zitten.

  Man man man.

 8. bawang putih

  mensen die rondlopen in Utrecht/west Europa met een spandoek met daarop het woord dictatuur hebben geen enkel benul hoe de wereld in elkaar steekt!

 9. arbeider

  Steeds meer mensen hebben in de gaten dat er iets niet klopt met al de maatregelen, ondanks maar 30 IC patiënten vanaf juni.

  Complot theorie?

  Zeg nou zelf. Hoe lang laten we ons nog ketenen?

 10. Tanja

  Je ziet op de foto’s ook heel goed dat ze op anderhalve meter afstand blijven. *not*

 11. Harry

  Ik hoop oprecht dat deze vrouwen voorlopig uit de buurt blijven van hun vaders en moeders. Corona is besmettelijk. Onwetendheid en domheid blijkbaar nog meer.

 12. Kadoendra

  “Aan de mannen werd vriendelijk gevraagd om zich tijdens de mars afzijdig te houden”.

  Ja, want de mannen zijn de schuld van alles dus ook van de corona ziekte!

 13. Lili

  ‘Wij leven in de buurt van elkaar, dat is onze natuur’
  En zo besmetten we elkaar. Dat ging eeuwen zo, en dat willen sommige mensen nog steeds graag. Want dat is onze natuur. Ondanks medische kennis en vooruitgang. Terug naar de tijden van de pest en zo. Want dat is onze natuur

 14. Peet

  Ongelofelijk ,,,wat een domheid
  Laat deze mensen is weekje meelopen op de ic met Corona patiënten

 15. Houtenaar

  @Manmanman Prima, mits voor ons de samenleving wel weer open gaat en jij gaat lappen voor de economische gevolgen.
  Weg met de idiote maatregelen en weg met de bangerikken die deze onzinsituatie koste wat kost zo lang mogelijk in stand willen houden!

 16. Marinus Hendriks

  Een mantel organisatie van de antivaxxers

 17. Lexus

  Vrijheid heeft meerdere betekenissen. Je hebt ‘vrijheid tot’ en ‘vrijheid van’. De demonstranten kiezen voor ‘vrijheid tot’, dus je gang kunnen gaan zoals jij dat wilt, desnoods ten koste van anderen.

  Hiertegenover staat ‘vrijheid van’, bijvoorbeeld vrijheid van armoede en ziekte, in dit geval vrijheid van besmetting of zelfs van angst voor besmetting met een voor een aantal mensen dodelijk, ziek of invalide makend virus.

  Hier staat een sociale of maatschappelijke vorm van vrijheid tegenover individuele vrijheid.

  Ook al wordt mijn ‘vrijheid tot’ door de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus beperkt, kies ik toch voor het laatste, al wil ook ik graag een heleboel ‘vrijheid tot’ en behoor ik waarschijnlijk niet tot de grootste risicogroep. Maar met de door de demonstraten geëiste vrijheid ten koste van anderen zou ik persoonlijk niet gelukkig zijn. Helaas zie ik steeds meer mensen, vooral jongeren maar zeker ook ouderen, die dit geen enkel probleem lijken te vinden.

 18. Jansen

  Veel aanhangers van spirituele sektes, die onder de noemer coaching en zelfontwikkelling steeds meer zieltjes winnen onder ongelukkige millenials. Zorgelijk ergens. Vaak ook nog dropouts uit het Hoger Onderwijs die de wetenschap keihard laten vallen.

 19. Jos

  Te veel rotzooi wiet gerookt, zo lijkt het.

 20. Justin

  Zie hier mensen die niet het verschil weten tussen “vrijheid” en “vrijheid in een samenleving”.

 21. Geertje Jansen

  Stuitend, dit gebrek aan respect voor de mensen in de zorg die zich kapot hebben gewerkt.

 22. Pee

  Als het allemaal zo erg is met dat virus waarom zette grappehouse dan zijn hele familie op het spel?
  Omdat hij weet dat de maatregelen voor dat virus om totaal andere redens zijn dan corona.
  Tot de koning toe deed lacherig over corona tijdens een foto shoot .
  Hou er maar rekening mee dat als er maar een fractie van risico is op besmetting dat ze de koning en zijn gezin wel binnen laten blijven.
  Mensen ontwikkelen straatvrees/pleinvrees en smetvrees.
  Als er niemand ziek word die bij deze demonstratie aanwezig was,net als zoveel andere demonstraties kan je er van uitgaan dat het allemaal wel meevalt.
  Om te zeggen ”dan moet je eens in het ziekenhuis kijken ”laat ik daar nou eergisteren geweest zijn en ik zie of hoor niets bijzonders.

 23. Koel Hoofd

  De ‘sisterhood of women’ is een illusie.
  Deze dames vinden het overduidelijk doodnormaal dat hun sexegenoten zich kapotwerken in het ziekenhuis om de arme corona slachtoffers te helpen, als zij maar hun eigen asociale gang kunnen gaan.
  BAH!

  CORONA IS GEEN GRIEPJE!

 24. JdV

  @peet: succes met zoeken, er zijn nauwelijks covid 19 patienten te vinden op een IC.

 25. Jan

  Die vrouwen ook weer. Waarom worden mannen hier niet bij betrokken. Intelligentie druipt er vanaf

 26. Yoshua

  Ik vindt het flink van deze ontzettend angstige mensen dat ze van zich laten horen.
  Niet ieder mens is opgewassen tegen onvoorspelbare zaken als een pandemie.
  Toen het in maart begon zag je ook op duic reacties van een erg bang persoon die zelfs dagelijks met voorspellingen kwam.
  Angst is een slechte raadgever, maar leg dat hysterisch bange mensen maar aan hun verstand.
  Probleem is met bange mensen dat ze bang zijn om fouten te maken, dan maak je het leven zelf onmogelijk.
  Ben bang dat deze mensen wanneer covid voortduurt ze langdurige therapie nodig zullen hebben om zichzelf terug te kunnen vinden.

 27. Scherpschutter

  @Arbeider 18:47

  Het is inderdaad buitengewoon bemoedigend dat er naast een groepje viruswappies (dat dit tamelijk onschuldige virusje met IFR van 0.2%) blijft zien als de spreekwoordelijke builenpest) een enorm aanzwellende groep is dat ragfijn in de gaten heeft dat er ook van dit overheidsverhaal geen ene moer klopt….Maar dan ook echt geen ene moer.

  Een bijzonder fijne ‘bijwerking’ van dit hele coronagebeuren is dat enorme drommen mensen weer interesse in de wetenschap krijgen. En dan niet alleen hoog opgeleiden, maar juist ook de groep eronder. Het is geweldig man! Hele massa’s mensen lezen zelf de vele peer reviewed studies van ‘s-werelds meest vooraanstaande virologen en datastatistici en trekken zelf conclusies. Er is een soort renaissance van het verstand gaande….

  Vele mensen -en uit alle geledingen van de maatschappij- zijn de fact-free overheidspropaganda en vrijheidsberoving helemaal beu en geven hun innerlijke zucht naar keiharde toetsbare feiten voor het eerst in decennia weer eens de vrije hand. Dat resulteert in dit soort steeds groter wordende protesten waar ingelezen, intelligente en zelfstandig denkende mensen hun gefundeerde ongenoegen uiten tegen de totale overheidsgekte van een hopeloos incapabele geschiedenisleraar (Rutte) en power-hungry middelbare schoolleraar (de Jonge) die een superlatief predicaat verdient voor het woord incapabel…en narcist.

  Hou de moed erin, arbeider. We zijn aan het winnen. Want de zuivere wetenschap is eindelijk weer eens aan het winnen van de monsterlijke overheidspropaganda….Niet alleen de coronaketenen zullen snel verbreken. Hopelijk ook de ketenen die zovelen vaak zelf aan hun verstand hebben aangebracht.

 28. Kadoendra

  @Pee

  “Als het allemaal zo erg is met dat virus waarom zette grappehouse dan zijn hele familie op het spel?”

  Er is een groot verschil tussen een samenkomst van een familie waar een hechte familieband bestaat dan een samenkomst van allemaal verschillende mensen die geen hechte familie band met elkaar hebben.

  De zaak met Grapperhaus draait slechts om het feit dat hij de minister van justitie is die iedereen in Nederland opdraagt de wet na te leven, terwijl hij zelf duidelijk schijt aan die wet had.

  Dat minister van Justitie Grapperhaus zelf schijt had aan de wet wil niet automatisch zeggen dat het corona virus dan ook geen gevaarlijk virus is!

  Je moet iets verder kijken dan je neus lang is, dus kijk eens naar de plek waar het allemaal is begonnen, China dus.
  De Chinese arts die het virus in China ontdekt heeft sloeg gelijkt alarm daar het een zeer gevaarlijk virus bleek te zijn.
  Dat de Chinese arts dit wereldkundig maakte vonden de Chinese autoriteiten niet erg leuk en zij hebben de arts d.m.v de politie ernstig geïntimideerd.
  Deze Chinese arts is uiteindelijk gestorven aan de corona en kort daarna hebben de Chinese autoriteiten aan de familieleden van de Chinese arts hun excuses aangeboden daar de Chinese autoriteiten inmiddels het corona virus ook als een groot gevaar hadden bestempeld.

 29. Nina

  Maatregelen zijn niet nodig? Oh, vandaar dat de hele wereld in rep en roer is om besmetting te voorkomen, de zieken te behandelen en een medicijn of vaccin te ontwikkelen ten koste van de wereldeconomie.

  NEWSFLASH: niemand is blij met dit virus!

  Demonstreer maar fijn verder om de vrijheid terug te krijgen die je kwijt bent geraakt om een bijdrage te kunnen leveren om de besmettingskans te verkleinen. Dan probeert ondertussen de rest van de wereld wèl zijn best te doen dit onder controle te houden.

  Beschamende vertoning deze demonstratie.

 30. Angelique

  Wat een waardeloze berichtgeving DUIC, sorry dat ik het zeg. Dit gaat over een groep die tegen vaccinaties is. Hun onnzole boodschap vormt een groot gevaar voor de volksgezondheid. Daar wordt met geen woord over gerept, maar dit is niet zo maar een groep tegen coronamaatregelen, maar een anti-vaccinatiegroep. Heel andere koek en verdient geen podium.

 31. Jos

  Onschuldig griepje? Corona tast naast de andere organen ook de hersenen aan zo blijkt maar weer uit de foto’s.

 32. J.Spr

  Waarom steeds minister Grapperhaus erbij halen.???????

 33. Yoshua

  @J.Spr,
  Uit zwakte doen ze dat.
  Sommigen denken dat je door hullie en zullie te zeggen, je bepaalde zaken kan minimaliseren.

 34. Theo

  Het is uitermate leuk om op dit moment de eerste reactie onder onderstaand artikel nog een keertje te lezen. Prachtig om te zien hoe de plaatser ervan is gedraaid als een blad aan een boom.

  https://www.duic.nl/algemeen/drie-nieuwe-coronapatienten-in-utrecht/

 35. Lexus

  @Joshua: die angst is er aan beide kanten en dat dit grote psycho-sociale gevolgen zal hebben staat buiten kijf. Maar het moet me van het hart dat bij de ontkenners of kleineerders van de pandemie er toch onmiskenbaar ook heel veel individueel egoïsme en/of groepsegoïsme in het spel is.

 36. Niels Bokhove

  Op een aanhanger bij Moreelsepark stond de kreet: “Volk sta op”. Waar hebben we dat, of verwante kreten, meer gehoord rond WO II?

 37. Merel Peelen

  Nou bedankt he! Op naar de volgende totale lockdown omdat een handvol idioten denkt het beter te weten. Wat nou gebrek aan vrijheid? Jullie mogen zomaar zonder enige vorm van ingrijpen door de stad lopen! Kom daar maar eens om in, pakweg, Belarus. Juist dit soort hersenloze protesten werkt uiteindelijk averechts: de maatregelen zullen weer strenger worden. Ongelooflijk dom kuddegedrag.

 38. Hans

  Pathetisch. Het wachten is op de tweede golf.

 39. Theo

  Ik vind het moedig dat deze mensen voor hun mening de straat op gaan.
  Dat het door een aantal vrouwen is georganiseerd is een goede zaak. Er komen niet zoveel initiatieven bij vrouwen vandaan, dus vind ik dit een goede zaak.
  Alleen begrijp ik niet zo goed waarom mannen geweerd werden. Ik ben man en kan me goed vinden in de beweegredenen.

  ik zie aan de reacties dat er veel bezorgdheid en angst heerst. Dat wordt ook door onze overheid aangezwengeld, met hun verontrustende aantallen besmettingen. Ze zeggen er nooit bij hoeveel van die besmette mensen echt ziek worden en hoeveel er in het ziekenhuis terechtkomen. Dat zijn er immers maar heel weinig, maar daarmee houd je de angst niet levend.

 40. W

  Hoop dat deze mensen ook zo stoer zijn als er corona bij hen geconstateerd, dat zij zeggen: nee hoor ik blijf thuis, ik heb vooral géén verzorging nodig want ik neem wel een paracetamolletje. En nee, ik ga ook niet naar het ziekenhuis voor specialistische hulp! Waarom zou ik?
  Ik hoop dat ze bij mij wel ver uit de buurt blijven!!!
  Beschamende demonstratie en een klap in het gezicht voor al die hard werkende mensen in de zorg, die in de afgelopen maanden zo hard hebben moeten werken. Wereldwijd een pandemie en dan zo iets……

 41. Bert

  @kadoendra

  En zijn bejaarde schoonmoeder – die zeer waarschijnlijk niet onder zijn huishouden viel – knuffelde en zijn twee kinderen waren aanwezig, die beiden corona hadden gehad.

  Dus het is niet alleen het feit dat deze hypocriete minister, er steeds ongrondwettelijke maatregelen we probeert door heen te duwen; maar ook het feit dat de argumenten die daarvoor worden gebruikt (extreem dodelijk etc) blijkbaar minder sterk zijn.

  Immers: of het valt allemaal wel mee (hij heeft immers alle informatie) óf hij is gewoon dom (dan hoort ie daar ook ook niet, zeker niet in crisistijd) óf hij vindt dat ie boven de wet staat (gezien zijn beroep en partij, het meest voor de hand liggend). In alle gevallen relevant informatie om aan te halen.

 42. Toine Goossens

  Twee spandoeken die het ongelijk van dit clubje zelf torpederen:

  VRIJHEID IS NIET VANZELFSPREKEND en
  VRIJHEID EN RECHTSSTAAT

  Juist ja. In de rechtsstaat legt een burger zich neer bij een belang dat voor gaat. Daarom zijn er nauwelijks meer grote uitsterfgolven door virussen en bacteriën. Die bestrijden gaat voor. Dan is de individuele vrijheid ondergeschikt aan de collectieve veiligheid. Dat is een basisgarantie van de rechtsstaat.

  Anti vaxxers hebben daar lak aan.

 43. Ton

  Ik denk dat we het gevaar van het virus niet mogen onderschatten.
  En tegelijkertijd lijkt me een noodwet ook heel gevaarlijk.

 44. Otto Nelemans

  Met behulp van o.a. de 1,5 m regel is het virus spectaculair in bedwang gehouden. Dat wordt vergeten en de zaak wordt meteen omgedraaid. Ik ervaar totaal geen beknotting van mijn vrijheid. Zo’n ‘griepje’is mij wel 1,5 m waard. Je moet wel heel erg verdwaald zijn in het leven om het 1,5 m regeltje de beknotting van jouw (ja jouw eigen narcistische) Op de foto kan ik niet goed onderscheiden of de vrouw uit Garmisch Partenkirchenerbij loopt. Zij, besmet en positief getest na terugkomst uit Griekenland middels een intensieve kroegentocht heeft meer dan 30 mensen heeft besmet. Gevolg alle kroegen ter plaatse gesloten. Hoe wil je de economie op gang krijgen?
  En dan vrouwen allen, op het niveau van het bestrijden van Loekasjenko. Nou op mij maakt daar wel indruk.

 45. Ed

  Nou, als jullie dan dat virus op snuiven zijn wij daar weer van af!

 46. Kadoendra

  @Theo

  “Het is uitermate leuk om op dit moment de eerste reactie onder onderstaand artikel nog een keertje te lezen. Prachtig om te zien hoe de plaatser ervan is gedraaid als een blad aan een boom”.

  https://www.duic.nl/algemeen/drie-nieuwe-coronapatienten-in-utrecht/

  Beste Theo, lachen man, ik lig in een deuk door jouw zeer scherpe reactie!

 47. Janah

  Ik wil @Theo bedanken voor het nog eens publiceren van het standpunt van onze grote denker @scherpschutter in maart van dit jaar.

 48. HArry

  Goed te vernemen dat steeds meer mensen vraagtekens plaatsen van de doelen van de overheid en de afhankelijke media.

  Lock down had al in Mei kunnen worden opgeheven.

  En ja, elk Corona virus begint in NL in Oktober / November. Dat was vorig jaar zo en de honderden jaren er voor ook.

  En bedenk eer u zich laat inspuiten met een experimenteel RNA virus van een aap.

 49. G.H.

  Oef, pijnlijk…

 50. Kareltje

  Het zijn iedere keer een paar honderd mensen met teveel vrije tijd. Hoe vervelend het ook is, Corona is niet weg. Die 1,5 meter is noch voor mijn vrouw, noch voor mezelf geen enkel probleem. Wat ik nu hoop is dat na deze pandemie, we niet weer opgepropt in restaurants komen te zitten, die minimale ruimte tussen de tafeltjes kan ik bijvoorbeeld missen als kiespijn. Verder kan het geen kwaad deze beroepsdemonstranten verplicht op te laten nemen in een kliniek. Met al hun bizarre therorietjes en meninkjes.

 51. Anne

  Wat hij van de pandemie had geleerd: „Vrijheid is geen vrijheid als die gebaseerd is op egoïsme. Het kan alleen vrijheid zijn als je bij alles wat je doet eerst aan de ander denkt.” Dit zei Ilja Pfeiffer bij Zomergasten
  De ander is in dit geval degene die liever geen Corona krijgt of anderen niet wil besmetten.

 52. Ton

  @ Theo
  Mooi is vooral die absolute, onwrikbare stelligheid. Die grote woorden !

  “Verder gedraagt dit virus zich niet als een normale griep. In geen enkel opzicht. Besmettelijkheid, death rate, incubatie: dit heeft NIETS met een griep te maken…”

  “Neem uw verantwoordelijkheid voor de zieken en zwakken in Nederland. Vermijd sociale contacten zoveel nu al mogelijk en hanteer stricte hygienemaatregelen. “

 53. Yoshua

  @Lexus,
  Egoisme is ook een vorm van angst.
  De mensen die in deze demonstraties lopen zijn personen die in hun jeugd te veel aandacht hebben gehad en denkt dus dat hij/zij alles kan en mag. Daardoor is de persoon zich niet erg bewust van het feit dat anderen misschien ook wel gebruik van iets zouden maken. Het doet hem/haar niets als hij hierop wordt gewezen.
  Je hebt ook egoïsten met te weinig aandacht, maar die lopen hier niet tussen.

  Ik zag ze een paar weken geleden in de stad en heb met een aantal gesproken.
  Het zijn erg veel ouderen die hebben gestudeerd tot hun 35ste en met 52 jaar met pensioen zijn gegaan, het betreft slimme mensen, die onverstandig zijn.
  Willem uit Sterrenwijk en Hassan uit Ondiep van dezelfde leeftijd die zie je weer niet tussen deze bange hysterische mensen staan.
  Het zijn vooral mensen die niets anders kunnen dan doemdenken.
  Kijk maar naar de hysterisch angstige reacties van de grote denken op dit forum.
  Eerst was heel Nederland binnen een maand besmet, toen moest er een extreme lockdown komen en toen weer losgelaten worden.
  Daarna moesten we Amerika en Brazilië volgen volgens de angstige denker.
  Denk echt dat we ondanks de regels, deze bange hysterische mensen met zijn allen moeten gaan knuffelen en zeggen dat het ooit een keer weer goed gaat komen en de wereld echt niet zal vergaan.
  Boos worden op angstige mensen is een verkeerd signaal.

 54. Lexus

  @Joshua: zoals je aan de leuzen kunt zien, gaat het hier om mensen met heel verschillende ideeën, voor een flink deel waanideeën. Eerlijk gezegd ben ik zelf ook bang, bang bijvoorbeeld dat de meesten van dit soort demonstranten zich niet meer laten bepraten, of je nu een beroep doet op hun gevoel of op hun verstand. Ik ben daar somber over, dus in dat opzicht ook wel een beetje een doemdenker. Maar we hebben inderdaad geen andere keuze. Laten we hopen dat een goed werkend vaccin hierin over enige tijd een keerpunt zal betekenen. Maar zelfs daar ben ik somber over, gezien het groeiend aantal antivaxxers…

 55. Koel Hoofd

  @Yoshua, je slaat de spijker genadeloos hard op de kop.
  Angst laat mensen rare dingen doen, bijvoorbeeld het gezond geleerd verstand met vervroegd pensioen sturen….

 56. MdJ

  O gelukkig, het waren er maar een paar honderd. Kan iemand me uitleggen waarom dit soort dommigheid zo’n aantrekkingskracht heeft op vrouwen? En dan ook nog, schijnt het, goed opgeleide vrouwen? Ik heb last van plaatsvervangende schaamte, moet ik bekennen.

 57. Cris

  @Angelique.
  Het gaat helaas niet om uitgebreide correcte berichtgeving, het gaat om de reacties. Goede journalistiek kost tijd en geld en dat is er niet dus is er een ander model gekoppeld aan een gratis website: hoe extremer of vreemder een reactie, hoe beter, dat lokt weer meer reacties uit en dan wordt er geklikt (reclame)
  Niemand weet wie er schuilt gaat achter de reacties.

 58. Denise

  Zure vertrokken gezichtjes. Helaas stikt t van dit soort types.

 59. Utrecht voor Utrecht

  De Dolle Mina’s waren voor abortus, in een tijd waarin religie nog een belangrijke stempel op het leven drukte. Deze mensen die nu naar de Mina’s refereren demonstreren dat ze op de camping met meer mensen in de kroeg willen hangen. Of dat André Hazes Jr. weer op mag treden. Of wat kun je nu niet dan? Je moet jezelf wel heel belangrijk vinden als je ‘t idee hebt dat je voor een net zo belangrijke zaak strijdt. Ik gok dat de Dolle Mina’s van weleer zich kapot schamen als ze dit zien. En die dictatuur, daar heb je dan wel zélf op gestemd…

 60. Hans

  @ Niels Bokhove

  Berlijn, 18 februari 1943.
  ‘Volk sta op’.
  Was getekend Joseph Goebbels.
  Eng, zulke kreten. Bedenkelijke rethoriek.

 61. Scherpschutter

  “De patiënten die op de ic terechtkomen hebben een longontsteking die zo agressief is, dat die het longweefsel heeft aangetast. Gewone beademing is bij hen niet genoeg. Zij liggen in uiterst kritieke toestand aan de hartlongmachine, die de functie van de longen overneemt. ,,Als ze deze acute fase doorkomen, kunnen de longen weer herstellen,” legt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care uit.”

  Tja, het is bepaald geen prettig virus natuurlijk, dat coronavirus. Aan horrorverhalen geen gebrek! Alleen is er een klein probleempje….We hebben we het hier niet over het coronavirus, maar is dit een citaat van Gommers uit 2016….dat gaat over het griepvirus! Zie artikel:

  https://www.ad.nl/gezond/griepgolf-treft-veel-mensen-die-anders-nooit-ziek-zijn~aae8e106/?fbclid=IwAR2fLfR2ydqOjSuBG4psUOfY7Vj1gN0rGXhZ6RrpEc4s7YJ73n9HoUI67pE

  En in 2018 was de griepgolf nog veel ernstiger en hardnekkiger. De IC’s lagen werkelijk ramvol met mensen wiens longen kapot waren en zuurstof nodig hadden om te overleven. Ging het land op slot om de griep in de dammen? Hielpen we hele sectoren van de economie om zeep? Gaven we mensen boetes voor de ‘misdaad’ van bijeen zijn? Hield de minister president toespraken op TV? Zagen we hele drommen BN’ers oproepen om afstand te houden en de handen te wassen? Werden bedrijven gedwongen gesloten omdat mensen er de griep opliepen? Natuurlijk niet. We vinden de griep een volkomen normaal verschijnsel en accepteren de gruwelijke gevolgen voor enkelen zonder ook maar met de ogen te knipperen.

  Het is werkelijk de normaalste zaak van de wereld dat de IC’s in het griepseizoen overspoeld worden door mensen met ernstig aangetaste longen. Iedere winter weer slaan de coronavirussen (de vele varianten), rhinovirussen en influenzavirussen toe, voornamelijk onder kwetsbare 70+’ers met ernstig onderliggend lijden, maar ook enkele kerngezonde mensen overlijden op onverklaarbare wijze aan de griep. Niets raars aan! Jaar op jaar op jaar sterven er tussen de 5.000 tot 10.000 personen…Net zoals er dit jaar dergelijke aantallen zullen sterven, alleen stierven ze dit keer aan dit coronavirusje.

  En DAT is de realiteit die heel veel mensen missen (of niet willen zien) doordat ze doodsbang zijn gemaakt door overheden en de media. Je zou af en toe welhaast denken dat er een ebolavirus is uitgebroken met IFR van 20%, in plaats van een griepachtige virusje met heel normale IFR van 0.1 tot 0.3%…

  De realiteit is dat er werkelijk niets(!) bijzonders aan dit vervelende maar verder tamelijk onschuldige seizoensvirusje te ontdekken is, behalve dan dat het op magische wijze het gezond verstand van de halve bevolking in dit land heeft aangetast waardoor Nederland een soort openbaar gesticht lijkt te zijn geworden waar hevig verwarden vrij mogen rondwaren om bij iedere gelegenheid te verkondigen hoe belangrijk het wel niet is dat we onze vrijheid en economie verwoesten en wat voor een hufter je wel niet bent als je dat onverstandig vindt..in een bizarre poging te voorkomen dat het volkomen normale aantal van 5.000 tot 10.000 mensen dat jaarlijks sterft aan een virusje, het dit jaar niet zullen doen….As if!

  Ziekte hoort bij het leven, jongetjes en meisjes. De dood ook. En dit coronavirus is een volkomen normaal virus dat een volkomen normale hoeveelheid levens eindigt. Werkelijk niets om uw knappe koppie over te breken…U kunt gerust ademhalen. Wees geen bijgelovige Middeleeuwse viruswappie, maar keer terug naar het tijdperk van rede, verstand en logica. En leeft u ook een beetje! U heeft het verdiend nadat u zich zo in de maling heeft laten nemen.

 62. PP

  Hoeveel van deze haatdragend reagerende mensen zouden nou (betaalde) trollen zijn? Ik lees de meest erge verwensingen door mensen die lijken geen enkel feiten onderzoek gedaan te hebben. Alles wordt op de man/vrouw gespeeld met allemaal emotionele verwensingen. Als ze al oprecht zijn in hun mening (geen trol dus) dan vermoed ik dat ze zich niet beseffen dat als de corona spoedwet wordt aangenomen we de facto in een dictatuur leven. Ze beseffen zich niet dat hun eigen ouderen dan weer opgesloten worden in verzorghuizen waardoor het risico op besmetting door veelal slechte ventilatie alleen maar toeneemt. ze beseffen zich niet dat de angst die de overheid en massa media zaait niet in verhouding staat tot het risico van corona wat getuige de RIVM cijfers niet dodelijker is dan een milde griep. Ze beseffen zich niet dat goede leiders niet angst zaaien maar juist hoop bieden met constructieve maatregelen in plaats van schoolmeester spelen die dreigt je met de liberaal op de vingers te slaan. Ik ben blij dat steeds meer mensen gaan zien wat hier aan de hand is. Ik spreek de wens uit dat er nog veel mensen, trol of geen trol wakker worden in het belang van ons nageslacht. Amen.

 63. Linlin

  @Yoshua
  Geheel eens met uw post! En daarom een virituele knuffel speciaal voor Scherpschutter, onze grootste (doem)denker op DUIC, de man/vrouw die de overheid overal de schuld van geeft, maar zelden tot nooit de hand in eigen boezem steekt. Een dikke knuffel!

 64. Joep

  @PP

  Grappig dat degene die begint over betaalde trollen er zelf 1 lijkt te zijn. Hoofddoelen van (betaalde) en (internationale) politiek gekleurde trollen is om mensen tegen elkaar op te zetten (polariseren), vertrouwen in de politiek en democratie te ondermijnen, verwarring en twijfel te zaaien, vertrouwen in wetenschap en instituties te ondermijnen, mensen in de extreme hoeken van de politiek te krijgen, met name de zeer rechtse kant en bij Russische trollen zien we dit gedrag ook. Verwarring, verdeeldheid en twijfel in en over het bestaande model in het westen helpt Rusland altijd een beetje.

  Je kan zo een afvinklijstje naast reacties hier en elders leggen; en de trollen zo spotten. Dank voor je eigen betoog PP waarmee je zelf door de mand valt.

  Over die spoedwet…De 2e kamer, 1e kamer, RvS, Hoge Raad en wij zelf als kiezers bij volgende verkiezingen, gaan een spoedwet die indruist tegen democratische principes niet zomaar goed vinden. Meteen iets waar je aan kan zien dat je in een open democratie woont. De Jonge moest zijn huiswerk immers al over doen.

  Het is wel zaak dat wij als bevolking gaan inzien dat het regerimgsbeleid vanaf half juni aan het zwalken is. Rutte en met name de Jong zijn debet aan de verwarring en chaos en inmiddels aan hoe de bevolking verkeerd aan het reageren is op hoe een zich snel verspreidende ziekte met simpele middelen in toom te houden is.

 65. PP

  Ik wil mijn dank uitspreken voor alle mensen die uit naastenliefde hun nek uitsteken om hun medemens te informeren over wat er werkelijk gaande is in deze absurde tijden. Dank alle vrouwen (en mannen) die zich echt laten zien bij demo’s op straffe van afkeurende meewarige reacties van hun omgeving. Die omgeving weet nog niet dat ze stank voor dank geven, helaas. Dank voor alle mensen die hier echte feiten delen die hopelijk ogen zal openen van mensen die diep diep in angst zijn gedompeld door staatspropaganda. Mijn gaat om.a. uit naar Scherpschutter die zo netjes veel feiten op een rij zet en daarmee feitelijk de lucht- of moet ik angstballon zeggen, van onze overheid onweerlegbaar doorprikt. Dank dank allemaal moedige en oprechte medemensen. <3

 66. Lexus

  @Scherpschutter en enkele anderen: er is best kritiek mogelijk op het beleid van de Nederlandse overheid, maar dit neemt niet weg dat dit coronavirus anders is dan de gewone jaarlijkse griepvirussen. Zoals uit alle cijfers wereldwijd blijkt, is het dodelijker en hardnekkiger, en dus is het verstandig dat de overheden overal maatregelen nemen om verdere verspreiding en nieuwe oplevingen te voorkomen. Uiteraard kunnen die maatregelen in een open en vrije samenleving als de onze ter discussie staan en dat doen ze dan ook.

 67. Scherpschutter

  @Lexus 11:05

  Nee! Dat is dus niet zo. Ieder jaar weer (letterlijk) sterven er in Nederland tussen de 5.000 en 10.000 mensen helaas een tamelijke gruwelijke dood in het griepseizoen, waarbij men met zwaar beschadigde longen op de IC terecht komt en sterft na weken beademing. Daar zijn ‘we’ ons echter helemaal niet van bewust…Want het is ‘maar’ de griep (influenza/rhino of een ander coronavirus). En daar hoor je simpelweg niets over.

  Uit 2016. Lees!

  https://www.ad.nl/gezond/griepgolf-treft-veel-mensen-die-anders-nooit-ziek-zijn~aae8e106/?fbclid=IwAR2fLfR2ydqOjSuBG4psUOfY7Vj1gN0rGXhZ6

  Komt het bekend voor?

  Afgelopen griepseizoen stierven in Nederland 6400 mensen. Dit keer 400 aan de griep en 6000 aan dit nieuwe coronavirusje. Niets nieuws onder de zon! We hebben deze harde realiteit alleen nooit onder ogen gezien omdat er simpelweg nooit aandacht aan is besteed…En verwoesten we nu (zonder enig effect welteverstaan!) de complete samenleving om deze paar mensen te beschermen die eigenlijk zo kwetsbaar zijn dat ze niet te beschermen zijn…?

  Het zijn namelijk ook precies dezelfde mensen die aan dit virusje overlijden als altijd. Het zijn voor 95% 70+’ers, vaak morbide obees of met een andere zeer ernstige ziekte onder de leden. En ja, de andere 5% zijn een paar kerngezonde mensen die uit het niets overlijden, zoals er ook een heel klein groepje is die permanente longschade oploopt. Dit virus is in geen enkel opzicht anders dan anders. Het enige dat anders is, is de enorme propaganda van de overheid en lakeimedia.

  En als je als overheid dan kennelijk na decennia van dit soort doodnormale griepseizoenen ineens wel een noodzaak ziet om maatregelen te nemen, neem dan in ieder geval de enige juiste maatregel: sluit niet 17.450.000 man op, verwoest niet de economie en stop met die belachelijke angstzaaicampagnes, maar doe dan een ultieme poging (hoe kansloos ook) en probeer uit alle macht die enigen die werkelijk een gevaar lopen te beschermen: een piepklein zeer zwak groepje mensen, bestaande uit zo’n 50.000 70+’ers die ernstig ziek zijn…Adviseer deze mensen dan om vrijwillig in een totale lockdown te gaan voor een paar maandjes, als ze nog eventjes ietsjes langer willen blijven leven.

  Nee, nee en nog eens nee! Er is werkelijk niets uitzonderlijks aan de hand, behalve dat de halve bevolking massaal het verstand verloren heeft en overheden wereldwijd een enorme powergrab hebben gedaan na totaal bezopen angstzaaicampagnes.

 68. Pee

  @kadoendra

  “Er is een groot verschil tussen een samenkomst van een familie waar een hechte familieband bestaat dan een samenkomst van allemaal verschillende mensen die geen hechte familie band met elkaar hebben. ”
  Je mag simpelweg niet met teveel mensen bij elkaar komen ,of denk je dat ze allemaal in 1 huis wonen want daar zijn de maatregelen wat minder tegen.
  Deze mensen op die bruiloft zien elkaar ook niet iedere dag en hebben allemaal hun eigen leven .
  Kom je dan met zoveel mensen bij elkaar dan krijgen ”normale” mensen een boete en moet je je aan de maatregelen houden.
  Dus ik kijk toch iets verder dan mijn neus lang is.
  Ik zie ook hele drommen mensen bij elkaar komen voor demonstraties zoals op de dam waar een paar duizend demonstranten op elkaars lip zaten en er niets gebeurt is.
  Dus al die mensen zijn immuun of het valt allemaal wel mee met corona.

 69. Jansen

  @ PP Leuke tactieken ook altijd om journalisten die gewoon feiten uitzoeken en hoor- en wederhoor toepassen en een inkijkje geven in hun werkwijze, bij voorbaat weg te zetten als verdacht “fake news” en mainstream media (MSM).Hierdoor zitten zij bij voorbaat in het verdachten-/ beklaagdenbankje en worden zij door een deel van de mens wantrouwend bekeken, Ze kunnen het dan al niet meer goed doen. Helaas een maar al te goed werkend tactiekje. En ja, journalisten laten zich manipuleren, laten zich omkopen, zijn soms bang voor hun baan en maken ook gewoon fouten. Het zijn net mensen. Maar, het is allemaal wel heel zichtbaar voor ons.

  En dan altijd al dat gelul over wakker worden, schaapjes “en zien wat er werkelijk gaande is”. De democratische macht wordt gecontroleerd en getoetst, door parlement, door 1e kamer, door de keizers, door de media. De rechterlijke macht wordt door een systeem getoetst en gecontroleerd, het systeem gegarandeerd zo veel mogelijk onafhankelijkheid. En ja, er is corruptie, er is vriendjespolitiek, er is fraude en er worden gewoon ook fouten gemaakt. Toch is dat over het algemeen voor ons burgers vaak gewoon te zien, vroeg of laat. Meteen een teken dat je NIET in een dictatuur woont.

  Die afkeurende en meewarige blikken krijg je, omdat het gewoon niet klopt wat je zegt, Daar al eens bij stil gestaan? En: in ieder complot zit altijd een kern van waarheid, soms groter en soms kleiner. Dat maakt het complot, ondanks feiten en waarheden, nog niet waar, snap je?

  En dan het laatste. Zelfs mensen, zoals een Viruswaanzin (ook al hebben ze nu een andere naam, waanzinnig zijn ze), mogen gewoon de grootst mogelijke flauwekul uiten bij demonstraties, die gewoon toegestaan zijn en ook gewoon plaats hebben. Zelfs jij mag op dit medium gewoon je onzinteksten in het rond verspreiden. Hoezo ben je dan moedig en wordt je dit onmogelijk gemaakt? Je maakte er toch net zelf dankbaar gebruik van? Nog een teken dat je niet in een dictatuur leeft.

 70. Ton

  Wanneer lagen er eerder zo.n 1.400 grieppatienten op de IC ?

 71. Bromsnor

  Bromsnor denkt een “samenleving” een waarborg is voor vrijheid. Als iedereen maar doet wat die wil zal er geen vrijheid zijn maar oorlog.

 72. wds

  scherpchutter en alle andere complot theori denkers, ga alsjeblieft naar zoveel mogelijk anti corona demo’s en knuffel zo veel mogelijk mensen! zodra je aan de beademing ligt op een ic kom dan nog eens hier je grote mond opentrekken!

  er zijn wereldwijd ook gewoon mensen die hun uiterste best doen om in leven te blijven. mensen zoals jullie zijn een klap in het gezicht voor de samenleving. bedankt voor jullie ‘medewerking’ met het beter verspreiden van corona en mensenlevens in gevaar brengen…

 73. Ton

  @ Scherpschutter en PP
  Jullie zijn voor de echte feiten. Vraagje:
  Als dit een vrij normaal virusje is zoals zoveel eerdere, wanneer waren er dan eerder zo’n 1.300 IC bedden bezet met vrijwel uitsluitend grieppatiënten ?
  2016 ?

 74. Scherpschutter

  @Ton

  Yep. En 2018! Zeker in 2018 was er grote paniek landelijk op de IC’s. Google maar eens. Ze zaten compleet aan hun taks en hebben het op het tandvlees gered. Ze werden in het griepseizoen compleet overspoeld door mensen met exact dezelfde klachten die we nu ook zien: kapotte longen en acute noodzaak voor beademing. Er stierven in 2018 helaas 9800 mensen (zelfs meer dan dit jaar met corona), meestal op precies dezelfde gruwelijke wijze: op de buik en aan de beademing.

  Ook influenzavirussen kunnen heel gemeen zijn. Je hoort er alleen nooit iets over…

 75. Theo

  Het blijft te leuk, check de eerste reactie van “onze expert in alles”.

  https://www.duic.nl/algemeen/drie-nieuwe-coronapatienten-in-utrecht/

 76. Scherpschutter

  @Theo

  Ja, met u eens hoor! Net als u kan ook ik nog altijd bijzonder genieten van hoe ongelofelijk gelijk ik die dag had, ondanks dat er nog vrijwel niets over het virus bekend was. We gingen inderdaad Italie achterna, er kwamen inderdaad lockdowns, de IC’s lagen inderdaad snel vol, zelfs mijn cijfermatige prognoses bleken tamelijk accuraat.

  Leest u ook zeker de reacties eronder van mij nog even zorgvuldig om echt goed te doorgronden hoe geniaal ik de situatie zuiver op basis van logica, rede en rationeel redeneren had ingeschat. Een fenomenale prestatie, al zeg ik het zelf.

 77. Ton

  Echt waar Scherpschutter, 1.300 grieppatiënten op de IC’s in 2018 ?
  Zoveel IC bedden waren er niet eens .

 78. Jozias

  Volgens mij klopt het niet, dat wat Scherpschutter beweert.

  Ja, er was een griepgolf en er zijn meer mensen overleden dan er doorgaans overlijden aan griep en ja, er was bijna een situatie waarin er bijna te weinig bedden op de IC waren, maar…..

  De capaciteit op de IC’s lag dus toen veel lager, vandaar dat we dus zo enorm moesten opschalen dit jaar. De kritieke grens is nooit en te nimmer overschreden. En; de golf verliep veel uitgesmeerder over een aantal maanden; wat logisch te verklaren is, omdat de incubatietijd bij griep heel anders verloopt en de besmettingsgraad veel lager is. Griep is minder besmettelijk dan Covid 19. Ook is griep pas vaak besmettelijk op het moment dat de patiënt klachten heeft, hetgeen bij Covid allerminst het geval is.

  Bij het aantal besmettingen gedeeld door het aantal doden, zie je dat Covid nog steeds veel dodelijker is. Ook al zijn de behandelingen op de IC’s de afgelopen maanden enorm verbeterd, waardoor er nu minder doden vallen en mensen korter op de IC’s liggen dan in maart/ april het geval was.

 79. Scherpschutter

  @wds 20:21

  Echt! Ik wou dat ik de tijd had om naar die demo’s te gaan om al die intelligente rationele weldenkende sociale wetenschapsliefhebbers te knuffelen, wds! En dat zeg ik echt niet omdat het alleen vrouwen zijn… Deze denkers verdienen het en ik heb eigenlijk ook wel een knuffel verdiend vind ik.

  Voor zover en indien u me verder bang denkt te maken met dat fact-free gebazel (LOL): ik heb berekend dat de kans ongeveer 1 op 40.000 is dat ik als kerngezonde 50 plusser in een ziekenhuis terecht kom als ik corona krijg en ongeveer 1 op 280.000 dat ik er vervolgens aan kom te overlijden. Dat is een ‘megagok’ die ik wel aandurf, wds. Kom maar op met dat impotente flutvirusje… 😉

 80. Ton

  “flutvirusje” ?
  1.300 patiënten tegelijk in een IC bed.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).