Hoog Catharijne heeft weer een nieuwe ingang | De Utrechtse Internet Courant Hoog Catharijne heeft weer een nieuwe ingang | De Utrechtse Internet Courant

Hoog Catharijne heeft weer een nieuwe ingang

Hoog Catharijne heeft weer een nieuwe ingang
Foto's: Robert Oosterbroek
Winkelcentrum Hoog Catharijne heeft weer een nieuwe ingang. In de Stadskamer naast het Poortgebouw zijn de deuren richting het Mariaplaats en Moreelsepark geopend. Hier lopen mensen straks langs de nieuwe Catharijnesingel.

Winkelcentrum Hoog Catharijne heeft weer een nieuwe ingang. In de Stadskamer naast het Poortgebouw zijn de deuren richting het Mariaplaats en Moreelsepark geopend. Hier lopen mensen straks langs de nieuwe Catharijnesingel.

De Stadskamer in het winkelcentrum is de grote open ruimte in het hart van Hoog Catharijne. Hier komt over een paar maanden het water van de Catharijnesingel onderdoor stromen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Aan de kant van TivoliVredenburg was de ingang al open. Nu zijn ook de deuren aan de andere kant open. Vanaf deze ingang lopen mensen langs de Catharijnesingel, die nu nog uitgegraven wordt, richting het Moreelsepark of de Mariaplaats.

In september van dit jaar moet de singel weer helemaal rond zijn. Er wordt nog hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Zo moet het water er niet alleen komen, maar wordt ook de openbare ruimte aangepakt. Zo komt er een voetpad langs de singel en wordt de straat heringericht.

14 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Fijn, komen er weer wat mogelijkheden om dat gebied te doorkruisen zonder verplicht door HC te lopen.

 2. Erwin

  Enorm jammer dat je aan de centrumkant van de Catherijnesingel niet helemaal kan doorlopen zonder in HC verzeild te raken. Dat had anders gemoeten!

 3. Marko

  Fijn! Dan kan ik weer makkelijker een rondje singels lopen! Klein stukje door HC en dan er weer uit. Het wordt steeds beter.

 4. Anne Marie ten Berge

  @ Marko, FIJN ? waar u loopt ligt de uitslag van de volksraadpleging 2002, dus de Democratie begraven.

 5. Count

  @Marko,

  Lijkt me mooi, de hele dag hardlopers door HC!

 6. Hans

  Nu alleen nog even de ‘stationstrappen’ monteren aan de Moreelse brug zodat we niet meer door de koopgoot hoeven om op de trein te stappen.
  Het is, om met de ombudsman te spreken, tamelijk gek dat er onlangs nog miljoenen zijn geinvesteerd in het spoor en de verbetering van de infrastructuur op Utrecht CS maar dat er dagelijks nog altijd hele volkstammen onnodig moeten omlopen door het winkelparadijs om de trein te halen.
  Wanneer pakt de gemeenteraad door en durft zij op te komen voor haar burgers door de exploitant van HC duidelijk te maken dat die hier ter stede niet de dienst uitmaakt als het om reizigersbelangen gaat??

 7. K.

  Vaak heb ik even echt plezier om sommige reacties en schiet dan ook in de lach; zoals deze keer de bij de reactie Count…

 8. Hugo Aylva

  @Hans: dat is niet waar. Je kan het station zowel van de kant van het Smakkelaarsveld als die van het Moreelsepark buitenom bereiken met de trappen die leiden naar het Stationsplein. Je hoeft dus helemaal niet door Hoog Catharijne wanneer je dat niet wilt.

 9. Inez

  Kan ik dan ook mijn fiets kwijt in de buurt van deze ingang? Dat zou heel fijn zijn. Dan kan ik makkelijker boodschappen halen bij de nieuwe Jumbo.

 10. Margot

  @Hans, je kunt ook de trappen nemen boven de fietsenstalling, dan hoef je HC niet meer door?

 11. Kees Truijens

  @Hans. Helemaal met je eens. De lezers moeten.wel weten dat de ombudsman die je noemt aangesteld is als “Ombudsman OV” door de vereniging Reizigers in het Openbaar Vervoer, ROVER.
  @Hugo Aylva. Inderdaad, het station kun je buitenom bereiken, maar de perrons niet. Net als de Uithoftram. Die zie je staan vanaf het Moreelsepark komend, maar je moet tot voorbij de stationshal lopen en binnendoor weer terug. In mindere mate is dit ook zo voor het busstation aan de westkant.
  Door Klépierre gearrangeerde misstanden. Gemeente en OV bedrijven kijken moedeloos toe.

 12. Erwin

  @Hans: neem anders de Noordpassage, hoef je ook niet door HC!

 13. Herman

  @niet door HC-ers
  Inderdaad kun je zowel links als rechts om HC heen. Besef dan wel dat je in hartje stad bent en de meest logische route door HC voert.
  Probeer eens voor te stellen dat je van Amsterdam CS naar de Dam wilt en het huidige Damrak een ‘HC” zou zijn, dat kan toch niet….

 14. Meneer Harmsen

  Je kunt ook gaan verhuizen als het allemaal zo erg is naar het platteland bijvoorbeeld ruimte genoeg met eenvoudige winkelcentra en groen dat het daar is! Ook geen last meer van horde appende fietsers of voetgangers met oordopjes in die hele verhalen afsteken inzichzelf en dwars door het verkeer lopen. Daar kan geen ingang tegenop!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).