Hoofdingang Hoog Catharijne wordt verplaatst | De Utrechtse Internet Courant Hoofdingang Hoog Catharijne wordt verplaatst | De Utrechtse Internet Courant

Hoofdingang Hoog Catharijne wordt verplaatst

Hoofdingang Hoog Catharijne wordt verplaatst
Vanaf 3 augustus wordt de hoofdingang van Hoog Catharijne aan het Vredenburgplein tijdelijk verplaatst naar Achter Clarenburg. De roltrappen richting het plein worden in verband met bouwwerkzaamheden voor Hoog Catharijne afgesloten.

Vanaf 3 augustus wordt de hoofdingang van Hoog Catharijne aan het Vredenburgplein tijdelijk verplaatst naar Achter Clarenburg. De roltrappen richting het plein worden in verband met bouwwerkzaamheden voor Hoog Catharijne afgesloten.

Dit heeft gevolgen voor de looproute van Hoog Catharijne naar de binnenstad en vice versa. De binnenstad blijft bereikbaar via de uitgang bij Boven Clarenburg. De daar gelegen roltrappen, bij de Xenos en de Zeeman, blijven in gebruik. Ook kunnen mensen gebruik blijven maken van de lift naast de Blokker. De nieuwe route is 24 uur per dag geopend.

Bouwwerkzaamheden

De afsluiting van de roltrappen is volgens Klepierre (nieuwe naam Corio) noodzakelijk voor de bouw van de nieuwe entree aan het Vredenburgplein. Op de plek van het gesloopte Peek & Cloppenburg gebouw komt de nieuwe entree met twee ruime ingangen en looproutes naar Utrecht Centraal. Boven het winkelgedeelte van deze nieuwe entree komen 76 appartementen. Ook komen er op deze locatie weer nieuwe roltrappen terug. De nieuwe entree gaat naar verwachting over ruim een jaar open.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Rcp030

  Vind het echt onbegrijpelijk dat de gemeente dit toestaat. 1 ik herhaal 1 kleine uitgang voor alle mensen die HC aan de centrum kant verlaten. Er hoeft maar iets mis te gaan en er gaan doden vallen

 2. Mariska

  Lekker shoppen

 3. Erik Wesselius

  Het gebouw aan de HC-zijde van het Vreeburg wordt ook erg hoog: er komen volgens die tekening nog drie verdiepingen bovenop wat er nu al in aanbouw is! Dat gaat het Vreeburg vooral in de winter erg somber (en koud) maken.

 4. Coriool

  Klepierre….hoe kansloos.

 5. Jeroen

  Niet helemaal correct. Klépierre heeft in januari 2015 Corio overgekocht. Het is dus niet de nieuwe naam van Corio maar de nieuwe eigenaar van Hoog Catharijne. Klépierre bestaat al 25 jaar.

 6. Kwestie van tijd

  voor de eerste doden vallen

 7. Mwt.

  Dood eng de kleine ingang tussen Zeeman en Xenos.
  Zeker als je een beetje claustrofobisch bent tussen veel mensen.
  En ook niet uitnodigend om te gaan shoppen in HC.
  Wanneer gaat de nieuwe ingang open?

 8. Wesley

  vroeger renden mensen de bioscoop uit, omdat men bang was overreden te worden, vroeger zei men dat het niet goed was voor de mens om in de trein stappen, vroeger was men boos dat HC gebouwd werd….nu maken jullie fokking druk om een smalle roltrap???? Maak je druk om nuttige dingen. Over een jaartje is alles weer mooier en vast ook beter.

 9. Gekke henkie

  Dan gaat het stukje bakkerstraat/hamsteeg de primaire looproute worden de stad in voor treinende feest-mensen. Wat gaat dat betekenen?

 10. Niels Bokhove

  Het is nog erger: “Vanaf 3 augustus wordt … tijdelijk verplaatst”. Ze blijven dus kennelijk vanaf 3 augustus maar bezig met verplaatsen, er komt (tijdelijk?) geen eind aan. Zoals wel vaker in DUIC (en andere kranten): wat een krom Nederlands.
  En waarom niet helemaal ophouden met Hoog Catharijne? Ik ben bang dat het weer niks wordt, alle goede bedoelingen ten spijt. De commercie wordt je opnieuw door de strot geduwd en moet hoe dan ook winnen.

 11. Gerdien

  Niels, tijdelijk betekent toch juist dat er wél een eind aan komt? In die zin is alles tijdelijk (zelfs als je de ingang ergens ‘permanent’ komt zal die situatie een keer ophouden), en is het taalkundig prima.

 12. Niels Bokhove

  @Gerda: Dat is mijn punt niet. Iets “wordt op 3 aug.” (tijdelijk) verplaatst of iets “is vanaf 3 aug.” (tijdelijk) verplaatst. Iets “vanaf 3 aug.” (tijdelijk) verplaatsen houdt in dat het verplaatsen niet meer stopt. En dat wordt zeker niet bedoeld, maar staat er strikt genomen wel. Het is een veel voorkomende taalfout.
  Tussen (): leest de DUIC-redactie deze taalkritieken wel eens? Ze reageren daar nooit op en fouten blijven ze maar maken. Kom, DUIC-ers, laat je eens horen op jullie eigen site!

 13. Gerdien

  Zelfs daar ben ik het niet mee eens. Het verplaatsen duurt langer dan een dag, dat komt regelmatig voor lijkt me, en dat kan hier ook prima bedoeld worden (daargelaten of deze gedachte de keuze voor dit taalgebruik ook daadwerkelijk heeft gedreven).

  Vanaf je geboorte word je ouder, wil dat zeggen dat het nooit stopt? Vanaf nu kost een biertje €3,00.

  Verder alle lof voor taalkritiek op deze site, al dan niet tevergeefs..

 14. Niels Bokhove

  @Gerdien (sorry!): Dat wordt een interessante discussie (niet ironisch bedoeld), zij het bezijden het onderwerp. Misschien heb je hier gelijk, maar in dit geval zou ik er dan toch graag een einddatum bij gehad willen hebben (lelijk) – wanneer is de verplaatsing een feit? -, want anders weet de lezer nog niet waar hij precies aan toe is.
  Veel duidelijker ligt het bij formules als “Vanaf 3 augustus begint het festival zus-en-zo”. Daar lijkt me de fout zo klaar als een klontje.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).