Hoog Catharijne omgedoopt tot Mont Catherine: winkelcentrum als pittoresk Frans bergdorp | De Utrechtse Internet Courant Hoog Catharijne omgedoopt tot Mont Catherine: winkelcentrum als pittoresk Frans bergdorp | De Utrechtse Internet Courant

Hoog Catharijne omgedoopt tot Mont Catherine: winkelcentrum als pittoresk Frans bergdorp

Hoog Catharijne omgedoopt tot Mont Catherine: winkelcentrum als pittoresk Frans bergdorp
Rondom de start van de Tour de France wordt Hoog Catharijne omgedoopt tot Mont Catherine. Het winkelcentrum moet een pittoresk Frans bergdorp midden in Utrecht worden.

Rondom de start van de Tour de France wordt Hoog Catharijne omgedoopt tot Mont Catherine. Het winkelcentrum moet een pittoresk Frans bergdorp midden in Utrecht worden.

Een groot gedeelte van de stad zal de komende maanden langzaam toe gaan leven naar de start van het wielerspektakel. Vanaf 26 maart moet het 100 dagen feest worden tot de Grand Départ. Ook Hoog Catharijne gaat hierin mee. De naam van het winkelcentrum gaat veranderen en alles moet in Franse sferen ingericht worden.

“Je proeft er het beste dat Frankrijk te bieden heeft tegen een achtergrond van gezellige marktjes, zomerse zonnebloemen en geurige lavendel. Bourgondisch genieten op zijn best! Met karakteristieke wijnen, smaakvolle kazen en knapperige baguettes.”

Corio wil het centraal gelegen ‘Place d’exposition’ even hét fiets Mekka van Nederland maken. Internationale fietsmerken moeten hier de nieuwste trends laten zien. Zo zal hier onder andere de snelste fiets ter wereld gepresenteerd worden.

Ook komt er een fietssimulator waar iedereen, al voordat de eerst etappe van start gaat, de officiële tijdrit kan fietsen. De hele route is met verschillende camera’s opgenomen. In de simulator is plaats voor 16 personen die op de fiets zo snel mogelijk de etappe moeten fietsen. Oud-wielrenners zijn al uitgenodigd om een scherpe tijd neer te zetten.

Ingmar Creutzburg van Corio: “Ook willen we een grote camping op het dak van het winkelcentrum laten verijzen. Maar daar moeten eerst nog wat zaken voor geregeld worden. Tevens nodigen we alle Utrechtse instellingen en ondernemers uit om mee te denken over de verdere invulling van Mont Catherine.”

4 Reacties

Reageren
 1. Martijn Schroevers

  Mont Catherine… Le plus grand Gotspe d’annee! De woorden pittoresk en HC liggen verder uit elkaar dan Utrecht en Ventoux. Je zou het eens moeten wagen uberhaupt je fiets mee te nemen in Hoog Catharijne. Laat staan een stukje fietsen tussen de plastic zonnebloemen in de wilde frisheid van Brise Continue lavendel. Zelden kwam het commercieel inhaken meer gemaakt op mij over dan met deze Place de Hypocrise. Een Grand Depard van Corio uit Utrecht zou ik overigens zeer toejuichen.

 2. Coriotop

  Wat Martijn zegt. Optaffen met Corio!

 3. Utrecht Centraal

  Juist goed dat HOOG CATHARIJNE zich zo met …passie richt op vooruitgang …& de tour, ik vindt het getuigen van een verfrissende denkwijze ! Complimenten Corio ! Want suffe Shopping Malls zijn er al genoeg in NL !

 4. Roland Goetgeluk

  Heel slim van de nieuwe eigenaar van HC! Chapeau :)!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).