Hoog Catharijne: “Houten gevel Achter Clarenburg is volgende week weg” | De Utrechtse Internet Courant Hoog Catharijne: “Houten gevel Achter Clarenburg is volgende week weg” | De Utrechtse Internet Courant

Hoog Catharijne: “Houten gevel Achter Clarenburg is volgende week weg”

Hoog Catharijne: “Houten gevel Achter Clarenburg is volgende week weg”
De houtengevels langs Achter Clarenburg. Foto: DUIC / Nienke Kamphuis
De eigenaar van Hoog Catharijne, Klépierre, snapt niks van de vragen die VVD-raadslid Lex van Eijndhoven donderdag aan het Utrechtse college gaat stellen.

De eigenaar van Hoog Catharijne, Klépierre, snapt niks van de vragen die VVD-raadslid Lex van Eijndhoven donderdag aan het Utrechtse college gaat stellen.

Het raadslid liet vanochtend weten mondelinge vragen te gaan stellen over de situatie aan Achter Clarenburg. Ondernemers zouden niet blij zijn met de aanblik van de overkant. Hij pleit voor wat aankleding in de straat.

Woordvoerder van Klépierre, Eva Lambooij, laat nu weten de ‘ophef’ niet te begrijpen. “De gevel is tijdens de verbouwing altijd mooi bestickerd geweest. Dat is nu sinds een week niet meer zo omdat de houten gevel volgende week wordt weggehaald. Hierdoor gaat de uiteindelijke gevel zichtbaar worden. In totaal heeft de muur er dan twee weken ongezellig uitgezien.”

Archiefbeeld DUIC van de gevel van eind oktober.
Archiefbeeld DUIC van de gevel eind oktober.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Martijn van de Waalberg

  De VVD krijgt het voor mekaar. Door vragen te stellen in de gemeenteraad in plaats van aan de betrokken partij, en daarmee iedereens tijd te verdoen. Top.

 2. Djjoen

  jammer dat boven “die lelijke muur”,
  de gevel bekleed is met oude tegels uit Hoogcatharijne.

 3. Jacques Reckers

  Volgens mij zijn ze aan het ‘verbouwen’ in Utrecht. En dan nu pas zeuren (vriendelijke uitdrukking voor Zeiken!) over een schutting! Dan wordt er ook nog een vergelijking gemaakt met de Berlijnse Muur in andere stukken hierover! Dan weet ik wel plekken in Utrecht, die daar meer mee te vergelijken zijn. Geduld is trouwens een schone zaak.

 4. Peter

  Kennelijk worden de buren/ondernemers door woordvoerder Eva Lambooij niet op de hoogte gebracht van geplande wijzigingen, dan krijg je dit soort onnodige vragen. Dan kan ze nu wel verongelijkt reageren, maar een beetje handig communiceren is haar kennelijk niet toevertrouwd.

 5. Wim

  Peter,
  Ook die buren hadden kunnen weten dat de shutting werd weggehaald omdat de bestickering was weggehaald, ze kunnne het ook aan de uitvoerders vragen.
  Dit was gewoon voor de buhne van de VVD kijk eens hoe betrokken we zijn.
  De heste tegen Hoog Catherijne

 6. Henk Biseswar

  @Peter

  Les 1 van ondernemen in Utrecht centrum: Hoe naïef je als buur/ondernemer ook bent; verwacht nóóit van Klépierre dat ze ooit één stap zullen zetten om iets te doen waar geen geld mee te verdienen is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).