Hoofdkantoor McDonald’s Nederland komt naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Hoofdkantoor McDonald’s Nederland komt naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Hoofdkantoor McDonald’s Nederland komt naar Utrecht

Hoofdkantoor McDonald’s Nederland komt naar Utrecht
Het hoofdkantoor van McDonald’s Nederland komt in november 2021 naar Utrecht. Het bedrijf vestigt het kantoor in Central Park, in het stationsgebied. Het huidige hoofdkantoor staat in Amsterdam.

Het hoofdkantoor van McDonald’s Nederland komt in november 2021 naar Utrecht. Het bedrijf vestigt het kantoor in Central Park, in het stationsgebied. Het huidige hoofdkantoor staat in Amsterdam.

Central Park wordt momenteel gebouwd en komt tussen het stadskantoor en de woontoren de Syp. Het gebouw moet halverwege 2021 worden opgeleverd.

“Voor ons nieuwe kantoor waren wij op zoek naar een goed bereikbare en dynamische locatie waarmee we onze talenten kunnen behouden en nieuw talent kunnen aantrekken”, zegt Erwin Dito, de managing director van McDonalds Nederland. Central Park voldoet volgens Dito aan deze voorwaarden.

21 Reacties

Reageren
 1. Lachgas

  En over paar jaar worden een paar landen samengevoegd en weg kantoor.

 2. Gerard Brugmans

  Ben bang dat Utrecht Citymarketing hier wel blij mee is. Het hoofdkantoor van zo’n hamburgerbakker past wel in het imago dat zij graag willen verkopen. En natuurlijk hartstikke goed nieuws voor alle ‘talenten’ in onze stad…

 3. UtrechtseSjoerd

  Central Park, Science Park, The Mall, Event Square, Galaxy Tower … De internationale ambities van onze kleine provinciestadje gaan mij boven de pet.

 4. F

  De enige reden waarom dit nieuws is, is dat er waarschijnlijk veel banen mee gemoeid zijn. Echter staat dit aantal in het hele artikel niet genoemd…. Daarnaast kun je je afvragen in hoeverre de meeste medewerkers niet gewoon mee zullen gaan van Amsterdam naar Utrecht.

 5. Fred

  Dit plaatje boven het artikel geeft een wat vertekend beeld.
  In werkelijkheid staan die 3 gebouwen veel dichter op elkaar.
  Helaas, want zo als op het plaatje had veel mooier geweest.

 6. Hamburgerboefje

  En nu nooit meer zeggen dat Utrecht culinair gezien niets voorstelt

 7. Katja

  Central Park ? Weinig groen hoor, vergeleken met dat in NY.

 8. wollie

  al tijden lang dacht ik, ik mis iets in utrecht, maar wat? nu weet ik het: een hamburgerketenhoofdkantoor.

 9. Utrechter2

  Interessant dat zo’n bedrijf voor Utrecht kiest. Nationale instellingen vinden Utrecht handig vanwege de ligging maar internationale bedrijven willen toch ook vaak de luchthaven dichtbij hebben.

 10. Massegast

  @Hamburgerboefje — Lache waor! Leuke humor voor deze grijze middag!

 11. WvR

  @Utrechter2:
  Een vliegveld op 40 minuten afstand (auto & trein zijn nagenoeg hetzelfde qua tijd) IS dichtbij. Het dichtstbijzijnde vliegveld voor iedere bovenmodale stad die ik heb bezocht ligt op minimaal 20 minuten afstand van het centrum. Als het meezit. Zelfs Belfast City Airport en London City Airport (respectievelijk 5 en 10km vanaf het centrum) red je niet onder de 20 minuten vanaf het centrum.

 12. Lombokker

  Ik hoop dat er niet zo’n lelijke “M” op het dak komt; verder zal het me worst wezen waar dat hoofdkantoor staat.

 13. Koel Hoofd

  Dit hoofdkantoortje van McDonalds heeft volgens hun website slechts 100 werknemers. Vacatures alleen voor HBO stagiares (lekker goedkoop door alleen stagevergoeding). Dus city marketing zal er inderdaad wel blij mee zijn, maar voor banengroei zet dit geen zoden aan de dijk. Het personeel haalt gewoon hun lunch gratis bij het filiaal om de hoek.

 14. Wim

  Mooi beeld he, die torens naast elkaar die even hoog zijn. Niet dus.

 15. Erik

  @Utrechter2:
  Nu is Schiphol natuurlijk maar een half uurtje met de trein dus het is nog steeds een hele aantrekkelijke plek.

 16. Bill

  @UtrechtseSjoerd: Jij hebt blijkbaar totaal geen idee dat jouw “kleinschalig provinciestadje” (in de regio wonen 700.000 mensen, het is maar wat je kleinschalig noemt) een gigantische bijdrage levert aan het BNP en het zeer gewild is. In de materie verdiepen voordat u met een antwoord komt lijkt mij handig.

  @F: Mc D. kiest niet voor niets voor de locatie bij het station, die werknemers bewegen wel mee. Zegt ook genoeg dat het hoofdkanoor van A’dam naar Utrecht verhuist, het stationsgebied is een gewilde plek

 17. Joas

  @ Utrechter 2

  De reistijd vanaf Schiphol naar Utrecht Centrum en Amsterdam (CENTRUM> niet Zuid) verschilt niet zo heel erg veel. Of je stapt op Zuid over op de Noord-Zuid-lijn, maar dan zit je met reizen (7 minuten + minstens 5 minuten overstap + 10/15 minuten reizen naar A’dam Centraal) toch ook al op een half uur. Dat zit je dus ook vanaf Schiphol naar Utrecht CS. Als je met de Sprinter vanaf Schiphol naar A’Dam Centraal gaat ga je ook al richting 20-25 minuten, als het niet meer is. enige snellere opties zijn de dure internationale treinen (toeslag).

  De reistijd vanaf Schiphol naar Utrecht CS is dus nagenoeg gelijk aan die naar A’dam Centraal met OV.

 18. Utrecht historie.

  @ Utrechtse Sjoerd, laat dat utrechtse masr weg zou ik zeggen ! Je kent inderdaad de stad niet… Utrecht is zowel in verleden geen onbeduidende provincie stad in Nederland.
  Dacht je dat het toeval was dat hier de grootste universiteit , beurs complex en ziekenhuis centrum van Nederland is ? Dat hier de staat oprichting is gestart…tussen de Verenigde provinciën?
  Stel je open voor het verleden en heden zou ik zeggen.
  De stad regio groeit na 1 miljoen inwoners en is nu al jaren onderdeel van de top economische regio’s van Europa. ( 1e en 2e plaats)

 19. Paul

  Klopt Joas ! Sterker , In veel grote steden in Europa is de luchthaven niet in 30 min. bereikbaar.. Schiphol is daarbij nog eens de 3 of 4 internationale luchthaven van Europa.
  Veel Utrechters beseffen niet dat dit een geweldig gunstige positie is !

 20. Utrechter2

  Utrecht heeft al sinds jaar en dag een zeer goede snelwegverbinding. En het OV is in stappen vooruit gegaan waarbij 2006 de belangrijkste mijlpaal was.

  In al die jaren waren internationale bedrijven hondstrouw aan de Zuidas en het enorme ArenA-gebied. dus ik vind het interessant om te kijken of de verhuizing van de Mac een uitzondering is, of dat dit het begin is van een andere trend.

 21. Joost

  Echt helemaal niet blij met de verhuizing. Ik woon in Santpoort-Noord en kan nu elke dag naar Utrecht reizen om mijn werk te kunnen uitvoeren. Een behoorlijke onkostenvergoeding zit er ook niet in…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).